Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komunizm komunizm

kto jest za tym by powrocil komunizm ? reka w gore

Polecane posty

"eeeeeeeeeee chyba jesteście nienormalni, powinniśmy iść do przodu i się rozwijać, narzekacie, że jesteśmy i tak zacofani, to pomyślcie jak zacofani byśmy byli gdyby w polsce nadal panowała komuna " Czy rozwój polega na: zwiększeniu bezrobocia niepotrzebnym wysyłaniu wojsk za granicę szprycowaniu żarcia truciznami jeszcze wiekszym włazidupstwie zwiększeniu przestępczości:P? Ja nie sądzę:P. A przed Polską jest przepaść.A chcesz aby Polska szła do przodu:P.

Gość PRL gora

"15:45 [zgłoś do usunięcia] Phiii Jakie kurde wczasy za PRL ? Jak by ktoś dzisiaj pojechał na takie wczasy to po powrocie podał by taki dom wczasowy do sądu. Jaka praca ? Za kurde 30 marek ? Moja babcia żeby kupić mięso (owinięte takim szarym do porzygania papierem) stała od 10 wieczorem do południa nastepnego dnia. Albo ktoś tu jest psychiczny, albo rodzina ormozomowcowa. " Mięso jest nierzdrowe:P.A jak ktoś miał deficyt żarcia to z rolnikami mógł pogadać albo na działce trzymać np. ptaszyska:P.

Gość zgadzam sie z Amantem
teraz dopiero jest kila i mogila a dopiero bedzie :P idz do przodu idz jak chcesz ale ja wolabym tamta normalnosc koniec kropka :D

Gość Phiii
Amant, co ty p... olisz ? - Takiej pracy jak za komuny jest pełno. Jak ktoś jest bezrobotny a chciałby pracować za 15 euro (to jest mniej więcej wartość pracy za komuny) to znajdzie ją w 3 sekundy - Wysyłanie wojsk ? A kto się nas pytał czy "bratnią pomoc" czechosłowacji udzielimy czy nie - szprycowanie żarcia truciznami ? Jak byś widział "produkcję żywności" w PRL to chyba byś się pożygał Ile ty masz lat ? 15 ?

Gość a ja bym chciała zeby wrócił
widzisz wtedy było tak ze zakład pracy dbał o pracowników. A teraz ? I były wczasy zakładowe dla pracowników i ich dzieci. Chyba znasz te czasy tylko z opowiadan i dlatego tak sadzisz. A teraz tak czesto mieso jemy? Chyba tylko ci co ich na to stac. Bo teraz schabem czy wołowina masz zawalone sklepy ale cena raczej nieciekawa. I co z tego ze zawijali je w szary papier? Przynajmniej miało sie pewnosc ze nikt tego miecha nie mył w płynie do naczyn zeby nie było sliskie i śmierdzace. I warto było stac po nie w kolejce, ale napewno nie 10 godzin....

Gość Nokoments
Z tego co widać rozwiązanie jest jedno. Zbudować machinę czasu i eksportować idiotów w czasy PRL. Nie zapomnieć żeby podpisali że po tygodniu pobytu w "raju" nie chcieli wrócić.

Gość eeeeeeeeeee
najprościej porównać komunistyczne kraje do reszty, no więc tak, komunistyczne kraje do dziś: korea, chiny, wietnam, komunistyczne kiedyś: rosja, polska, afganistan, rumunia, węgry, czechosłowacja i co? zacofanie i bidota, dlatego właśnie ameryka, europa zachodnia i kraje skandynawskie są o wiele wiele bardziej rozwinięte, bo nigdy nie panowały tam komunistyczne rządy, i polska może też byłaby bardziej rozwinięta gdyby nie kwaśniewski i inne komuchy

Gość Phiiii eeeeee po ile
wy macie lat ,ze chrzanicie takie glupoty ?

Gość Phiii
Ja mam 40. I dlatego nigdy żaden komuch nie wmówi mi co było za komuny bo sam to widziałem, a czego nie widziałem wiem od rodziców. A z drugiej strony połowę życia przeżyłem już bez komuny więc mam porównanie.

Gość jeśli ktoś tęskni za komuną
nic prostszego, wystarczy przekroczyć wschodnią granicę i znaleźć się na Białorusi, i już skok w czasie i można doświadczyć perelowskiego raju......

Gość poganiacz klawiszy
też przeżyłem miało swoje plusy i minusy a teraz są same minusy

Gość dla pesymisty i pechowca jak
cieńki poganiaczu wielbłądów....

Gość eeeeeeeeeee
i takie są fakty, jak nie wierzycie sami poszukajcie w necie i bedziecie mieli porównanie

Gość racja w tym ze
wtedy byly plusy i minusy a teraz same minusy wiem bo przezylam tamten okres

Gość jedynie sie nie zgodze
co do nawozow... Bo wlasnie za komuny walilo sie ile wlezie. Teraz na szczescie nie. No ale jak juz mowilam wady tez byly i to bardziej zalezalo od ludzi. Bylo to sie walilo ile wlezie. Tak samo z woda. Tez nagle jak komus w kranie poplynela to beztrosko uzywal. A co do nocnego chodzenia to pewnie. Pamiedam bandy dzieciakow bawiace sie do poznych godzin wieczornych w podchody. Na wakacje wracalo sie do domu o 23 i nikt nigdy nie martwil sie bandytami siedzacymi w krzakach, tylko tym czy lekkcje odrobione (nie na wakacje oczywiscie ;) ). Edukacja byla na wyzszym poziomie niz teraz. Sam fakt ile teraz uczelnie wypuszczaja osob z dyplomem... Wiekszosc z tych ludzi nie powinna go byla nigdy dostac.

Gość pamietam jak wprowadzili
stan wojenny ;) Trzeba bylo zostac u znajomych, spalismy na karimatach, pod kocem na podlodze ;) Nie mam traumy z tego powodu :P

Gość jak masz pipkę bez wareczek
to masz minusa, wizualnie, stara pindo