Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DDA man

Czy to rak szyjki macicy?!

Polecane posty

Witam! Po długim czasie udało mi się nakłonić moją Mamę na badania cytologiczne. Miała bardzo krwiste upławy, bóle dolnego brzucha i w krzyżu. Wyniki dzisiaj były i... III grupa. Podobno najgorsza to jest grupa. Jakieś badania ma zrobić. Czy to rak?! 😭

teraz mama powinna iść z tymi wynikami do lekarza i to lekarz powinien dalej pokierować leczeniem a nie tutaj na kafe pytasz o takie rzeczy

Ależ była u lekarza mówiła o jakimś wczesnym stadium raka :o A, że to forum kobiece i bardziej orientujecie się w tych sprawach to pytam bo jestem w wielkim stresie :o

Najgorszą grupą jest grupa III. Na dodatek grupa ta może zarówno oznaczać bardzo silny stan zapalny jak i poczatek nowotworu. Nowotwór na dodatek może być zarowno łagodny jak i złośliwy. Na te pytania odpowie mamie tylko ginekolog po dłuższych badaniach. My możemy jedynie napisac że Twoja mama nie może tego bagatelizować i że zarówno może się to skończyć dla niej dobrze jak i bardzo źle, to już zalezy od reszty jej wyników

Lekarz powiedział, że to stan zapalny właśnie równy z początkiem nowotworu. Teraz ma zrobić badania histologiczne i tym podobne. Jeśli nie daj Panie Boże będzie to wczesne stadium raka to co dalej? Ktoś z Was miał podobny przypadek?

Gość bas-ia
Ja miałam. 11 lat temu. Nie wolno bagatelizować, mama musi iść do lekarza. Ja po cytologii miałam pobrane wycinki do badań, okazało się że to rak szyjki macicy w stopniu Ib, więc stadium początkowe. Przeszłam operacje, usunięto mi macicę. Uratowało mnie szybkie wykrycie choroby. Trzeba być dobrej myśli, chociaż wiem że w takiej chwili to trudne. Na pewno wszystko będzie dobrze, tylko trzeba się poddać leczeniu. Przypilnuj tego. Powodzenia i dużo zdrowia życzę.

najgorsza grupa to IV wtedy juz nowotwór na 100% teraz niech mama pedzi do lekarza i pewnie operacja usuniecia szyjki albo macicy...ale najpierw powinni jej pobrac wycinki do badań histopatologicznych. uprzedzam głupie komentarze....wiem to z własnego doświadczenia ale na szczescie u mnie dobrze sie skonvczyło

Gość nie martw sie na zapas
Mialam tez III chyba jeszcze z A,lekarz początkowo okreslił to jako juz nowotwór,lub stan przednowotworowy,dwa dni w klinice i okazalo sie,ze jeszcze nie ma na szczęscie typowych komórek rakowych,krótkie leczenie,okolo 2 m-cy i jest do dzisiaj w porzadku,minely 2 lata.

Gość nie martw się na zapas
A gdzie mieszkasz?Bylam na Polnej w Poznaniu,tam nawet nie robili mi histopatologii,badanie z wybarwianiem i oglądanie na komputerze ,bezbolesne kompletnie .

Przepraszam za błąd. Miało być że III grupa nie jest najgorszą. Jak właśnie ktoś zdążył napisać najgorsza jest IV