Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leksis

gdy mężczyzna zarabia więcej...

Polecane posty

Gość prawiczek oceniasz innych
podług siebie?😴

Gość Prawiczek po co ty sie
wypowiadasz skoro jakikolwiek zwiazek to dla ciebie tylko teoria? :classic_cool:

Gość do autorki123
no i co w zwiazku z ty, ze zna cie 8 lat ? sama napisalas, ze to ZAWSZE on ponosil wieksze koszty, ja nie widze nic co by swiadczylo o twojej bezinteresownosci...

Gość do autorki123
"Kiedy jestem głodny, chce jeść. Kiedy jestem najedzony, nie mogę nawet patzec na jedzenie. Obecnie patrzysz z pozycji głodnego i zakałdasz, że tak samo bedziesz się na to zapatrywac jako syta. " w pelni sie z tym zgadzam

Gość taaa i teraz
przepychanka kto ponosi wieksze koszty...:O "do autorki" - a bierzesz pod uwage wysokosc zarobków obojga? Jak ty chcesz rownego podizalu, ani grosza mniej czy wiecej w tę czy tamta strone to wiaż sie z soba o takim samym dochodzie. Sprawiedliwy wkład zalezy wlasnie od wysokosci dochodu. jak komuus nie odpowiada bycie z osoba biedniejsza/bogatsza to jego problem.

Gość Proponuję tym
"wyliczonym" osobom na poczatku znajomosci pytac o wyciąg z wypłaty - zeby bylo wiadomo czy zarabia tyle co my czy może mniej lub wiecej:classic_cool:

Gość do autorki123
no i to wlasnie jest definicja materializmu, to chyba proste, ze wtedy kiedy ktos odnosi korzysc z realcji partnerskich. jak mawia moj kolega biznesman: nie sprawdzisz kobiety poki nie stracisz wszystkiego, dla tego trzeba minimalizowac ryzyko i wiazac sie z kobietami o podobnym statusie finansowym.

Gość *lalala*
ja to tak widze: 1.obliczacie ile wam jest potrzebne na caly miesiac zycia uzwgledniajac extra wydatki 2.Mowicie ile w was kazdy jest sklonny dac(uwzgledniajac wysokosc waszych zarobkow,jestem za tym,ze jak sie jest razem juz na stale w powaznym zwiazku strona ktora wiecej zarabia powinna odpowiednio wiecej dolozyc dot i kobiet i mezczyzn) 3.to co wam zostaje z waszych prywatnych pieniedzy odkladacie sobie osobno albo robicie z tym co chcecie wcale Cie nie mam za materialistke, sama jestem w zwiazku gdzie facet duuuzo wiecej zarabia,ja sie jeszcze ksztalce,i jak na razie nie mam duzych dochodow co nie znaczy,ze za kilka lat nie bede zarabiac wiecej od niego...on to rozumie i nie robi problemow z tego powodu dbam o dom, o niego o naszego psa...on to docenia..mamy jedno konto na ktore przychodza wszystkie nasze dochody,oboje mamy upowaznienie do tego konta i razem gospodarujemy pieniedzmi uwzgledniajac wszystkie nasze wspolne potrzeby i kazdego z osobna a to co zostaje odkladamy za mieszkanie wlasne ;)) radze CI porozmawiac z Twoim chlopakiem...bardzo powaznie powiedz mu jak ty to widzisz z czym sie czujesz zle..jezeli Cie kocha i wiaze z toba przyszlosc na pewno dojdziecie do porozumienia w kwestii pieniedzy Zycze powodzenia :))

Gość Leksis
Macie rację, znajdę takiego, który zarabia tyle co ja i to rozwiąże problem. Mimo wszystko, dziekuję tym, którzy starali się napisać coś mądrego. Nawet tym, w których oczach wyszłam na materialistkę, ale starali się w ten sposób, żebym zrozumiała ich punkt widzenia. Przemyślę wszystko, bo jak widać nic nie jest tylko czarne i białe.

Gość Leksis
lalala, dziękuję, przemyslę wszystko jeszcze raz na spokojnie.

Gość hahahehe
"wcale Cie nie mam za materialistke, sama jestem w zwiazku gdzie facet duuuzo wiecej zarabia" kazda kobieta majaca faceta duzo wiecej zarabiajacego mowi, ze nie jest materialistka :D:D

Gość Lalitha
dobra rada: ok, wspólne konto - taki sam wkład na utrzymanie domu, sama płać swoje wydatki (ten nieszczęsny fryzjer) - ALE DOPILNUJ - domowe roboty - TEż PO POłOWIE!Nie rób za sprzątaczkę, pokojówkę i kuchtę! Po miesiącu - zobaczysz. I chyba daj sobie z nim spokój..... Trzymaj się mała.

Gość katarinawq
ciekawe zjawisko, jak facet nie chce byc frajerem i nie daje sia wykorzystywac to jest skapcem i najlepiej go zostawic drogie dziewczyny wezcie sie do roboty i badzcie niezalezne to nie bedziecie mialy takich klopotow, a moze nawet poznacie co to jest prawdziwa milosc a nie "milosc" z wygody i wyrachowania

Gość taka_jedna_jedyna
no tak sfrustrowany facet z małym dochodem, jak nie ma argumentów to zawsze wyskoczy z materializmem... a mnie się wydawało, że ludzie się ze sobą razem m. in. po to by się wspierać... cóż naiwna jestem najwyraźniej. I do tych od materializmu - nie oceniaj innych swoją miarą, bo się na tym przejedziesz. Ja rozumiem autorkę, jest na tyle dumna, że nawet głupio jej poprosić o pieniądze i zgadzam się z przedmówcą, że taką rozmowę należało przeprowadzić wcześniej. W brew pozorom kwestie finansowe potrafią bardzo poróżnić. Dobra komunikacja to podstawa, ale nie ma też sensu się męczyć, jeśli ona szwankuje.

Gość do autorki123
"no tak sfrustrowany facet z małym dochodem, jak nie ma argumentów to zawsze wyskoczy z materializmem..." a kobieta z malym dochodem to kto ?

Gość taki soboje jeden....
do autorki robisz uprawnienia budowlane?

Gość noż w kieszeni na debili
kobieta z małym dochodem, oprócz pracy za marne gorsze - gotuje obiadki, podciera zasrane tyłki dzieciom, pierze, sprząta, robi zakupy, pomaga dzieciom w lekcjach, sprząta zasrany lub obszczany kibel po mężu i z uśmiechem na ustach wieczorem się z bardzo dobrze zarabiającym mężem seksi... to teraz podliczamy - opiekunka 10 zł/h, sprzątaczka 8 zł/h, kucharka 12zł/posiłek, pranie 8 zł/sztuka - podlicz i zobacz ile taki dobrze zarabiającym mąż zaoszczędza na tej marnie zarabiającej kobiecie

Gość arrrek
Jeśli robisz aplikację prawniczą, to muszę ciebie rozczarować: zdanie egzaminu nie jest równoznaczne z otrzymaniem wyższego wynagrodzenia :) A tak z punktu widzenia faceta, to fajnego sobie znalazłaś jelenia. Aż dziwne, że gość się tak daje doić, ale musi mu się to opłacać.

Gość taki soboje jeden....
ja myslalem ze chodzi o uprawnienia budowlane i zaskoczylo mnie ze autorka teraz malo zarabia,podobno zarabia sie niezle nawet od razu po studiach...Ale moze chodzi o aplikacje prawnicza,,,

Gość katarinawq
"kobieta z małym dochodem, oprócz pracy za marne gorsze - gotuje obiadki, podciera zasrane tyłki dzieciom, pierze, sprząta, robi zakupy, pomaga dzieciom w lekcjach, sprząta zasrany lub obszczany kibel po mężu i z uśmiechem na ustach wieczorem się z bardzo dobrze zarabiającym mężem seksi... to teraz podliczamy - opiekunka 10 zł/h, sprzątaczka 8 zł/h, kucharka 12zł/posiłek, pranie 8 zł/sztuka - podlicz i zobacz ile taki dobrze zarabiającym mąż zaoszczędza na tej marnie zarabiającej kobiecie" a slyszalas kiedys o zwiazku partnerskim ? a jak ktos sam pierze gotuje itp. to powinien sie starac o dofinansowanie z UE lub zlozyc wniosek do pracodawcy o dodatkowe srodki ? :D:D wstyd mi za was dziewczyny

Gość ach te baby
wstyd to ci będzie, jak mąż wróci o 20.00 z pracy a ty tego nie zrobiłaś, bo w końcu wróciłaś o 14.30 lub jesteś ma macierzyńskim lub wychowawczym czyli miałaś czas