Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hojrak

Dentysta

Polecane posty

Gość Hojrak

Witam Mam pewien problem.A polega on głównie na tym,że na rowerze wybiłem sobie 2 jedynki :( Niedługo idę do dentysty,ale nie wiem co dentysta będzie mi robił z mojej prawej strony jest wybity cały ząbek a z lewej pół ząbka. Z lewej strony to jest jakby taki kieł :( Strasznie mnie zaniepokoiła wizyta u dentysty. Proszę o szczegółowe informacje jakiego dentysta użyje znieczulenia(czy mam jakiś wybór?) i co głównie będzie mi dentysta robił? Czy będzie to bolało i ile czasu to potrwa? Z góry dziękuje osobie,która mi na moje pytanie odpowie.TYLKO SZYBKO PROSZĘ :)

Gość do Hojraka
jeżeli zęby przed wybiciem były zdrowe, to czasem nie gódź się na ich usunięcie, tylko zaproponuj dentyście założenie ząbków porcelanowych na sztyftach. Takie ząbki wyglądają jak naturalne, przy utrzymaniu właściwej higieny jamy ustnej mogą się utrzymać >30 lat. A jak zadbać o higienę jamy ustnej znajdź temat "Higiena jamy ustnej", "4 warunki determinujące zdrowie" i wiele innych na www.vademecum.zdrowia.prv.pl. Odpisz jak poszlo. Powodzenia.

Gość cd...
żeby nie doszło do jakiejś infekcji, to do momentu wizyty u dentysty płucz jamę ustną Listerinem. Listerine kupisz w aptece, kosztuje ok 20zł

Gość cd.
jeśli zęby były plombowane lub dziurawe, to też nie gódź się na ich usunięcie tylko na leczenie i wypełnienie korzeni cementem. Do takich korzeni też z powodzeniem można założyć sztuczne ząbki na sztyftach.

Gość Hojrak
Dziękuje bardzo I jeszcze jedno pytanko :) Czy lepiej wybielić przed zabiegiem czy po zabiegu to dla mnie ważne żeby nie było widać że jeden ząbek jest bielszy od drugiego Proszę w jak najszybszym terminie na odpowiedz :)

Gość Hojrak
I jakie będe miał stosowane znieczulenie :) ja wolałbym zamrażanie czy coś takiego :D

Gość Hojrak
Czy to będzie w ogóle bolało? Bo panicznie boje się stomatologa Czy ząbek będzie piłowany czy to boli jak na razie wszystko ^^

Gość pilowanie zeba raczej nie boli
poza tym zawsze mozesz poprosic o znieczulenie.

Gość Hojrak
Ale miałem sytuacje ^^ Przyszedłem do dentysty a już było zamknięte więc w następną środę pójdę :D Tylko szkoda bo koledzy będą mi dogryzać :( Lepiej wybielać ząbki przed wstawieniem koronek czy po wstawieniu ?

Gość jeśli masz
ząbki,a nie zęby,to mleczaki ci jeszcze odrosną :P

Gość Hojrak
A więc nie mam mleczaków tylko jeszcze jeden problem mam a polega on na tym że ząb mi się leciutko kiwa :(:( Co robić POMOCY!!! :(:*(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Gość dr.ząbek
spokojnie:) znieczulenie dostaniesz jak nie to pros!nic nie boli .szczeka nieczula na tortury wtedy:P opisze ci na moim przykladzie. zab 1:O.......kiedys plombowany.nie podobal mi sie wiec poszal wymienic wypelnienie.dentysta wiercil i wiercil i .........wywiercil pol zeba!tak sie dziad popsul od srodka😠podala mi lusterko i wrzaslam !nie mialam polowy zeba i bylam ewidentnie szczerbata :O lekarka umocowala mi wklad koronowo korzeniowy a na tym osadzila plombe .tak tez stanie sie w przypadku twoich ukruszonych zebow.zab ulamany poraktuje tak samo tylko zamiast plomby bedzie koronka. zobaczysz bedzie git!nie takie cuda teraz robia .nic nie boli !czasem tylko jest nieprzyjemnie........ powodzenia

Gość dr.ząbek
cyt. Hojraka: Czy lepiej wybielić przed zabiegiem czy po zabiegu to dla mnie ważne żeby nie było widać że jeden ząbek jest bielszy od drugiego Proszę w jak najszybszym terminie na odpowiedz Szypka Odpowiedź: drogie dziecko noszące jeszcze pampersa, wybielić zompki możesz tylko kwasem solnym, ale podczas wybielania polej se też czoło, wtedy wypali Ci się dziecinna głupota.

Gość Hojrak
To nie ja pisalem tylko jakis down ktory sie po de mnie podszyl :( Mam na myśli to: sorki, zapomniałem, że skoro noszę pampersa, to muszem mieć mleczaki: http://img187.imageshack.us/my.php?image=ima ge002ky2.jpg Czy mi jeszcze odrosnom zemby tszonowe? Od teraz gdy będe pisał tona koncu beda liczby i cyfry czyli B50CCD3D1

Gość Hojrak
To nie ja pisałem :( Jest mi przykro,że ktoś śmieje się z mojej sytuacji :(:( To nie ja pisałem: sorki, zapomniałem, że skoro noszę pampersa, to muszem mieć mleczaki: http://img187.imageshack.us/my.php?image=ima ge002ky2.jpg Czy mi jeszcze odrosnom zemby tszonowe?