Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ceiworus

ANGLIA WORKING TAX CREDIT JAK DŁUGO SIĘ CZEKA I CO MOGĘ ZROBIĆ BY GO DOSTAĆ ?

Polecane posty

Gość Sluze rada
Ale mi chodziło, że jeśli złożono joint claim, to dochód liczy się dwojga osób. I twój kolega może owszem zarabiać 20000f, przecież nikt tego nie neguje. Ale gdyby na dodatek jego żona zarabiała drugie tyle to razem by mieli 40000f i to już jest za dużo, żeby się starać o wtc. Progi są zależne od okoliczności (zarobki, ilość godzin, ilość dzieci, niepełnosprawność). Dochód jest liczony na PARĘ (przy joint claim) a nie na rodzinę.

Gość Rafaellorafal83
Jezeli razem by mieli 40 tys i jedno dziecko to pare funtow nadal moga dostac.. A tymbardziej dostana jakby matka byla na macierzynskim

Gość Sluze rada
child tax credit owszem

Gość Sluze rada
może

Gość Sluze rada
Chociaż jak teraz przeglądam tabelki, to raczej wątpliwe przy kwocie 40000f

Gość Rafaellorafal83
No wychodzi , ze przy dochodach 20 tys na 3 osoby tylko child tax sie nalezy w wysokosci okolo 1250

Gość ja na.........................
Jak utrzymac sie za 16000? No to prosze: Za wynajem 2bedroom place 475funtow u mnie, council tax 95funtow. Za bilet na autobus miesiecznie wychodzi 30funtow. Licencja tv raz w roku 150 Woda raz w roku 250 Gaz ok 40/mc (w sezonie grzewczym wiecej) Prad 40/mc Razem 8560/rok Zostaje 7440/rok Czyli na wyzywienie masz 620/mc czyli jakies 150/tydz. Za to da sie wyzyc. Do tego rodzina z dzieckiem napewno ma CHB 80/mc. Da sie wyzyc, ale trzeba to z glowa robic :P