Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ceiworus

ANGLIA WORKING TAX CREDIT JAK DŁUGO SIĘ CZEKA I CO MOGĘ ZROBIĆ BY GO DOSTAĆ ?

Polecane posty

W POŁOWIE KWIETNIA ZŁOŻYŁAM Z MĘŻEM DOKUMENTY O WORKING TAX CREDIT DO TEJ PORY NIE DOSTALIŚMY ODPOWIEDZI.DZWONIŁAM KILKA RAZY PYTAJĄC NA JAKI ETAPIE JEST MOJA SPRAWA ODPOWIEDZ SŁYSZĘ JEDNA ::PANI SPRAWA JEST NADAL ROZPATRYWANA::DZWONIŁAM NAWET DZISIAJ I USŁYSZAŁAM TO SAMO.MAMY DZIECKO ZARABIAMY Z MĘŻEM OKOŁO CZTERYSTA FUNTÓW TYGODNIOWO I NIE WYDAJE MI SIĘ ABY CHODZIŁO O WYSOKOŚĆ ZAROBKÓW.CO MOGĘ ZROBIĆ ABY MOJA SPRAWA RUSZYŁA Z MIEJSCA.Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ POZDRAWIAM.

rzeczywiscie, z takimi zarobkami nie dostaniecie WTC. wasze dochody musza byc naprawde niskie zeby dostac ten zasilek.inna sprawa to child tax credit, bo ten dostaje PRAWIE kazdy kto ma dziecko.ale dziwne, ze tyle czasu was zwodza z decyzja...

CO DO MOJEGO PYTANIA.MOI ZNAJOMI ZARABIAJĄ OBOJE NA TYDZIEŃ 460 FUNTÓW I DOSTAJĄ WORKING TAX CREDIT. WIĘC GDZIE W TYM WSZYSTKIM JEST LOGIKA.

CO DO MOJEGO PYTANIA.MOI ZNAJOMI ZARABIAJĄ OBOJE NA TYDZIEŃ 460 FUNTÓW I DOSTAJĄ WORKING TAX CREDIT. WIĘC GDZIE W TYM WSZYSTKIM JEST LOGIKA.

Gość 7.10
mogli dostac za poprzedni rok kiedy mieli malo zarobione tylko niech uwazaja po 5 kwietnia zeby z niego zrezygnowac bo beda zwracac

Gość to sie postraraj o child tax k
to sie postraraj o child tax kredyt i dzwon poniedzialek popoludnie a wtorek rano i tak w kolko;))mnie mieli dosyc i dostalam ale tez czekalam od jwietnia do czerwca

Gość podpucha

7.10 ma racje, moglo byc to przyznane za poprzedni rok podatkowy. tyle tylko, ze w momencie, kiedy w tak znacznym stopniu zwiekszyly im sie dochody, powinni byli poinformowac o tym tax credits office.

Gość dopytaj
dopytaj dobrze, moze dostaja Child Tax Credit, bo WTC napewno nie nalezy im sie, albo kazde z nich dostaje oddzielnie....moi znajomi single dostaje WTC przy zarobkach ok 900f m-cznie

albo zrobili jakis przekret i np na aplikacji zanizyli swoje zarobki. mnie np nikt nie pytal o zaden dokument potwierdzajcy zarobki, jak p60, wiec moze niektorzy oszukuja troche...ja balabym sie ewentualnych kar...

do 7.10 chyba w blad kogos wprowadzasz. 230F tygodniwo nie daje wcale 13.200 na rok. ja zarabiam tyle tygodniowo na reke. i to dalo 14.900 na p.60. 230F na reke to 288 z podatkiem X 52tygdonie to daje prawie 15.00 i ta sie podaje do taxow. ja caly rok podatkowy przerobilam u jednego pracodawcy wlasnie za 230F tyg.

Gość 7.10
napisalam ok 230 bo nie zawsze ma sobote pracujaca wiec sie nie wymadrzaj a na p60 bylo 13300

Gość 7.10
powtarzam ze to kwota brutto czyli ta co sie wpisuje

Gość Tinaa123
witajcie ja czekam juz 8 miesiecy na child tax credit juz po 4 mies przyszla mi odmowna decyzja: nie mialam prawa przebywac w uk od listopada do grudnia 2011r. i zlozylam we wrzesniu aplikacje z czego oni dostali ja dopiero 16 pazdziernika 2011r dostalam odmowna decyzje w lutym wiec zlozylam apelacje ktora do nich nie dotarla, druga apelacje wyslalam kwietniu i nadal czekam na jakis odzew czy wogole ja dostali. co poniedzialek chodze i dzwonie i sie pytam gdyz za 3 tyg rodze juz drugie dziecko. Niedawno rozstalam sie z partnerem wiec dostaje tylkobmacierzynskie i chb. Na rachunki mi nie starcza wiec bede musiala przejsc na pokuj z noworodkiem!! Masakra!! Poszlam w koncu pare dni temu do legaling adwice zeby sie zajeli moja sprawa, ale ciekawe co z tego wyniknie.... nie mam juz sily

Gość jameliaaaaa
A ja zarabiam tak 800 funtow miesiecznie. Nie mam dzieci, jestem sama, tylko z ta moja wyplata. Czy tez moge sie ubiegac o working tax credit? Pracuje w Anglii od poczatku, czyli juz prawie 5 lat.

Gość rafaellorafal83
16 000 dochodu jest liczone na osobe...wiec jezeli jest trzy osobowa rodzina to zarobki calej rodziny nie moga przekraczac 48 000 (16000 x 3 = 48000) ...wiec jezeli ta kwota bedzie przekroczona to nie ma szans na working tax..

Gość thrtyertyrtyet
autorko policz dochody calej rodziny!! nie tylko twoje :P

Gość ja na.........................
3osobowa rodzine mam 17000 dochodu (tylko ja pracuje), a jakos working tax credit mi nie przyznali :P Wiec nie wiem jakie informacje macie, ze na osobe 16tys :P

Gość Rafaellorafal83
Wynajmujesz mieszkanie czy pokuj??

Gość Sluze rada
sluzerada@yahoo.co.uk

Gość Rafaellorafal83
Na przykladzie znajomego.. Zarabia rocznie 20 tys.. Jego zona nie pracuje , maja dziecko ... Wynajmuje 3 bed house .. Dostaje working tax , child tax , housing benefit , i troche mu obnizyli cuncil tax.. Za dom placi czynsz 1000 plus rachunki

Gość Rafaellorafal83
Lacnie otrzymuje kwote okolo 700 miesiecznie od krolowej

Gość Sluze rada
Dochody są liczone łącznie, jeśli brana jest pod uwagę para. Nie łącznie. W zależności od okoliczności (ilość godzin pracy w tygodniu, ilość dzieci) ten próg się zmienia. Można otrzymać wtc nawet przy zarobkach 20000f na rok na parę. Warto pamiętać, że hmrc może nie przyznać wtc, ale to nie wyklucza nie przyzania child tax credit. I zawsze warto pisać odwołania, bo często hmrc się myli. Z mojego doświadczenia wiem, że bardzo często. Pozdrawiam

Gość Sluze rada
Nie na osobę* Błąd w drugim zdaniu. Przepraszam.

Gość zaczarowany olowek10000
to nie jest 16000 na osobe tylko na rodzine. Nie wiem z jakiej choinki sie urwales z tymi informacjami.

Gość robol z jukej
to gdzie wy robicie ze razem nie macie nawet 500? ja maluje sciany i mam 400

Gość Sluze rada
Dokladnie 16000 na couple (przy joint claim).

Gość Rafaellorafal83
Jakim cudem 3 osobowa rodzine utrzymasz za 16000 tys rocznie.. Policzmy : 12 tys za wynajem domu+ 1200 cuncil tax + okolo 1000 rachunki..=14200 do tego dojazd do pracy okolo 100 miesiecznie + 1200 juz jes 16000 prawie.. A gdzie w tym wyrzywienie???? Utrzymanie dziecka ile kosztuje???