Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_myszka_

Jak często golicie wąski?

Polecane posty

Pyt jak wyżej. Mam zamiar iść pierwszy raz do kosmetyczki na depilację wąsika. mam dość mocny, bo jestem brunetką. Zastanawiam się jak często potem trzeba chodzić żeby nie było go widać. i jeszcze jedno - czy taka depilacja woskiem boli?

Gość jak równieżż
podpinam sie pod pytanie:) ciekawe, czy przez taką depilację wąsik się nie wzmocni?

Gość dudududu
no dobra, to ja odpowiem: kupcie sobie dziewczyny wosk za 8 zł w drogerii i same sobie wydepilujcie. Tylko przed depilacja trzeba porządnie umyć skórę i najlepiej wydenzyfekować-to bardzo ważne. Taka depilacja wystarcza na początku na ok.3 tygodnie- później, gdy się przerzedzi nawet na 1.5 miesiąca.

No właśnie, zastanawiam się czy potem nie będę musiała chodzić do kosmetyczki co tydzień lub częściej. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym?

dududu - przerzedzi? dałaś mi nadzieję, bo jak na razie to martwie się, że będę musiała częściej chodzić do kosmetyczki. Sama bym chyba tego nie zrobiła, bo pewnie to boli.

Gość ulalula
przeraziłam się ,że chcesz się naprawde golić jak w temacie.trzeba było napisać,że o wosk ci chodzi. tez jestem brunetką. wyrywam wasy co jakieś 10 dni. od wielu lat. wydaje mi się,że są jakie były, a na pewno nie są mocniejsze. no i nawet jak zaczynaja odrastać to ich nie widać. tak naprawdę to mogłabym rzadziej, bo dla otoczenia to nie jest w ogóle widoczne, ale jestem perfekcjonistką. ja depiluje się sama, ale mam lata praktyki za sobą. na poczatek zdecydowanie polecam kosmetyczkę. kosztuje to grosze, a bedzie dokładnie i nie wyrwie ci skóry zamiast włosków. 2x m-cu na pewno wystarczy. jak jesteś bardzo silnie włochata to 3

tak właściwie, to mnie on nie przeszkadza, ale partnerowi. Jakoś tal ostatnio mi powiedział żebym coś z tym zrobiła i ja też zaczęłam go częściej zauważac. Wszystko po odstawieniu tabletek anty.

Gość dudududu
a ja mam złe doświadczenia z kosmetyczką- wprawdzie chodziłam do niej 15 lat temu :) i moje wiadomości są juz zdeaktualizowane ale w domu jest zdecydowanie lepiej. Po prostu bierzesz paseczek wosku, ogrzewasz w dłoniach, naklejasz i szybkim ruchem z dołu do góry zrywasz. I już. Ja miałam zupełnie czarne i twarde włoski- teraz depiluję tak pewnie co drugi prawie miesiąc...

Gość 222111
Ja raz też raz zrobiłam sama w domu woskiem i niewiem co źle zrobiłam ale po tej depilacji zrobiła mi się rana i wyglądało to jakbym sie poparzyła, nie wiem czy odważyłabym sie to powtórzyć i od tego czasu wyrywam pensetą . Polecam na początek ten wosk wykonać u kosmetyczki bo możecie sobie tylko gorzej zrobić.

A powiedzcie, tak szczerze, czy to bardzo boli? Kiedyś byłam na depilacji woskiem nóg i części bikini. Bikini bolało baardzo. Czy wąsik jest też tak bolesny? No i jak długo utrzymuje się podrażnienie skóry?

A powiedzcie, tak szczerze, czy to bardzo boli? Kiedyś byłam na depilacji woskiem nóg i części bikini. Bikini bolało baardzo. Czy wąsik jest też tak bolesny? No i jak długo utrzymuje się podrażnienie skóry?

Najgorzej jest za pierwszym razem, boli trochę - w końcu skóra nad ustami jest deliktana. Ale można przezyć:) ja robię depilację sama w domu. Po niej smaruje oliwką, żeby usunać resztki woski. Pozniej wycieram oliwkę w chusteczkę i smaruje mascią oxycort - nie robią się potem takie białe krostki, mniejsze są podrażnienia.

Gość ulalula
,, 222111 Ja raz też raz zrobiłam sama w domu woskiem i niewiem co źle zrobiłam ale po tej depilacji zrobiła mi się rana i wyglądało to jakbym sie poparzyła, nie wiem czy odważyłabym sie to powtórzyć i od tego czasu wyrywam pensetą . Polecam na początek ten wosk wykonać u kosmetyczki bo możecie sobie tylko gorzej zrobić." no właśnie tak to wygląda jak się razem z włoskami zerwie naskórek. też mi się zdarzało zanim doszłam do wprawy. dlatego lepiej u kosmetyczki. a co do bólu t nie ma wcale. teraz jestem już przyzwyczajona, ale nawet za pierwszym razem nie bolało. w ogóle nie ma porównania do depilacji nóg albo bikini, bo to są bardzo delikatne włosy, a zabieg trwa sekundy. ale każdy jest inaczej unerwiony. ja np wrecz się relaksuję przy depilacji pach, ta czynność działa na mnie uspokajająco, ale mam strasznie wrażliwe łydki i za nic w świecie nie mogę stamtąd nic wyrywać. wolę 100x bardziej depilację waginy. a twój chłopak to troche nie bardzo,że ci wąsy wypomina..