Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetika241

Czy mam szanse znalesc prace jako kosmetyczka

Polecane posty

Gość kosmetika241

Np; w Anglii lub Austrii?

Gość kosmetika241
Wie ktos cos czy latwo znalesc a moze ktos pracuje w tym zawodzie jakie sa zarobki?

Gość NobertDeRiro
Ja mieszkam w Szwecji i obecnie poszukuja sporo sprzataczek ... do biur, centrow handlowych, restauracji (jest masa ogloszen). Zarobki - minimum to ok. 12500 koron szwedzkich, czyli ok. 5000zl na reke. No, ale to nie Twoj fach.

Gość w anglii to bedziesz musiala
miec angielskie kwalifikacje,,

Gość emisant
Możesz znaleźć ale tylko zakładając perfekcyjną znajomość języka angielskiego. Niestety, ale bez tej znajomości nie ma szans na pracę, nawet jeśli jesteś najlepszą kosmetyczką.

Gość ania majer
Nauka angielskiego wcale nie jest trudna, ale oczywiście wymaga czasu. Tylko kluczowe w tym wypadku jest to, że będąc już specjalistą, z dziedziny kosmetyki można zarabiać naprawdę dobre pieniądze. Za granicą każdy specjalista jest doceniony...

Gość Kosmetolog Manchester
Ja jestem kosmetologiem z wyksztalcenia. Przyjechalam do UK z polskimi papierami, dyplomami itd. Przetlumaczylam je fachowo na angielski. Nikt nawet nie chcial na to patrzec. Musisz miec w Anglii skonczony chociaz NVQ kurs. Ja i tak teraz pracuje w innym zawodzie.

Gość gość
Wystarczą odpowiednie kwalifikacje i na spokojnie dasz radę. Wiadomo, że nic nie przychodzi z dnia na dzień, ale jeśli zrobisz szkolenia zawodowe, po tym zapewniasz sobie jakąś praktykę, to na bank w zawodzie sobie doskonale poradzisz.

Gość izamiko
Pracuję w UK jako kosmetyczka. Szkolenia robiłam w Polsce, w New nails. Szefowa twierdziła, że jej pracownice po roku pracy umiały mniej niż ja na starcie ;-) Tam jest inne podejście do pracy. Języka nauczyłam się na miejscu. Zarabiam pieniądze nie osiągalne w Polsce nawet przy własnym biznesie.

Gość martakamil
Na kosmetyczki zawsze jest zapotrzebowanie, a hitem są stawki. To co ja dostaję na wizytach prywatnych tutaj to jakaś masakra - zarobek z kilku dni w PL. A sama również jestem wyłącznie po szkoleniach zawodowych w PL.

Gość gość
A jak mozna zostać kosmetyczka w UK? Co jest potrzebne do podjęcia kursów (prócz mnóstwa pieniędzy i znajomosci angielskiego)? Ile trwają kursy? Ile kosztują? Czy warto?

Gość gość
nie, nie warto, nie przyjeżdżaj!

Gość gość
Kosmetyczka w UK zarabia grosze, 6.50-8f/h brutto, zajrzyj sobie w ogloszenia. Konkurencja ogromna, a prace jesli w ogole sie znajdzie to na oplakanych warunkach.

Gość gość
Droga autorko, a co znaczy "znaleŚĆ"? :O

Gość gość
Dlaczego nie warto?

Gość gość
Nie warto w UK. Co roku tutaj bardzzo duzo osb konczy college i oni maja problem z praca , pomimo, ze maja praktyki tutaj.

Gość gość
Dobra kosmetyczka znajdzie prace! Jeśli nie u kogoś to "na swoim".

Gość marta broniek
Akurat tutaj masz moje poparcie, bo dobry specjalista znajdzie zatrudnienie bez względu na to, w jakiej branży pracuje. Własny biznes to trochę inny temat, ale już etat da radę. Każdy pracodawca szuka klasowych pracowników.

Gość gość
Na swoim najlepiej, ale żeby założyc własny salon kosmetyczny, musicie mieć wcześniej chociaż ze dwa lata doświadczenia pracując u kogoś. Wtedy dopracowujesz zabiegi, jak również uczysz się zdobywać klientów - to ma największą wartość.

Gość gość
Dziewczyny z branży które znam, pracują właśnie po szkoleniach, nigdy nie miały studiów, ani studium. Mitem jest konieczność posiadania wyższego wykształcenia, podobnie jak w wielu innych zawodach - to wyższe jest zbędne, nie daje wiedzy.