Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora85

problem jak co roku

Polecane posty

Witam, mam taki problem jak co roku, mieszkamy z mężem w domu my na dole jego siostra z mężem na górze i zaczęło się robic zimno no i trzeba palić w piecu i tu właśnie ten problem bo gdy mąż jest w pracy to palę ja ale często jest tak, że szwagier mi tam chodzi i wielce za mną poprawia bo marudzi,że im zimno a temperatura w domu 23 - 24 stopnie, może bym to miała gdzieś gdyby nie to, że jak mąż i szwagier mają ranną zmianę, to wtedy ja muszę rano chodzić do pieca i palić, a szwagierka wtedy śpi sobie w najlepsze i to mnie właśnie wkurza.

Dziś znowu mnie wkurzył bo zaś wielce do pieca dokładał już nie wytrzymałam i pokłóciłam się ze szwagrem, powiedziałam mu, że jak tak bardzo bardzo chce palić w piecu, to niech jego żonka też ruszy dupsko i będziemy palić na zmianę to mi powiedział, że ona się ma dzieckiem zajmować, a ja do cholery też mam dziecko i muszę się nim zajmować. Ludzie doradźcie mi czy ja się czepiam czy mam trochę racji, bo ja już sama nie wiem.

Gość vwojte
zbierzcie sie w kupe i pogadajcie o tym, ustalcie zasady, temerature jaka ma panowac itp

problem taki, że z nimi się nie da spokojnie porozmawiać, zawsze jest źle, a jeszcze dodam,że przy jego sposobie palenia do węgla nam do stycznia nie starczy.

to nie chodź 🖐️ tak długo aż ona się nie skapnie, że też powinna ruszyć tyłek a palenie w piecu to nie jest 5 godzin roboty :P kup dziecku dodatkowy sweter czy kocyk i poczekaja aż w mieszkaniu będzie przez tydzień 15 :P jak oni lubią 25 to się szybko wykruszą i uzgodnią warunki kapitulacji chociaż ja mam 17 i siedzę w podkoszulku :P

właśnie dziś strajkuje, w piecu już wygasło i szybko tam nie pójdę, my też wolimy jak jest chłodniej, na razie mam 20 stopni.

Gość zakochanawnim
ja co roku mam taki problem ze mam nieustajacy katar to gorsze ;p

tak jakoś wyszło, że mieszkamy razem, jedyne co mnie cieszy to to, że mamy wspólną tylko klatkę schodową i piwnice.

no to moze zainstaluj sobie oddzielny piec np. gazowy , bedzie czysto i bez problemu nastawisz sobie czujnik temperatury.

No to się teraz wkurzyłam, dowiedziałam się, że to my robimy problem, tak cholera jasna a oni jak zwykle pokrzywdzeni przez los, no normalnie zaraz mnie chyba szlag trafi. Ps. Nie ma takiej opcji żeby podłączyć osobny piec, po prostu stary dom i jest to nieopłacalne. Ja już nie wiem co z tym zrobić. A mąż cały czas na drugą w tym tygodniu.

Od wczoraj kaloryfery zimne, nie chce się im zejść do pieca w domu jest 17 stopni, ciekawe do ilu spadnie wieczorem.