Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

damrade21

Droga do normalności...

Polecane posty

Mam dość kompulsów na zmianę z głodzeniem się. Chcę schudnąć w końcu te 20 kg, postanawiam przejść na w miarę zdrową dietę. zakładam topik żeby zapisywać co zjadłam i tym samym się kontrolować;) Dietę zaczęłam dzisiaj ( wczoraj kompuls)- zamiast tradycyjnej głodówki zjadłam 2 czarne bułki i właśnie jem kostkę białego sera, a w ciągu dnia wypiłam jeszcze 3 kawy z mlekiem. Jeśli ktoś chce się przyłączyć do topiku to zapraszam, jeśli nie to poprowadzę monolog ;)

Hej, Przyłacze sie żeby razniej Ci było:) Ja chce zrzucic 3-4kg, udało mi sie juz jakies 9 kg:] Waże 62 kg przyz 170- cm a marzy mi się piatka z przodu a póxniej utrzymanie wagi:) Rano zjadłam muesli z jogurtem naturalnym a teraz pije kawe bez cukru, mam ze soba tez 1,5 l wody niegazowanej bo w pracy siedze. Tez miewam kompulsy ale później ograniczam jedzenie i jakos wszystko wraca do normy. Ponadto dwa razy w tyg chodze na aerobik i codziennie cwicze weidera w domu. Mam nadzieje, ze w grudniu zobacze te 59 kg;) Trzymam za nas kciuki:)

Gość onufryna
hej. ja mam identyczna wage. tez ciagle sie odchudzam. i tez po kazdej diecie rzucam sie na zarcie. efekt taki, ze w kilka tyg po kazdym odchudzaniu waze wiecej :-( ostatni raz odchudzalam sie w kwietniu. schudlam 5 kg, wazylam 68kg. dzis znow 73kg. juz mam tego dosc. dzis jest moj 3 dzien diety. ale tym razem diety, nie glodzenia sie. staram sie zamykac w 1000kcal, troche cwicze. mam za soba roznego rodzaju diety cud, kopenhaskie itp. chcialabym wazyc tyle co kiedys, czyli 60kg. pozdrawiam.

Gość onufryna
Bean to startowalas z podobnej wagi do nas. ile czasu zabralo Ci zrzucenie tych 9kg. ile kg na miesiac i jaka dieta? ja tez staram sie wypijac to 1,5l wody, do tego jakies herbatki i kawka, bo bez kawy nie moge. na sniadanie zjadlam dwie kromki ciemnego chleba z wedlina, potem ok 11 musli, potem jakies warzywa na obiad itp. generalnie staram sie jesc maly posilek co 3 godz. wieczorem troche brzuszkow, chwila na steperze i troche krecenia hula hop :-) kupilam sobie hula hop bo podobno swietnie dziala na brzuch, a ja mam z brzuchem mega problem, bo sie wylewa po prostu. na razie jeszcze nie bardzo potrafie tym krecic, ale sie naucze :-)

Gość Louis Griffin
To i ja sie przyczepie do was...Zawsze bylam bardzo szcupla osoba i nigdy nie mialam tendencji do tycia...srednia waga przy wzroscie 160 cm ok 50-54 kg..czyli prawidlowa do wzrostu.Odkad wywialo mnie z Polski na wyspy wraz z moimi zarobkami wzrosla waga...:)))))obecnie 77 kg o zgrozo!!!!!!!! wygladam jak taka mala toczaca sie kulka:)25 kg nadwagi po roku czasu niestety odbilo sie na zdrowiu..zaczely pojawiac sie zylaki,kondycji ZERO,a samoocena spadla do ...ehh...ona wogole nie istnieje..kregoslup boli (bo niestety sporo tych kg.poszlo w biust)..Zaczynam od dzis..Pozdrawiam:)

Gość onufryna
ja tez dwa lata spedzilam na wyspach i tam tych kg tylko mi przybywało.

Gość onufryna
zreszta nie ma co sie tlumaczyc i zwalac na cos, bo teraz jestem na stale w Polsce i kg tez przybywa. trzeba sie po prostu ograniczac i wybierac zdrowe produkty, to sie nie przytyje ani tu, ani w zadnym innym kraju:-) pozdrawiam.

Gość Louis Griffin
po oststnich badaniach krwi ..Cholesterol niezaciekawy..chwala Bogu cukier dobry..troche sie obawialam bo w rodzinie mialam cukrzyka wiec jestem w grupie ryzyka...Pani doktor wyraznie dala mi do zrozumienia ze trzeba schudnac..Najgorsze sa reakcje znajomych ...ktozy nie widzieli mnie od paru lat....oooo!!!! o cholera!!!! ale utylas!!!ooo..widze ze ci sie przytylo..i te glupie usmieszki...wtedy totalna zalamka i tabliczka czekolady jest moja najlepsza przyjaciolka..

do autorki - tak jedzac nie wroze Ci zdrowego schudniecia. musisz popracowac nad przyspieszeniem metabolizmu - podstawa jest jesc 5 posilkow, malych co 2,5-3,5 godz koniecznie o stalych porach, do tego min 2 l wody, zrezygnowac z czarnej herbaty. pijesz duzo kawy - kazda powinnas popic szklanka wody zeby ja mozliwie jak najbardziej zneutralizowac teraz przezwyczajasz organizm, ze ma male porcje i zadko wiec stara sie odkladac na pozniej - to nic nie da no i jak ktos chce schudnac to polecam dietetyka

Gość Louis Griffin
masz racje..ale tu chodzi tez o samodyscypline...Kiedy bylam w Pl przez miesiac udalao mi sie zwalic 5kg (hurra)..jadlam zdrowiej,regularnie,prowadzilam bardziej stabilny tryb zycia i po miesiacu dalo to efekty w postaci 5 kg mniej..niestety powrot do pracy ..pozne godziny posilkow ..czasmi w poludnie cos na szybko bo nie ma czasu..Wiem zadne tlumaczenie bo dla chcacego nic trudnego...i moje 5kg powrocilo w mgnieniu oka:((((

na kompulsy najlepszy jest sport, nie ograniczanie jedzenia, ograniczanie i zdrowsze wybory przyjda same, jak zaczniesz od odmawiania sobie i silnej kontroli, to niestety nie wroze Ci sukcesu bo to wlasnie jest zrodlem kompulsow.

o zgrozo - kopenhadzka - ta dopiero zwalnia metabolizm i efekt jojo zapewniony

Gość Louis Griffin
Powiem ,ze to mije pierwsze podejscie do diety i sama nie wiem od czego zaczac i jak odchudzic sie "zdrowo" i bez efektu jojo...chyba bede musiala pomyslec o tym dietetyku..moze faktycznie taki plan ulozony przez kogos kto ma o tym pojecie zda egzamin ,szczegolnie przy takiej nadwadze jaka ja posiadam..

tylko dietetyk dietetykowi nie rowny - nie chodzi o to zeby jesc jakies dziwne koktajle niedobre tylko to, co smakuje i w godzinach dobranych do swojego trybu zycia

Gość Louis Griffin
na chwile obecna basen 2 razy w tygodniu..+troche cwiczen w domu(codziennie po min 25 min)i zero jedzenia po 19.. i koniecznie zdrowo:)to tak na dobry poczatek:)

Gość Louis Griffin
Madz..koktajle ,saszetki,suplementy ziolowe ..nawet nie wchodza w gre!!! Porozmawiam z moim lek.rodzinnym o skierowaniu do dietetyka tu nagminnie walcza z otyloscia wiec miejmy nadzieje ktos kwalifikowany pomoze mi ulozyc jadlospis odpowiedni do mojego trybu zycia :)

do dietetyka potrzebujesz skierowania?? ja jakos nie wierze tym panstwowym lekarzom - z tego co sie orientuje to wiekszosc najpierw daje tabletki typu zelixa albo merida i nie daje jadlospisow.

Widze że podczas mojej nieobecności na topiku pojawiło się sporo osób, co mnie bardzo cieszy;) Bean, onufryna ,Louis Griffin - Witam ;D m a d z - wiem że powinnam jeść 5 posiłków itp, ale narazie próbuje przestać się na zmianę obrzerać i głodzić. Nad dietą popracuje, gdy zaliczę "pierwszy etap" aspeaker - to może zabrzmieć jak głupia wymówka ale nie mam czasu na sport. Wstaje wcześnie, wracam późno, jestem strasznie zmęczona i na dodatek musze się uczyć. Dzisiaj zjdałam 4 kromki ciemnego chleba z dużą ilością sera topionego i żółtego ( mało zdrowo, ale nie miałam nic innego, a obiecałam sobie że będę jeść w miare normalnie) i 2 ziemniaki. Kawę tylko jedną na szczęście ;) Ogólnie rzecz biorąc to mam mega doła, bo mam wrażenie że jedząc więcej niż 1000kcal nic nie schudnę. Najlepiej się czuje kiedy nie wychodze ponad 500, tylko że zawsze w kompulsach mi wraca to co schudłam;((