Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milomi

pęcherz

Polecane posty

Gość milomi

mam pytanie. od wczorajszej nocy czuje jakby ciaglu ucisk moczu na pecherz.prawie caly czas odczuwam takie nieprzyjemne uczucie ze chce mi sie sikac. mialam juz 2 razy chory pecherz ale wtedy nie bylo minuty zeby nie chcialo mi sie isc do toalety a dodatkowo mialam bol przy oddawaniu moczu a takze krwiomocz. ten ciaglu ucisk ktory odczuwam aktualnie tylko troche jest podobny do dawnych objawow. Raczej nie mialam mozliwosci zazielbienia pecherza. Moze wy wiecie co to jest?? biore jakis lek furaginum czy cos takiego plus cos z zurawina ale od wczoraj za bardzo mi sie nie polepszylo. bardzo powiedzcie co mi dolega;(

Gość to mże byc jakieś przewlekłe
zapalenie pęcherza.Wybierz się do lekarza a tymczasem bierz Furaginum i żurawinę.Może to trochę pomóc ale nie rezygnuj z wizyty u lekarza.

Gość milomi
Sama nie wiem co to jest:( w przeciwienstwie od poprzedniego zapalenia pecherza teraz nie musze chodzic co 10 min do toalety. Gdy sie zalatwie mam z 10 spokoju a potem znow zaczynam czuc ten ucisk chociaz do toalety mnie nie nagli. spokojnie moge wtrzymac 2 godziny bez zalatwiania sie.

Gość ulalaaa
nie kazde zapalenie pecherza wyglada tak samo... wiem cos o tym bo zdarza mi sie go miec nawet co miesiac.... masz klasyczne zapalenie i juz... furagin przewaznie pomaga juz po jednej tabletce, jesli tobie nie znaczy ze powazniejsze zapalenie aha podstawa przy furaginie - to brac razem z rutinoscorbinem bo inaczej sie zle wchlania jak sie bierze furagin to jednoczesnie po 2 tabletki uroseptu - wtedy szybciej pomaga do tego kup w aptece tabletki z konika morskiego - GINJAL - i lykaj tak 2 razy dziennie po 1 tabletce - one oczyszczaja drogi moczowe - nalezy je brac ciagle nawet kilka miesiecy, nie zaszkodza a mniejsze prawdopodobienstwo ze pecherz znowu nawali... no i jesli chce ci sie bawic - to ugotuj sobie 2-3 korzenie pietruszki w okolo 2 szkl wody i potem wypij napar - jak sie doprawi vegeta to naprawde dobre - jak bulion warzywny - pomaga lepiej niz wszystkie tabletki razem :)

Gość na moje okod to CBS
Chroniczny Brak Seksu

Gość taaaa jasne
brak seksu???:oTo wlasnie od uprawaiania seksu bardzo często mam infekcję pęcherza:( http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,16392,0,Pomocy!!!%20zapalenie%20pęcherza%20po%20stosunku http://linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,23,id,949 Polecam Furagin i No-spę a jak nie pomoże to wizytę u lekarza.No i nosić ciepłe spodnie,zero stringów,czesto się podmywać i nie siadać na zimnych powierzhniach(typu murki,kamienie itp.)

Gość sorki za literowki
tam mialo być powierzChniach:P

Gość milomi
Wczoraj dlugo szukalam roznych informacji na internecie i z tego co wyczytalam obwiam sie ze to nadreaktywny pecherz;( jestem tym przerazona ale zgadzaja mi sie objawy czestomoczu;( niedlugo po sikaniu znow czuje taki ucisk jakby na pecherz lub cewke moczowa;( Mam dopoiero 20 lat nosze dlugie swetry nie siadam na niczym zimnym. po seksie tez nigdy nie mialam takich problemow. Ide dzis do lekarza rodzinnego mam nadzieje ze przepisze mi skierowania na posiew moczu. Strasznie sie boje ze to nadreaktywnosc;(

Gość ulalaaa
ja jakis czas temu dostalam lek od urolog na cos takeigo, ale go nawet nie wzielam, bo facet sie centralnie pomylil - stwierdzil pozniej, ze skoro mowilam ze mam parcie na pecherz i uczucie ze nie zalatwilam sie do konca to wlasnie na to jest ten lek - ale jesli przy tym masz pieczenie to nie bedzie nadreaktywnosc tylko zapalenie pecherza - wtedy tez czesto ma sie uczucie ze ciagle sie chce leciec do lazienki a jak juz sie pojdzie to nie ma za bardzo czym i sie czlowiek kropelkowo zalatwia i dopiero wtedy zaczyna jeszcze bardziej szczypac... jak siedzisz w domu to dodatkowo proponuje lezenie w wannie dluuuugo, w goracej wodzie - to przynosi duza ulge :)

Gość milomi
wlasnie o to chodzi ze mnie nie piecze ja czuje tylko taki ucisk. tak jakbym sie dlugo nie zalatwiala a gdy ide oddac mocz to nie sa to takie male ilosci jak w moich poprzednich zapaleniach ale zalezne od tego ile pije dosc normalne. Biore juz wszystko pod uwage. Nawet rozwazalam juz ciaze ale to raczej nie mozliwe bo biore tabletki.

Gość przy tabsach też można
zaciążyc:oNie ma 100% pewnej metody antykoncepcyjnej niestety:( idź do lekarza z tym pęcherzem a o pęcherzu andreaktynym tutaj poczytaj:http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4162343 i tutaj: http://www.pecherz.pl/ Ja niestety na to choruję:(Upierdliwa dolegliwość ale można z tym żyć.

Gość milomi
Wiem ze nie daja 100% ale ja bralam je rogularnie a moj chlopak nigdy nie konczyl we mnie. Pozatym nie mam zadnych innych objawow. w piatek wlasnie skonczyl mi sie okres dlatego watpie by to byla ciaza. mam jeszcze pytanie do was czy badania posiewu mioczu ze skierowaniem jest platne?? i ile sie czeka na wyniki.

Gość inezzka
No można z tym żyć, ale po co się tak męczyć skoro są szczepionki od tego, które zapobiegają nawrotom.