Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ixks

ILE PACZEK PAPIEROSÓW ZA GRANICE ?

Polecane posty

Witam, za 2 tygodnie lecę do Irlandii liniami Ryanair, chciałabym sie dowiedziec ile moge przewiezc tzw "wagonów "papierosów legalnie bez zadnych problemow ? w internecie jest sporo informacji na ten temat jednakze sa one z np. 2007 roku a do tej pory przepisy mogly sie zmienic, z gory dziekuje za odpowiedz.

tylko 200 sztuk ? a nie wiecej ? slyszalam ze podobno do 4 sztang

moim zdaniem od lat nic sie nie zmienilo...zawsze bylo 200sztuk...ogladam co tydzien niemiecki program o strazy granicznej i tam tez jest 200

Gość bezrobotna tez
a kto cie sprawdzi? moj maz jak latal ryanem to zadko sprawdzali. zawsze bral 4 lub 5 wagonow w bagaz pod poklad tzn. walizke. a teraz jak jezdzi autem to bierze wiecej. na promach wogole nic nie sprawdzaja. mozna bron wiezc i tez cie nie sprawdza. niebezpieczne to troche........:O

Tyle ile sie uda...ja przwoziłam więcej, niz można rayanerem i nkit mnie nigdy nie złapał;)

a moglby mi ktos powiedziec odnosnie odprawy jak sytucja wyglada, lece pierwszy raz i sie troche boje, chodzi mi najbardziej o bagaz podreczny o cale te smieszne wymiary jakie sa niby podane, ja mam torbe nieco wieksza i boje sie zebym nie musala czegos doplacac, wymiary sa niby 55x40x20, z tego co wyierzylam to to jest walizka aa ja mam taka przecietna torbe jak do fitenssu jako bagaz podrecznty

Bagaż podręczny możesz zabrać taki zebyś tylko uniosła...Nie ma jakiś specjalnych ograniczeń ale też bez przesady

Gość tylko jedna sztabga
bo jak bedziesz miala wjecej to ci na lotnisku skonfiskuja i zaplacisz duza kare