Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adutek

przez grzybice sypie sie moje zycie erotyczne

Polecane posty

Gość adutek

fuck od x czasu wciaz cos lapie, wciaz sie lecze i wciaz nic. a najzabawniejsze jest to ze moge zapomniec o spontanicznym seksie, o seksie po ktorym nie musze pamietac o zapakowaniu tabletki przed snem i wogole o jakimkolwiek seksie :o czy to cholerstwo da sie wyleczyc??

Gość mandarynka nie pomarańczka P
Kiedy skończysz leczenie, bierz na stałe LaciBios femina. Miesięczna kuracja wychodzi koło 70zł, ale odkąd biorę to nic nie łapię. Wolę wydać te 70zł raz w miesiącu, a móc seksować się bez ograniczeń, nie odczuwać bólu,pieczenia, nie mieć dni wymazanych z życia, gdy chce się umrzeć od tego bólu/szczypania... Odszukaj temat "grzybica pochwy", dużo fajnych porad

Gość adutek
dzieki :) na razie jade na lactovaginalu i jestem ciekawa co mi lekarz powie przy kontroli, bo wcale nei jest lepeij. Lacibios jest na recepte?

Gość ice touch
ja polecam provag, tak jak i lacibios jest bez recepty, jest wygodniejsze bo doustne, pozdrawiam

Ostatnim razem miałam zapisane: Gynazol - to krem,który jednorazowo aplikuje sie do pochwy. Flumycon - 7-dniowa kuracja po niej Lactovaginal(10 tab.) + LaciBios femina (nie jest na receptę, dzisiaj za jedno opakowanie 10 tabletek zapłaciłam 23zł), kuracja 10 dni. potem juz tylko do obiadku łykam LaciBios. Aha, to, co piszą o czosnku,to prawda,przynajmniej w moim przypadku. Tzn. jesli zaatakuje Cię grzybica np. w sobotę, że nie mozesz iść do lekarza, obierz ząbek czosnku i ponakłuwaj go lub ponacinaj, żeby puścił soki. Włóż go do pochwy. Na początku z 10 minut szczypie, ale potem już tylko lepiej. Tylko pamiętaj, że on nie leczy, a niweluje objawy! Czyli nie boli Cię, ale grzyb nie znika!

ice touch - przeciez LaciBios femina jest doustna... Lactovaginal jest dopochwowy...

Gość LaciBios tez jest doustnie
tak przynajmniej pisze na opakowaniu ... ja tez mam problemy z nawrotami grzybka :O pare dni czy tygodni spokoj i znowu wraca :O teraz skonczylam kolejna kuracje, najpierw smarowalam sie Pimafucortem, potem Nystatyne, nastepnie do lykania ktores nie pamietam nazwy (na recepte) a teraz LaciBios wlasnie... i zaczynam i tak czuc swedzenie 😭 nie wierze juz w nic ze cokolwiek mi pomoze 😭

dziewczynki, czy macie okres w "stałych" dniach? Ja mam (stosuję antykoncepcję hormonalną) i 3 dni przed i po robię sobie kurację Lactovaginalem dodatkowo na w razie wu. Powoli opuszcza mnie strach przed seksem, basenem itd. Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam na basenie, bo boję się, że to mi i tak już słabą mikroflorę pochwy dobije.

Gość adutek
ja juz bralam ten krem gynno cos tam, betadine, macmiror, nystatyne, oczywiscie clortimazolum, masc na p (pima cos tam), i jak jest dobrze na poczatku, tak potem sie sypie :o

Gość adutek
ha, basen to osobna bajka - mam problemy z krgoslupem i lekarz mi basen zalecil :o a gin powiedzial - basen odpada :o chyba bede pieprzyc gina :o i tak nic z zycia nie mam, to chociaz plywac sie naucze :o

Ja przez całe życie ( z tego,co pamiętam. i jeszcze się powtarzały kilkukrotnie te same leki) clotrimazolum maść, clotrimazolum globulki, orungal, flumycon, gałki propolisowe, pimafucort, pimafucin, gynazol, gynofeminazol, gynoxin krem, gynoxin globulki, LaciBios, Lactovaginal. Reszty nie pamiętam.

Gość adutek
i jak tu sie poseksic, skoro nawet jak nie boli, to wyglada paskudnie :o

adutek, a konie? Prowadzę hipoterapię czasami i powiem Ci, że taka gimnastyka kręgosłupa pomaga.

Gość baksiora
ja od 4 lat mam grzybice ale szczerze mowiac bardzo w zyciu seksualnym mi to nie przeszkadza pozatym, ze musimy to robic w gumkach zeby jego nie zarazac bo wtedy moje leczeia nic nie daja:) nie odczuwac wielkiego pieczenia ani swedzenia a nawet jesli to mowiac zupelnie szczerze w trakcie seksu czuje ulge:) czemu piszesz, ze to strasznie wyglada?

baksiora Uprawiasz seks z niedoleczoną grzybicą?!

Gość baksiora
tak bo gdybym chciala czekac az sie zaleczy to rownie dobrze moglabym juz dzis zalozyc sobie pas cnoty. czasem mam i owszem 2 miesiace spokoju ale na to nie ma wplywu czy uprawiam seks czy nie. zreszta moj lekarz powiedzial mi, ze najwazniejsze, ze moj partner uzywa prezerwatywy. a po wszystkim pimafucin i do lozeczka

Dla mnie to trochę niesmaczne... Myślałaś o rocznej kuracji? Mojej koleżance tylko to pomogło. Tylko przez rok celibat! Zrobiłą posiew, wymaz etc. wszystko wyleczyła i sprowadziła sobie szczepionkę, od tego czasu zdrowa. Ale to wyjście ekstremalne w sumie, rok bez seksu... Jednakże jeżeli tylko to jest w stanie pomóc, to trzeba. Mam nadzieję, że wiesz, że Twoj partner podczas seksu oralnego zaraża się grzybicą, która atakuje u niego nie tylko miejsca intymne, ale cały organizm?

Gość baksiora
jesli chodzi o leczenie przechodzilam juz wiele wiele badan, posiewy, badanie jelita itp itd. leczylam sie w polsce, leczylam sie za granica. metoda roczna polega nie tylko na celibacie ale przedewszystkim na specjalnej diecie ktora pozbawia twoje cialo weglowodanow ktore sa glowna pozywka grzyba. co nie smacznego jest w uprawianiu seksu gdy ma sie grzybice?

Przecież wiem, że celibat nie jest kuracją, jednak liczyłam, że to zrozumiesz. No i miałam rację ;) Niesmaczne jest we mnie to, że nie chciałabym uprawiać seksu z partnerem który ma zagrzybione miejsca intymne. Jak Twój facet do tego podchodzi? Nie uraź się, po prostu z ciekawości pytam

Gość baksiora
moj facet wspiera mnie jak moze:) sam szukal w necie specjalistow ktorzy mogli by mi pomoc. gdy tylko dowiedzielismy sie ze zlapalam t paskudztwo od razu dostal kuracje i przeszedl badania. od tamtej pory robi to w miare regularnie ale jak pisalam musielismy zrezygnowac z tabletek i teraz uprawiamy seks w ogumieniu:) ja w momencie gdy idziemy do lozka zawsze staram sie byc czysta i pachnaca:) bardzo pamaga mi tez lactacyd vaginal, uzywam tylko tego preparatu do higieny intymnej i po kuracji zdarza sie, ze mam kilka tygodni spokoju. on rozumie np ze ja nie chce zeby robil mi dobrze ustami bo to sprawwia, ze czuje sie nie swojo nawet gdy sie ze mnie smieje i mowi, ze wcale nie pache jak sledz:P bo to na poczatku bylo dla mnie najwiekszym koszmarem. zanim to zlapalm moglismy uprawiac seks w srodku dnia nawet gdy wczesniej nie bralamprysznica. teraz gdy tak robimy nawet nie pozwalam mu dotkac moich miejsc intymnych bo boje sie, ze bedzie zle pachnialo

Mi pomógł w sumie dopiero zmieniony ginekolog, bo poprzedni zapisywał mi Gynazol i mówił do widzenia, a teraz mi zmieniał leki itd., żeby zobaczyć, na jakie jest największa remisja grzyba. Teraz jest super.

Gość adutek
rok bez seksu? chyba bym nie dala rady :o musialby maz wyjechac na rok :o mi przeszkadza to, ze jesli mam jakas infekcje, to zwykle wydzielina jest grudkowata i niezbyt pachnie, a przy seksie widac to wszystko :o

Gość baksiora
ale wiesz, ze ta grudkowata wydzielina pojawia sie dopiero w ostatnim stadium rozwoju grzybicy. zanim do tego dojdzie masz mnostwo objawow ktore sygnalizuja, ze cos jest nie tak. ja do takiego stanu nie dopuszcza. gdy tylko czuje pierwsze objawy od razu zaczynam kuracje. ostatni raz taks ie zaniedbalam i mialam te grudni 3 lata temu. teraz tylko poczuje charakterystyczny swadek i od razu przyjmuje leki.

Gdyby mi nic innego nie pomogło, zrobiłabym to,co ona. Od trzech lat bzyka się na okrągło, jeździ na rowerze, chodzi na basen i się śmieje z tego, że jeszcze kiedyś miała taki problem.

Gość adutek
powiedz mi jak rozpoznac "fazy" infekcji? moze sie czegos naucze :)

Baksiorko, to tak, jak ja :) Wolę na zimne dmuchać niż cierpieć bardziej.

Gość cfvgbtyui
grzybica pochwy to nie jest scisle samego ukladu rozrodczego, tylko ukladu pokarmowego, i nei ma znaczenia czy dochodzi do stosunkow oralnych miedzy zakazonymi :O ja tez walcze z grzybica, czasami wraca i to jet uciazliwe ale nie wyobrazam sobie rocznego celibatu :O juz predzej sprobowalabym tej diety zakwaszanej ... i tez przez jakis czas musialam uzywac gumki (pokichalam w tabletkami i wolalam dmuchac na zimne) ale nie zmienilo to w ogole nawrotu grzybka.

Gość baksiora
kazdy organizm reaguje mniej wiecej podobnie czyli najpierw pojawia sie lekki nieprzyjemny zapach i wtedy juz powinno sie zaczac leczenie. nastepnie gdy grzybica jest juz bardziej rozwinieta pojawia sie szczypanie, potem pieczenie i zapach jest coraz silniejszy, dodatkowo pojawiaja sie uplawy. potem pojawia sie wlasnie ta serkowata wydzielina a zapach jest na tyle silny, ze nawet w kilka godzin po kapieli mozesz juz go wyczuc. ja teraz czekam na szczepionke gynatren.

Gość adutek
dzieki wielkie :) no to teraz czekam do wizytu kontrolnej

Gość baksiora
nie ma sprawy:) a co do seksu jak pisalam odpowiednia higiena i w pore rozpoczete leczenie sprawia, ze seks nie jest niczym strasznym czy niesmacznym:)