Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzixxxx

Dysplazja stawu biodrowego

Polecane posty

Gość Madzixxxx

Mam dysplazje stawu biodrowego (lewego od urodzenia) przeszłam dużo operacji. Pochodze ze ślaska więc byłam u większości lekarzy na śląsku Piekary, sosnowiec itd. W piekarach lekarz stwierdził że nie jestem pierwsza i ostatnia która nie bedzie chodzić. Na szczęście potem skierowana mnie do poznania gdzie przeszłam kilka operacji. Jednak nie poszło jak trzeba. Różnica w długości nogi lewej od prawej wynosi aż 3 cm. Nosze wkładke ortopedyczną ale dalej mam te 1,5 cm. różnicy. Lewe biodro od prawego jest x razy większe co za tym idzie wygląda nieestetycznie. Jest to wielka "kulka" na biodrze. Mam bardzo rozgrzebane biodro pare blizn na lewej nodze i na prawej gdyż miałam prawom noge skróconą. Boje się pomyśleć co by było jak bym nie miała tej nogi skróconej. Czy można jakoś wyrównać , poddać się jeszcze jednej operacji na ten staw?

Gość Lenka xxx z
Pierwszy raz słyszę o skróceniu nogi zdrowej. Jak Ci to zrobili i czy była to przemyślana operacja? Operował Cię może doktor Kurchała? Z tego co wiem lepiej nie poddawac się już zadnym operacjom, gdyż może byc tak że sie pogorszy... Zycze powodzenia :)

Gość Madzixxxx
Nie wiem jak dokładnie to zrobili ale wyrównali zdrową noge z chorą, wiem bo na zrowej też mam blizne. Operował mnie bodajże doktor Napiątek.