Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak trochę na luzie

Słuchacie z dzieckiem hip hopu?

Polecane posty

Gość tak trochę na luzie

Od zawsze oprócz muzyki puszczanej w radiu (tzw. hitów, które szybko się nudzą) czy też polskiej klasyki typu perfect, bajm, kombi uwielbiałam hip hop. I tak słuchamy sobie z moim pół rocznym synem Ostrego, TeDe, Karramby, Molesty, PCP, WYP3, K44, Borixona itp. Słowa, hm, dla wielu poniżej poziomu krytyki, ale ja to lubię i jak tak zarapuję fałszująco to się dziecko cieszy. Boję się tylko, że jak będziemy słuchać hh non stop to się przekleństw nauczy. Czy są tu jakieś mamy na luzie, które też lubią hip hop i słuchają go z dziećmi??

Gość ferdek_kiepski
no jak nie jak tak!!!

Gość tak trochę na luzie
A już myślałam, że tylko ja mam takie gusta muzyczne. Muszę zaznaczyć, że Liber, Doniu i Mieszko to dla mnie nie hip hop!!! Wolę klasykę tego gatunku!

Mój syn będzie od początku wychowywany na Ostrym...taką mam koncepcję ;) Potem dam mu swój adapter i jak mu się spodoba to mu kupię sampler(albo będę miał wymówkę,że to jemu,he he) :D Póki co brzdąca nie mam :)

ja puszczałam mojemu dziecko rózne piosenki, ale najbardziej spodobało się disco-polo, rytmiczne, nadające sie do tańca, typu "gwiazda" zespołu akcent. nawet w samochodzie wymuszała takie piosenki, krzycząc "gwiazda,gwiazda, gwiaza..." + płacz, nagrałam "super" płytkę no i teraz wstyd otworzyc drzwi albo okno, bo ciągle leci gwiazda :-)

Gość tak trochę na luzie
lukasz słuchasz hh na co dzień?? Ostrego uwielbiam od dawna, tzn. mam swoje ukochane kawałki...i moje dziecko lubi jak mu śpiewam niektóre z nich. Może to chore, ale ja też byłam dzieckiem jak zaczęłam tego słuchać (miałam ok. 14 lat) i jakoś nie spadłam na dno...Ostry - brzydki, zły i szczery.........tabasco...............ja i mój lolo..........nasze ulubione kawałkil. A Twoje Lukaszu??? Polecasz coś do ściągnięcia??

Gość tak trochę na luzie
Mamy ze 3 kawałki z dicso polo w repertuarze....akcent - pragnienie miłości, odilliusz - za dużo wina i jeszcze jedna, tytułu nie pamiętam ani wykonawcy

Ściągnąć? Keeeee?? Polecam kupić jego całą dyskografię....OCB nieco słabsza niż Ja Tu Tylko Sprzątam ale też jest na najwyższym poziomie...i zapraszam na koncert,tam jest dopiero Ostry ;) A ulubione kawałki to z nowej płyty: Dla Wszystkich Co Wierzą,a ogółem to Big Money i Planeta Jazzu :D

Gość tak trochę na luzie
Niestety w osttnim czasi nie było koncertu Ostrego w moim mieście, ale jak bedzie i będę miła możliwość to chętnie pójdę. Niestety nie kupuję płyt...mam ważniejsze wydatki. Co mi sie podoba to ściątgam...na pocieszenie podam, że z legalnych stron do ściągania, gdzie artysta też zarabia, a ja płacę za to grosze. pozdrawiam i dobranoc. Rano obudzi mnie mój "budzik - dzieciak" Wpisujcie się hip hopowi rodzice!!! Los vatos locos!

"Niestety nie kupuję płyt...mam ważniejsze wydatki" No tak...on zapierdala cały rok,a Tobie potem szkoda 30zł....gratuluję logiki. "na pocieszenie podam, że z legalnych stron do ściągania, gdzie artysta też zarabia, a ja płacę za to grosze." Na tym zarabia raczej Asfalt. Z tego typu dystrybucji Ostry ma ochłapy....jeżeli w ogóle coś ma.