Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurelia 205

Most porcelanowy -pytanie??

Polecane posty

Gość aurelia 205

Witam . Proszę o opdowiedz ,bo dokładnie nie rozumiem ,jak mam to rozumieć ?? Interesuje mnie wstawienie mostu ,koszt korony porcelanowej to 460zł. Czyli jak brakuje mi 4,5,6 zębów,to liczę 3 *460zł i jest to już cena końcowa,czy muszę jeszcze doliczyć cenę wkładu koronowo korzeniowego??,czy moim wkładem moze być mój korzen ,o ile się nadaje ?? A i jesczce pytanko most byłby osadzony na 3 i 7 czyli te zęby też trzeba policzyć razy 460zł. Dziękuję .

Gość upupuppupupupu

Gość fsfs
nie rozumiem dlaczego zadajesz takie pytanie na forum ludziom, którzy znaja się na mostach i ich cenach jak swinie na gwiazdach. chyba najlepiej będzie wiedział twój dentysta, więc może jego zapytaj. nie wydaje ci sie to logiczne?

otoz: wszystko zalezy od tego w ktorych miejscach ow most bedzie. jezeli np. brakuje 2 zebow obok siebie, liczysz te 2 zeby plus 2 zeby filarowe, obok tych brakow, ktore beda oszlifowane. jezeli chodzi o wklady, to zalezy od stanu zebow. jezeli zab filarowy bedzie bardzo zniszczony, lecz korzen bedzie ok, mozna zrobic w nim wklad, a to jeszcze dodatkowa kasa, ok. 150zl. pozdrawiam :)