Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana88

Problem z owłosieniem

Polecane posty

Gość Załamana88

Jestem naturlana blondynką ale jednak mam problem z nadmiernym owłosieniem...nad brzuchem i w okolicy sutków oraz pod bródką mam ciemne włosy.Jaki jest sposób by je chociaż troche rozjasnić,bo wyrywanie nic nie daje,,,, Proszę pomóżcie...

Gość kotkotkotkot
wpisz w google hasło: Hisurdyzm

Gość kotkotkotko
znaczy: hirsutyzm

Gość celuloza
"hisurdyzm", chryste panie! 😭

Gość Załamana88
ale wtedy muszę isć do lekarza by mi przepisał tabletki a ja się tego wstydzę...

Gość Załamana88
spróbuję z wodą utleniona, w ogóle jak to robić??

Gość celuloza
w aptece kupisz wodę utlenioną i trzeba nią przetrzeć włosy kilkakrotnie. ale ostrożnie z tym, bo można sobie zrobić krzywdę, włosom też, bo mogą wyjść żółte, także ja nie próbowałam, bo panikarą jestem i wszystko widzę na czarno :P albo kup coś od sally hansen, ma specjalne rozjaśniacze do włosów na twarzy, na ciele itd.

Gość no coz moge powiedziec
tobie jest potrzeba TERAPIA HORMONALNA! raz będziesz się wstydzić przed lekarzem, a potem już CAŁE ŻYCIE NIE! POMYŚL!

Gość Załamana88
dziękuję,może woda utleniona pomoże...Jak nie to będę musiała pójść do mojego gienkologa;/i mu powiedzieć.... masakra jaki obciach;/

Gość Ewaldi
przestańcie kobiety w końcu kombinować i eksperymentować , zniszczycie włosy i zdrowie , nabawicie się nerwicy bo coś nie wyszło i wtedy będzie kibel do kwadratu , nie poprawiajcie natury takimi metodami , są faceci którym podobają się kobiety z zarostem :)

Gość no coz moge powiedziec
nawet jeśli te włosy rozjaśnisz, to zawsze będą. a po terapii hormonalnej znikną na całe życie i już nigdy nie będziesz się nikogo wstydzić! zaufaj mi i idź do ginekologa, to lekarz, widział już różne rzeczy i raczej się nie zdziwi - to jego praca, po godzinie zapomni o twoim przypadku. proszę, posłuchaj mnie!

Gość Załamana88
Ewaldi wiesz może masz rację.Mam chłopaka od dawna i jemu to nie przeszkadza...Ale mi zaczyna to trochę przeszkadzać...Nie wiem może nie potrzebnie się denerwuję

Gość celuloza
tylko z tym przecieraniem to w odstępach czasu, nie co chwilę :P ale i tak uważam, że powinnaś przejść się do endokrynologa. takich rzeczy się nie zaniedbuje i nie zaciera tylko leczy. wiem po sobie, za długo czekałam i mój stan jest opłakany :P

Gość Załamana88
no coz moge powiedziec - na pewno masz rację.Chodzę do ginekologa już 3 lata i zna moją mamę a mnie już jak byłam w brzuszku mamy;)i wiesz jest trochę wstyd...

Gość Załamana88
Juliusz Cezar - bez jaj ja tak nie mam...Nogi mam normalne;p Tylko trochę na brzuchu i na brodzie mam jeden ciemny włosek i w okolicach sutków...

Gość baba jagaa
Załamana88, zapytaj na forum Zdrowie i uroda :)

Gość Dziewczyna.91.
Ewaldi a ci faceci nazywają się homoseksualiści ? Autorko nie przesadzaj, lekarz nie będzie cię oceniał tylko ew. " leczył ".