Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka 2009

ciaza czy tabletki ?

Polecane posty

Gość aneczka 2009

pomozcie! jakies dwa miesiace temu mialam pierwszy raz, nie trwal dlugo. dzien po okresie z prezerwatywa i bez wytrysku. od tego czasu mialam dwa okresy w terminie. teraz od jakiegos miesiaca biore tabletki i czuje takie delikatne mdlosci a oprocz tego delikatnie bola mnie piersi. co o tym sadzicie? skutki tabletek ?

Gość OlEnK_88
a bierzesz je pierwszy raz w zyciu ? jesli tak to na pewno przez nie bo ciaza nie jest mozliwa w takim przypadku jak piszesz

ja przy pierwszym opakowaniu miałam nudności, zaparcia przez 6 dni, ból piersi, plamienia i ogólnie chodziłam osowiała i ogłupiała przy drugim opakowaniu jeszcze się trochę dziwnie czułam a teraz jest już ok a jestem na 7mym

Gość aneczka 2009
tak biore pierwszy raz mam nadzieje ze przez nie:(

Gość aneczka 2009
KlauDDynka69 czyli myslisz ze to przez tabletki tak sie czuje?

tak myślę, że to przez tabletki. Organizm musi przyzwyczaić się do nowej sytuacji. A czy miałaś zlecone badania zanim wypisał/a Ci tabletki?

Gość aneczka 2009
no tez tak mysle szczerze mowiac ale rozne mysli mnie juz nachodza:(( bo to nawet nie jest logiczne zeby w taki sposob zajsc w ciaze:( zadnych badan nie mialam niestety zleconych.. mimo ze wypisal mi tabletki naprawde dobry ginekolog, najlepszy w miescie..

ale nawet najlepszy ginekolog w mieście nie może się bawić w zgadywanki. Źle dobrane tabletki powodują dużo skutków ubocznych, już nie mówię o tym, że nawet nie wiadomo czy w ogóle możesz brać tabletki hormonalne(bo o tym mówi wynik prolaktyny), także nie może sobie zgadnąć od tak czy z twoją wątrobą i krzepliwością krwi jest wszystko ok. Radze Ci zmień tego lekarza. Ja szukałam do tej pory do póki nie znalazłam takiego z powołania.

Gość aneczka 2009
dzieki sliczne;) w przyszlym tygodniu musze isc po wyniki cytologii wiec od razu mu zglosze jak sie czuje... moze wtedy mi zleci badania no a jesli nie no to zrobie jak mowisz, zmienie lekarza.. ale dzieki;)

dobrze chociaż, że cytologię zlecił. ale skoro nie zlecił badań przed tabletkami to myślę, że sam od siebie tego nie zrobi, ale możesz go spytać czy nie powinnaś wykonać jakichś badań i zobaczysz co powie. Zrób chociaż na własną rękę na Narodowy Fundusz Zdrowia: INR, płytki krwi, i próby wątrobowe. Wyniki sama sobie zobaczysz czy masz w normie.

Gość aneczka 2009
dziekuje Ci pieknie ;) i tak zrobie;)

Gość aneczka 2009
a mozesz mi powiedziec jeszcze jedna rzecz? czy jest jaaks roznica jesli dostalam okresu w niedziele i wzielam pierwsza tabletke ktora byla oznaczona jako poniedzialek? czy nie ma zadnej roznicy ?

Gość asdasdas
nie ma zadnej różnicy. :)

Gość tylko wtedy jesli
masz tabl.jednofazowe;tzn wszystkie w opakowaniu sa jednakowe

Gość aneczka 2009
no ok a jak ja np biore cyprest ( lekarz dal mi je tez ze wzgledu na poprawe cery ) to ma jakas roznice? one sa jednofazowe czy nie? bo nie mam pojecia:(

Gość tylko wtedy jesli
jesli tabletki sa jednego koloru,to maja prawdopodobnie taki sam sklad-kiedys tak bylo,sa jeszcze dwufazowe-rzadko przypisywane i trojfazowe,rownie rzadko przypisywane,najczesciej kiedy organizm nie toleruje jednofazowych-powinny byc w trzech kolorach

nie mam pojęcia co to za tabletki ale na ulotce powinno pisać skład. Np u mnie w Yasminelle pisze:każda tabletka zawiera... no i wymienione rzeczy.

Gość aneczka 2009
a po czym moge rozpoznac czy sa jednofazowe?

Gość aneczka 2009
chodzi mi o sklad..

nie rozumiem Twojego pytania. Przeczytaj na ulotce albo opakowaniu na opakowaniu powinno pisać co, ile i które tabletki zawierają. Tak jak u mnie pisze: Każda tabletka powlekana zawiera Etynyleostradiol 0.02 mg Drospirenon 3 mg Ale raczej jeśli wszystkie są jednego koloru to pewnie są jednofazowe.

Tabletki antykoncepcyjne jednofazowe różnią się tym od dwufazowych, że w opakowaniu wszystkie tabletki zawierają taką samą ilość hormonów. Czyli poznajesz po tym co powiedziałam jeśli pisze "każda tabletka zawiera.." to znaczy że są jednofazowe.

Gość aneczka 2009
ok, dzieki;))