Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nodka

Do mam, które rodziły ZZO

Polecane posty

Gość Nodka

Czy faktycznie było bezboleśnie? Urodziłam pierwsze dziecko naturalnie i teraz zastanawiam się nad ZZO. Czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto, dodam, że nie małych pieniędzy bo w moim szpitalu to koszt 700 zł. Proszę o wypowiedzi mam, które miały znieczulenie.

Ja mialam ZZO i rzeczywiscie bylo BEZBOLESNIE... roznica kolosalna bo przed podaniem zzo mialam boel krzyzowe przez 6 godzin. Rodzilam za granica, w prywatnej klinice gdzie opieka i personel byly super... pisze to bo slyszalam ze czasami zdarzaja sie tez "niewypaly" ... jak anesteziolog konowal :-D

Gość mama klaudii
ja miałam podane po kilku godzinach skurczy i przestało wszystko bolec... po prostu lezałam i czekałam na pełne rozwarcie czułam tylko jak mi brzuch twardniał przy skurczach :) polecam , a dodam ze musi byc dobrze zrobione

Gość Nodka
Dziękuję za odpowiedzi. Ja jestem bardzo nastawiona na to znieczulenie bo wiem doskonale jak boli, ale chcę wiedzieć, że naprawdę zadziała. Czy jeśli znieczulenie nie zadziała to nie będę musiała płacić?

Gość mama klaudii
nie wiem jak jest w polsce , bo ja rodziłam w uk i tu jest darmowe na życzenie a mnie wręcz namówiła położna i będę jej wdzięczna do końca życia

Gość mama klaudii
najlepiej jak przed porodem spotkasz sie z anestezjologiem ktory je wykonuje w danym szpitalu i spytasz o wszystko zreszta wydaje mi sie ze sie za nie płaci bo musisz wynajac go specjalnie na porod tak?

Nodka - chyba nigdy nie bedziesz miala na 100% pewnosci ze zadziala... Nie wiem jak to wyglada w Pl ale we Francji jest obowiazkowa konsultacja u anestezjologa przez porodem (oczywiscie dla tych ktorz chce zzo) i podczas tej konsultacji wlasnie anestezjolog bada, oglada kregoslup, sprawdza wyniki badan i upewnia sie ze nie ma zadnych medycznych ani fizjologicznych przeszkod do zzo... A co do placenia to nie pomoge...

Gość Nodka
Dziękuję. Będę musiała porozmawiać z ginekologiem i zapytać go co zrobić jeśli decyduję się na znieczulenie. Mam nadzieję, że i u mnie zadziała. Jeśli są jakieś mamy, które rodziły z ZZO i chcą się podzielić swoją opinią to poproszę.

Gość Judzi87
Ja nie jestem zbytnio zadowolona z tego znieczulenia ponieważ działało tylko kilka godzin. Ze 4 godziny przed końcem juz nie pomagało, mimo kolejnych dawek. I napewno znacznie wydłuzyło porod. Także kasę zapłaciłam ale swoje też przeszłam na tej porodówce!!!!