Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaelllla

odejście wód płodowych a skurcze porodowe

Polecane posty

Gość misiaelllla

moja kolezanka leży już ponad dobę w szpitalu,jak odeszły jej wody,a nie ma skurczy mimo kroplówek.Dwa poprzednie porody miała identyczne.Czy powinni zrobić jej cesarkę? Wody odeszły poprzedniej nocy

Gość kolor kiwi
u mnie było to samo odeszły mi wody a skurczy nie było nie rodziłam w Polsce tylko za granica trzymali mnie 49 godzin mało mnie i dziecka nie wykończyli jak pojechałam do PL moja ginekolog była w szoku że tyle mnie trzymali w końcu wywołali mi poród i niestety nie obyło się bez vaccum naszzcęście wszystko skończyło się ok

Gość kolor kiwi
nie powinny trzymać dłużej niż dobę bez wód w ciągu 24 godz powinno dziecko się urodzić bez względu czy przez cesarkę czy wywołany poród.

Gość misiaelllla
dla mnie to też jest dziwne,tym bardziej wiem jak zakończył się jej poprzedni poród:dziecko wylądowało na patologii noworodka ,zachorowało na padaczkę,lekarze powiedzieli że to od tego porodu

Gość misiaelllla
obawiam się że coś się stanie temu dziecku,nawet nie wiem czym to moze grozić

Gość to zależy od dziecka
jak dziecko jest w dobrym stanie to nie ma potrzeby cesarki, najlepiej jak lekarze zadecydują :)

Gość misiaelllla
poprzednio wypisali ją do domu,bo nie miała skurczy,wróciła w nocy do szpitala,niby wszytko było ok,a dziecko jak się urodziło nie oddychało,było całe sine,szybko przewieźli je do innego szpitala na patologię,nie chcieli powiedzieć koleżance co się sta ło,dopiero w tamtym szpitalu się dowiedziała-niedotlenione dziecko było

Gość wertyhj
U mnie wody odeszły o 9 rano. Nie miałam żadnych skurczy. O 11 byłam w szpitalu. Zostawili mnie na patologii i podłączyli pod ktg. Do 18 nadal nie miałam żadnych skurczy więc postanowili mi dać kroplówkę z oksy. Wtedy dopiero poczułam pierwsze skurcze. Póżniej druga kroplówka i o 23 córka na świecie - poród naturalny

Gość misiaelllla
ja rozumiem,ale ona leży już kilka godzin ponad dobę bez wód płodowych,jestem ciekawa czy jakiś antybiotyk jej chociaż podają żeby nie doszło do zakazęnia

Gość wertyhj
Podadzą. Zrobią badanie CRP ( z krwi ) jej i potem dziecku. Ja dostawałam antybiotyk i córka też bo jednak jakas mała infekcja powstała

Gość bukaa
Mnie wody odeszły w nocy ze środy na czwartek, a dopiero w piątek rano podali mi oxytocynę. Co kilka godzin pobierali krew do badania czy nie rozwija się infekcja.

Gość kolor kiwi
werthj dziecko dostało antybiotyk (moje dziecko też dostało) bo po tak długim czasie jak odejdą wody a dziecko się nie rodzi wydala smółkę którą powinno zrobić w 24 godz po urodzeniu więc wydaliło w brzuchu i żeby nie doszło do infekcji muszą podać antybiotyk takie trzymanie kobiety po odejściu wód może dziecko być niedotlenione i chore.