Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić mam teraz

co za ludzie ???

Polecane posty

Gość co zrobić mam teraz

zaprosił nas znajomy z pracy męża do siebie na kawę popołudniu , akurat nasza córeczka jest kilka miesięcy młodsza od ich synka on ma póltora roczku nasza rok i 2 miesiace .siedzimy sobie i rozmawiamy jego zona udziela nam "dobrych rad" odnośnie wychowania małej i że nie powinna tyle czasu spedzac z angielskimi dziecmi bo za duzo po angielsku mówi , zeby wiecej do nich przychodzić itd. w pewnym momencie wyciągnęli piwo , te mniejsze butelki 0,33 chyba tam jest ja odmowiłam , a oni ze śmiechem ze sie nie zmarnuje bo młody wypije , a mały na kolana do taty i za butelke no zrobiłam oczy a on ja wypił jak by mi ktos opowiadał to w zyciu ym nie uwiezyła jeszcze sie smiali ze ojciec mosi pio chowac bo maly potrafi duze wypic i pozniej spi.. br...... :( a wydawałoby sie że miła i normalna rodzina

Gość bywaaa
Różne łupie pomysły mają młodzi rodzice i nie tylko młodzi i to nie zależy do wykształcenia i ich poziomu...

Gość bywaaa
Znam takich co prawie od urodzenia ciągają dziecko po hipermarketach, albo takich co 3 latkowi dają tylko 3 posiłki dziennie, jak dla dorosłego, no a mój kuzyn siedział z synem przez tydzień w żłobku, żeby mały się oswoił, po czym wiadomo że płakał, jak on wychodził, no i stwierdził, że nie da go do żłobka, jakby to było dziwne, że mały płacze na początku :D

Gość co zrobic mam teraz
ale ci rodzice nie są tacy młodzi maja juz dwie corki 13 i 15 lat chyba ...

U mnie w kościele tak było :D starsza kobitka rzuciła 10 zł na tacę po czym włożyła rękę i wyjęła sobie "resztę" :o :o :O

Gość kazdy wychowuje jak uwaza
a tobie nic do tego, sa rodzice co nigdy klapsa nie daja i sa rodzice co piwo daja :D

Gość bywaaa
może robią, to specjalnie żeby im więcej spał, żal dziećka...moja znajoma żeby mieć spokój wsadzała małego do wanny na 2,3 godziny w dzień...

Gość co mam zrobic teraz
no ale jak trzeba byc bezmyslnym zeby takiemu maluchowi dac alkochol ? zeby wiecej spał ? przeciez taki maluch po piwie to pijany jest ?

Gość bez nicka i podszywów
popisówkę robią i tyle... ja rozumiem, każdy rodzic wychowuje jak chce ale oczywiście w granicach rozsądku żeby to było...

Gość he he he dobra mi popisowka
to ja moze zaprosze znajomych i naucze 2-latka fajki palic .. ale bedzie śmiechu

Gość no to horror
3latek dostaje 3 posiłki dziennie. Moje dzieci jedza3 posiłki dziennie i żyją głodzone nie są.

Gość no to horror
o doczytałam dalej no to fakt wyrodna ze mnie matka bo dzieci się z godzinę kąpia, a w lecie nawet 3 razy dziennie a czasem pół dnia w basenie na balkonie i wszystko po to żebym miała spokój!

Gość campari34
ja w to absolutnie nie wierzę może dali mu łyka ale nie wypił piwa taki mały dzieciak

Gość wiecie powiem
nie wiem jakimi wy jestescie rodzicami ale porownanie picia piwa przez małe dziecko do kąpieli czy zostawieniu w żłobku to troche śmieszne :(

Gość campari34
a co do posiłków to moje dzieci też jadają 3 posiłki dzienni ale w między czasie słodkości co mnie zaczyna wkurzać bo ciągle w słodyczach siedzą to się musi skończyć!!!!!!!!!!!!

Gość no to horror
ja słodyczy nie daje, piwa też nie. śniadanie, obiad z 2 dań i lekka kolacja i szklanka mleka przed pójściem spać. Jak się upominają to daje owoce. Nie wiem ile posiłków według wypowiadającej się tutaj koleżanki powinno jeść 3 letnie dziecko. A co do piwa to może to było bezalkoholowe? Małe dzieci lubią dziwne smaki. Moja córa lubi gorzką czarną kawę i żeby nie było nie daje jej pić kawy bo w końcu jaki bym miała w tym cel? Jako wyrodna matka chcę tylko mieć spokój a kawa jak wiadomo pobudza.

Gość campari34
no a ja na to uwagi nie zwracałam do wczoraj kurde siedzą tylko w puszce ze słodyczami i wybierają nie będę już kupować słodyczy mam dosyć będę kroiła marchewkę niech gryzą jak chcą.tak jak w tej reklamie co ta matka do puszki chowa zamiast słodyczy jogurty a dziecka zachwycone jak ze szkoły wracają

Gość co zrobic mam teraz
no to nie byłobezalkocholowe tylko to co dla mnie wyciagneli ... ja piwa nie lubie wiec podziekowałam a i nie wypił całego dużego koło nas "tylko " te małe i to zostawił troche ale nie zmiena to faktu ze to alkochol :(

Gość alkoHol kobieto
a a nie alkoCHol :o A po drugie ja na pewno cos bym tym ludziom powiedziala! Coz to za patologiczna rodzina? Czym ci ludzie sie zajmuja?

Gość no to horror
moje lubią marchew i jogurty na równi z czekolada więc nie mam większego problemu z tym. Jedyne co z niezdrowych rzeczy je korci to kubusie, figo i jupiki. Jako wyrodna matka myślę że trochę chemii nie zaszkodzi. Co do piwa to dlaczego nie spytałaś czy nie wiedzą że alkohol jest szkodliwy dla dzieci ? Może oni nie zdają sobie z tego sprawy?

Gość co zrobic mam teraz
jasne ze alkohol przepraszam on pracuje z moim mężem jest księgowym , ona zajmuje się domem ... mąż był strasznie zdziwiony jak to zobaczył jak ktoś by nam opowiedział to byśmy w życiu nie uwierzyli w coś takiego oni nie są młodymi rodzicami są sporo starsi od nas maja już dwie nastoletnie córki, a na pytanie czemu dają małemu to odpowiedzieli że lubi, a poza tym poprawia mu apetyt bo to niejadek jest a na to ze to małe dziecko to skwitowali oburzeni ze wiedzą co robią córki też czasem dostawały i są zdrowe a poza tym oni maja więcej doświadczenia niż my i nie będziemy im mówić jak dziecko wychowywać itd. i w sumie to na tym nasze odwiedziny się skończyły :(