Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nsdf8fdfd

CZYM SIE RÓŻNI POLSKI CZOSNEK OD CHIŃSKIEGO BIAŁEGO????

Polecane posty

Gość nsdf8fdfd

Gość lucrezia
chiński nie ma żadnych wartości a jest wręcz niebezpieczny, podobno jest napromieniowywany, żeby podczas transportu się nie psuł. Chiński czosnek to ten taki śliczny, biały o głowkach idealnej wielkości i bez skazy.

Gość a polski to niby lepszy
?????

Gość ciężko jest dostac
normalny polski czosnek. Wszedzie tylko to chińskie gówno. tez słyszałam ze jest napromieniany i do tego modyfikowany genetycznie. Dlatego jezeli nie mogę dostac polskiego czosnku uzywam tego granulowanego z torebki. Nie wiem jakiego się uzywa do jego produkcji ale wydaje mi sie to bezpieczniejsze

Gość ciężko jest dostac
on wogóle jest jakiś dziwny. Nawt zapach ma inny, momentami zajeżdza mi taka stechlizna. A w smaku jest troche gorzkawy

Gość lucrezia
polski czosnek najlepiej kupować na "zielonych ryneczkach", zazwyczaj sprzedawcy mają i polski i chiński.

Gość cieżko jest dostac
no wiem że na ryneczku mozna znalexc ale tez rzadko:( sprzedawcy tez już wolą brac ten chinski bo tanszy. chyba ze ktos ma swoje poletko to wtedy ma

Gość widzicie a ja mam stragan na
rynku, czosnek tylko polski w takich warkoczach. Sprzedaje go po 1.5zł za główkę i jeszcze sie krzywią że za drogo :O bo gdzie indziej mają po 1zł. tyle że biały jak kryształ tai ładny jak malowany chiński

Gość lucrezia
do widzicie a ja mam stragan ---- ludzie są coraz bardziej świadomi i na pewno jest całkiem spora grupa ludzi, którzy wolą zapłacić więcej za wartościowy produkt. Ja staram się kupować jak najwięcej polskich produktów a czosnek to już na pewno tylko polski :)

Gość evgrtbn
a skad mam wiedziec czy polski czy chinski ???wlasniev teraz sie dowiedzialam, ze jest chinska zywnosc (nie liczac tej oczywistej jak te biale makarony, sosy itp itd lezace w markecie w jednym dziale ORIENTALNE) ! skad mam wiedziec ktore poslkie a ktore nie ? ale ja jestem naiwna, wydawalo mi sie, ze takie typowe rzeczy, ktore u nas normlanie rosna sa nasze i nie ma sprowadzanych bo po co ???

Gość nananananananananaaa
no w morde , ja kiedys dodałam chiński czosnek (nieświadoma pochodzenia) do weków , a on cholera jasna zrobił mi się w słoikach niebieski :D

Gość barbarellaa
chiński czosnek w reakcji z kwasem ( ocet, cytryna) robi sie niebieski... ale nie wiem CO powoduje taką barwę