Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a p s i k

Ile chcecie mieć dzieci i kiedy?

Polecane posty

Gość a p s i k

Ile czcecie mieć dzieci, jeżeli w ogóle chcecie je mieć? W jakim wieku chciałbyście być mamami? Ja myślę, że jeżeli już będę mamą, to musi być min. 3 dzieci- dla ich dobra, nie dla mnie. Nie chcę być starą mamą...

Gość Lady Night
3? DLa ich dobra? 2, chyba. Aby jedno sierotką nie było;)

Gość terapia poznawczo-behawioralna
jeśli już - dwójka to góra, najlepiej chłopiec i dziewczynka. nie mam instynktu macierzyńskiego, dopuszczam myśl, że kiedyś będę miała dzieci, ale nie wiem kiedy. poród i sprawy dziecięce mnie przerażają. może jak pojawi się odpowiedni partner to zmienię podejście :P

Gość a p s i k
i jeszcze fajnie by było, gdyby pierwszy był chłopiec- tak jak u mnie jest. Ja jestem środkowa i mam młodszą siostrę. A nasz (naj)starszy brat się o nas troszczy i opiekuje.

3 1) Franciszek 2)Jakub 3)Lena Z moim przyszłym mężem w czasie bliżej nieokreślonym!:P

Gość a p s i k
A ja chcę mieć Tymka, Stefanię i Lenę lub Antosia:)

Gość Lady Night
Najlepiej jak starsza jest dziewczynka. To one mają z reguły instynkt opiekuńczy. Z chłopcami gorzej. Im większa różnica wieku, tym bardziej są z dala od siostry itp. Ja chciałam różnicę wieku 5-8 lat, jak u mnie. Ale już nie zdążę:D

Gość a p s i k
ale szczerze... nie wiem czy będę miała dzieci. Mama sie na mnie drze, że nawet nie mam tak mówić... . No ale kiedy się zająć byciem mamą? Najpierw studia, po studjach trzeba podjąć pracę zdobyć doświadczenie i tak w wieku 30 lat pomyśleć o pierwszym dziecku...? Szczerze, to jak dla mnie to jest późno ...

Gość malinicja
mój brat, też najstarszy na naszej trójcy jest o 7 lat starszy. Nigdy nie mieliśmy wspólnego języka, dopiero kiedy ja miałam 16 lat (a on 24) i zaczeliśmy razem chodzić na jakieś imprezy, stworzyły się między nami bliższe więzi. On się mną opiekuje i pamięta, ja nie wiem co bym bez iego zrobiła. ja chcę mieć Jagodę i Krzysia lub Jasia

Gość uiiiiiioo
odświeżam!

Gość co znaczy stara mama
ja mam 28 chce 2 najlepiej parka i pierwszy chlopak, ale to za jakies 5 lat

Gość szałwia lekarska
dwóch chłopców chcę, kubę i antosia. nie mam pojęcia kiedy, wiem, że kiedyś będą. mam nadzieję, że sporo przed menopauzą chociaż już powoli tracę nadzieję 🖐️

Gość ania704
Gość www.tnij.org/lovestory2009
kogo dziś stan na więcej niż piątke dzieci?wychowanie drogo kosztuje

Gość Jurek Kabareciarz
a czy do tych dzieci chcecie w ogóle mieć faceta

Gość a co mi tam P
ja bym chciala miec piecioro ale dopiero po trzydziestce pierwsze, musze miec czas na wybawienie sie a nie ze pozniej szalona piecdziesiatka bedzie biegala bo techno klubnach :p

Gość Nataliaaaaa 24
A ja bym tak chciala juz teraz, czasem czytam tematy samontych matek i nastolatek w ciazy jestem jakas oblakana. Mam prawie 25 a wiem ze mnie nie stac na dziecko i wiem ze jeszcze nie czas ... i chyba ten czas nigdy nie nadejdzie... ale bym bardzo chciala choc jedno. Wiem ze teraz jestem w stanie utrzymac siebie na wysokim poziomie, ale dziecko potrzebuje ojca, dobrego materilau genetycznego, byc stworzonym z milosci.... Tak bym chciala potrzymac takie niemowle w ramionach. Dzeci sasiadow mnie ubostwiaja , zawsze do mnie lgnely dzieci. Chcialabym a nie moge a to boli. Moze jestem za bardzo wymagajaca szczegolnie wzgledem siebie.