Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszkowa9000

Pytanie dotyczące TAMPONÓW

Polecane posty

Gość kwiatuszkowa9000

Witajcie! Zaczęłam stosować tampony (od 2 dni). Nie chcę się pytać jak je wkładać, bo już dużo się naczytałam a i tak muszę próbować i może wkońcu się uda. Chcę zapytać tylko, czy dobrze robię. Otwieram tampona z folii i ciągnę za sznureczek ku dołowi , szybko i mocno. Czy on ma się rozszerzyć? Czy źle to robię? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam i dziękuję.

Gość rozszerz sobie palcem
tę stronę gdzie jest sznureczek, chociaz ja nigdy tego nie robię.

Gość Boskie Buenos
nie.nie ma sie rozszerzyc. ja ściagam najpierw dolna czesc folii,pociagam za sznureczek mocno i energicznie,dopiero potem siciagam gorna czesc. i juz!:D

Gość kwiatuszkowa9000
To dlaczego jak ściągnę folię i pociągnę sznereczkiem szybko w dół to tampon się rozszerza? Czyli mam rozumieć, że po pociągnięciu sznureczka tampon na być taki sam jak przed - ma nie zmienić kształtu?

Gość to nie robi różnicy i tak
Ci się rozszerzy w środku jak nasiąknie.

Gość kwiatuszkowa
No, to okej. Dzięki.

Gość Boskie Buenos
hehhe!nie wiem dlaczego sie rozszerza...nigdy sie nad tym nie zastanawialam...pewnie dlatego ze sznureczek idzie przez caly tampon i jak pociagniesz to sierozszerza...jak pociagniesz to ma nie zmieniac ksztaltu. zrob tak jak ja mowie,alebo poprostu sciagnij cala folie i zacisnij go w dloni i dopiero pociagnij za sznureczek,wtedy sie nie rozszerzy. sprobuj!:)

Gość Boskie Buenos
tak.jak ci nasiaknie to i tak ci sie rozszerzy.zgadza sie,ale przy wkladaniu lepiej zeby nie byl rozszerzony bo wtedy latwiej sie go aplikuje,a dla poczatkujacych to chyba wygodniej...

Gość muszejamiec
kup tampony z aplikatorem, czysto, higienicznie, bez problemow....

Gość kwiatuszkowa9000
Jeszcze raz dzięki. Spróbuję zrobić tak, aby się nie rozszerzał. Narazie zużuje te co mam- OB Normal, jeszcze 6 mi zostało , a z aplikatorem pomyślę.