Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysle o szwecji

chcem tam z mezem wyjechac..i osiedlic sie

Polecane posty

Gość zaaaaassss
wiesz co ja nie wyjezdzalam za praca nigdy ale co wtym zlego ze sie wykonuje byle jak probote kurde ja pracuje w biurze , mma dzieci i zarabiam 1200 i nie moge za to wyzyc to tez mam ochote stad spierdlac , sorry za slownictwo ale juz nei daje rady w tym chorym kraju

Gość kup
sobie slownik ortograficzny przed wyjazdem...Chcem, niewiem...Chodzilas kiedys do szkoly?

Gość Sthlm
Szwecja, kazdemu sie wydaje ze trava jest bardziej zielona u ssiada a zapomial svojej podlac. Zycie tutaj jest bardzo drogie komorne navet 10 000 skr za miesiac a gdzie prd, telefon, ubezpieczenie, bilet miesieczny................Jedzenie luch 80-100 skr piec razy w tygodniu policz ile to kosztuje, maslo 500 gr 25 skr dobra skynka 200 skr.......... Praca jest dla kobiety jako sprzataczka a mezczyzna murarz. Zadnej pomocy nie dostaniesz bo jako obyvatel EU zawsze mozesz wrocic do Polski a tu przyjechalas dobrovolnie.

Gość Sthlm
Sthlm, zapomialam napisac ze chodzi mnie o Stockholm.

Tylko 10000sek? W Danii zarobisz co najmniej 11000dkk netto, przu kursie 0,53. Oczywiscie "zycie" jest drozsze, ale i tak sporo mozna zaoszczedzic.

Gość Sthlm
Nie nie tyklo moze byc duzo droszsze niz 10 000; skr pisze pravde o komornym a nie o zarobkach. Uvazam ze Dania jest tansza niz Szwecja.

Gość a ile to jest?
ile taka sprzataczka oze zarobic?? co to te sek??? razem jak sie pracuje to nie wtzyje sie?? ty za 2000 3 osobowa rodzina zyje ogarnij sie.

Gość Sthlm
10 000: skr jest okolo 4000; plz

Sprzataczka w Danii ma ok. 11000dkk podstawowej pensji = ok. 6000zl na reke. Sthlm - no tak, gdyby tutaj samochody nie byly 2 razy drozsze. O co chodzi Tobie z tym "komornym"?

Gość matko moja
za pensje sprzataczki da sie wyzyc, bezprzezady, maz tez cos zarobi i jaks mozna sie ogarnac , jacy w wszyscy madrzy, kurawa mac.

sorki, ale tzw. brodasy ja ich oblesnie i rasistowsko nazwałes ,przewaznie maja swoje biznesy w kazdym zakatku swiata, iewiem czy to kwestja pracowitosci?? ale pewnie tak.. skoro potrafia sie ogarnac po paru latach.Osobiscie znam małzenstwa mieszane i zadnej z kobiet nie jest zle!czego niemoge powiedziec o zwiazkach znajomych z pl.:"(wszystko zalezy od szczescia, jak to w zyciu bywa:)a szwecja jest tak wielokulturowa, ze tam napewno jest łatwiej.

Gość !!!!!!
b nb

Gość beeee
normalnie jak to czytam to mi sie slabo robi !!!!!! Wy durni polacy i pisze z malej litery bo na duza nie zaslugujecie !!!! Potraficie sie tylko wyzywac i wyjezdzajac np do Szwecji to chyba wy zle traktujecie i ponizacie swoich rodakow tylko polak tak potrafii!!! Wyjezdzalam do Szwecji regularnie przez 6 lat na prace sezonowe i zastanawiam sie czy nie wyjechac tam na stale:) Zycie wcale nie jest takie drogie bez przesady o czym wy mowicie !!! Poza tym mam duzo znajomch ktorzy zyja w Szwecji po kilka lat i pracuja MAJA SOCJAL i nigdy nie zamierzaja wrocic do Polski. Nie wiem w jakim wy sie towarzystwie tam obracacie ale przez te lata zdazylam zauwazyc ze Szwedzi traktuja polakow z bardzo wielkim szacunkiem oni kazdego szanuja bez wzgledu na pochodzenie i tp sa bardzo tolerancyjni. To co piszecie to totalna bzdura !!!!!!!!

Gość ano ciekawe ciekawe
a co to jest azylokant???