Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mandora

Korporacje od A do Z

Polecane posty

aktualnie to jest royal dutch shel, wyprzedzil po wielu latach wal marta, ale to wal mart dalej chyba wzbudza jedne z wiekszych emocji wsrod korporacji::)

mnie zastanawia jakim cudem sieć amerykańskich supermarketów moze mieć większe znaczenie na globalnym rynku niż choćby microsoft

no to juz teraz nie jest tylko siec w usa, ale tez w ameryce pd., chinach, kanadzie. faktycznie to fenomen, ze w tak krotkim czasie tak sie wspial, a lata swietlnosci microsoftu juz dawno minely, triumfy swieca teraz glownie korporacje zwiazane z przemyslem petrochemicznym

no mysle, ze biedronce do wal martu daleko;p tam w ogole wszytsko jest bardzo ciekawie zarzadzane, w centrali podejmuje sie wszystkie decyzje, nawet o tym jaka temperatura ma byc w srodku sklepu! a co do polskiego akcentu to to jest chyba tylko orlen.

czy w filmie cos o tym jest? w sumie to nie wiem bo ja widzialam tylko fragmenty, ale bardzo mozliwe.

Gość margoola
O Orlenie? no proszę- polska nie taka znowu w tyle:) tylko czemu w takim wydaniu. gdzie można to zobaczyć?

Gość PAOLO
JUZ BYŁO:) NIESTETY, BO ZAŁAPAŁAM SIE NA KOŃCÓWE, ALE MOŻE KTOŚ NAGRAL PRZYPADKIEM?

w tym filmie akurat nie ma nic o orlenie;p bo on juz sprzed 6 lat, ale chodzilo o to, ze teraz orlen jest tez na liscie 500 najwiekszych korporacji swiata. to tak a propos;p

Gość PAOLO
NO TO SKĄD SIĘ WZIĄŁ TEN ORLEN??;d

moze stad, ze ktos na gorze sie spytal jaka jest najwieksza korporacja aktualnie, czyli chodzi tu o taka liste najwiekszych korporacji:> i jest tam tez orlen:>