Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloik

Dlaczego celem kazdej kobiety jest rozmnozenie sie?

Polecane posty

Gość uciekająca przystań
Na całej kuli ziemskiej są kobiety pragnące spełnienia w sferze macierzyństwa i zimne, puste ździry, które myślą, że życie polega na zabawie i obciąganiu fiutów kolejnym złamasom. Ta... być postrzegana jako ta od obciągania niż maciora do rozpłodu lub worek na spermę...ops przepraszam... kobieta "spełniająca się" w bardzo nowoczesny sposób-rozmnażanie się........

Gość no i niestety na wizerunek
matek pracują m.in. takie sfrustowane osobniczki jak tu na forum, nic dziwnego że potem jest takie negatywne nastawienie do nich.

Gość zielona PAntera
co poniektórym radzę leczenie... parę wypowiedzi powyżej jak dla mnie jest kompletną żenadą. Rozumiem ze zdaniem jakichś myślicieli kafeteriowych należy się wstydzić, że pragnie się dzieci i jest się wtedy "maciorą do rozpłodu":) A jak się dzieci nie chce to jest się od "obciągania". Ciekawe co na to wasze matki... Idąc tokiem waszego nie-myslenia myślę, że czasami rzeczywiście nie warto myśleć o dzieciach, jeśli mają później podobne bzdury wypisywać i stanowić jakąś reprezentatywną próbkę naszego narodu. Chciałam napisać tu parę normalnych słów, ale widzę że nie warto dyskutować z osobami, których poziom wypowiedzi jest jeszcze niższy niż poziom inteligencji.

Gość stań
no i niestety na wizerunek Zgadzam sie...

"Minelo pare lat i wiekszosc z tych kobiet skonczyla tak samo: dziecko i gadanie o wozkach/fasolkach/kupkach itp. Kazda prowadzi takie samo zycie, ktorego trescia w 90% jest dziecko i sprawy z nim zwiazane" Jeśli masz ok 30-tki porozmawiaj sobie z 15-latką... Powie Ci mniej więcej to, że " takie fajne 15-tki były z tych starszych lasek, a jak minęło parę lat to większość z nich skończyła tak samo: studia, praca, facet. Każda prowadzi takie samo życie, którego treścią jest w 90% kasa i sprawy związane z pracą albo z facetami. A co mówią 10-latki o tych 15-tkach, to już pomińmy. Albo dojrzejesz do posiadania dziecka, albo - jeśli to nigdy nie nastąpi - przynajmniej przyjmij do wiadomości pewien porządek świata. Porządek, który funkcjonuje i będzie funkcjonował, a który można streścić w jednym zdaniu: - Na wszytko w życiu przychodzi odpowiedni czas, ale nie wszyscy muszą ze wszystkiego w równym stopniu korzystać.

Gość 0-700
pantera skomentuj wiec wypowiedz "matki" "Na całej kuli ziemskiej są kobiety pragnące spełnienia w sferze macierzyństwa i zimne, puste ździry, które myślą, że życie polega na zabawie i obciąganiu fiutów kolejnym złamasom."

Gość najbardziej śmieszą mamuśki
ktore zaliczyły zwykłą wpadkę i do tego dorabiają ideologię. Że niby to jedyny cel zycia kobiety, że tylko wtedy moze sie czuc spelniona itp. Mam wrazenie, ze chcą w ten sposób naklonic inne by podzieliły ich los! Bo przeciez nie przyznaja sie do tego, ze nie tak sobie wyobrazaly swoje zycie i wpadka w tym momencie pokrzyzowala ich plany (jesli jakies mialy). Ale trzeba robic dobrą minę do złej gry i zgrywac idealną matkę-Polkę a wszystkie bezdzietne kobiety wyzywac od egoistek itp....byle ulżyć wlasnym frustracjom.

Gość zielona PAntera
0-700 już skomentowałam wcześniej... Nie popieram głupoty ani w jedną ani w drugą stronę... Uważam, że każdy ma prawo do wyboru swojej drogi, ale bez negowania wyborów innych. Nie pochwalam tonu wypowiedzi niektórych ludzi tutaj, zwłaszcza gdy ubliżają one myślącym innymi kategoriami. Nie jestem zwolenniczką dwubiegunowego myślenia (bo nie ma ono żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości). Na przykładzie tego topiku wyraźnie widać, że niektórzy (zarówno matki, jak i nie-matki) próbują tu leczyć własne kompleksy, czasami w dość niewybredny sposób. Jak dla niektórych mogę być nawet "przaśną maciorą rozpłodową". Ale jestem szczęśliwą i realizującą się "maciorą". Jeśli ktoś tak bardzo wyszydza myślenie innych, jasnym jest że coś jest nie tak z jego własnym...

Gość zgadzam sie z zieloną
panterą.Skoro ktos ma trudnosci z zaakceptowaniem faktu, że kazdy ma prawo do wlasnej dorgi zyciowej niekoniecznie zgodnej z jego wyobrazeniami to tak naprawdę ta osoba ma jakis problem z soba samą.

Gość Argoss
//////////////////// drewienko Jestem tylko ciekawa co takiego zostawią po sobie kobiety, które mają "pasję" i "plany życiowe". I jak będzie wyglądało ich życie gdy takie uciechy jak Imprezy, wakacje itp. nie będą już dla nich odpowiednie, ze względu na wiek chociażby. Zapewne zostanie zgorzkniałość i samotność. Kobiety które szczęśliwie zostaną matkami zostawią na świecie cząstkę siebie, coś indywidualnego i nie do podrobienia. A w późniejszych latach szczęcie oglądania swoich dzieci i wnuków. Czy człowiek potrafi stworzyć coś doskonalszego niż kolejne istnienie ludzkie? //////////// jesteś prostą leniwą i strasznie głupia wiejską kobietą która w zyciu nie miała niczego poza marzeniem o dziecku. nie szanuję takich ludźi jak Ty. Dziwię się że w dzisiejszym świecie ktoś ośmiela się przynać do bezsensownego życia w którym światłem może być tylko dziecko. Całe życie chcesz poświęcić dziecku bo nie masz w nim niczego poza nim. jesteś w oderwaniu od niego wysuszona. Skrzywdzisz je solidnie. Żadne dziecko nie chce mieć matki dla której jest życiowym celem. Każde dziecko chce mieć matkę silną, mającą pasję i pozycję społeczną, a nie czekającą w domu z zupką. Dziś matka bez pracy i silnej pozycji zawodowej to wstyd przed rówieśnikami. D-O-C-I-E-R-A?. Matka ma być autorytetem i powodem do dumy, a nie łachamaniarą w 3-ciej ciąży. Ma być piękna szczupła zgrabna i ma mieć dobrą pracę. Co? - myślicie że jak urodzicie to przed takimi wymaganiami otoczenioa uciekniecie?. Żaden facet nie chce mieć zony żyjącej życiem potomstwa. Facet chce mieć kobietę silną, piękną i zgrabną taką jaką spotyka w miejscu swojej pracy. """""Szukanie dziury w całym Jeśli masz ok 30-tki porozmawiaj sobie z 15-latką..."""""" Zaletą spojrzenia na świat 15-latki jest jej wolność i brak jakichkolwiek zobowiązań. 15-latki zestawiają np: Dodę i jej styl życia z jakoscią życia 30letniej zaciążonej koleżanki mieszkajacej obok. Jaki powstaje obraz?. 1. Doda - piękna zgrabna zadbana bogata świetnie obciuchana żyjąca dla siebie. Mająca przystojnego faceta. 2. Ich 30-letnia znajoma z klatki schodowej targa wózek i ma wielki brzuch. razem z mężem czy konkubentem ledwo wyrabiają na czynsz. Ona nie pracuje "bo ciąża", "bo urlop matkowski". On zatłuszczony, zapracowany. Patrzy na grubą żonę wilkiem. Ma dosyć domu w którym śmierdzi fekaliami i jest wieczny burdel. najchętniej by uciekł gdzies za granicę by zacząć nowe życie. Ilu mężczyzn w GB porzuciło swoje rodziny w Poslce które im zbrzydły?. 15-stki nie są głupie. Patrzą na świat i widzą go jakby na czysto. Planują - "ja nie wpadnę", "ja nie zwiążę się z byle kim". Najpierw zadbam o swoje szczęście potem zajmę się rodziną jeżeli będę miała ją z kim założyć. Często są sympatyczniejsze od rozwścieczonych 30-tek. Ok?. za a nawwet przeciw ////// większość przeciwniczek macierzyństwa to biedne dziewuszyny z prowincji, które żyją w świecie własnej wyobraźni o wielkim świecie, kompletnego braku doświadczenia modląc się do dody i jej podobnym. //// lepiej modlić się do Dody, niż do Boga i prosić go by mąż spojrzał na otyłą żone która po ciąży nabyła 30kg tłuszczu i która wzbudza w nim obrzydzenie. mam kumpla który wpadł z laską i prosi ją by w łóżku się do niego nie dotykała bo się nią brzydzi i planuje porzucenie takiego życia. I co ty na to? /////// Na całej kuli ziemskiej są kobiety pragnące spełnienia w sferze macierzyństwa////// te najczęsciej sa brzydkie i małointeligentne bez sznas na dobra pracę. nie mogą czerpać satysfakcji z prezentowania urody na ulicy więc jedynym sposobem na życie stało się dla nich rodzenie dzieci w domowym zaciuszu. ///////// i zimne, puste ździry, które myślą, że życie polega na zabawie i obciąganiu fiutów kolejnym złamasom.///// Obwaim się ze sama nie wiesz co to znaczy pięknie i wolnie żyć. Nie kochasz muzyki, lata, słońca skoro zabawa to dla ciebie "obciąganie fiutów".

Gość a co ja mam powiedziec
gdy kazdy facet jakiego poznam chce slubu i dzieci?? Mam tego dosc, chce poznac kogos, kto ma jekies jeszcze inne ambicje poza przekazywaniem genow.

Gość Adelinka
Argosss....niestety,,,czysta prawda... jakby czytała coś z mojego życia..coś co widzę za oknem.

Gość 0-700
ofermo ale co prawda cie w oczy kole? czyżby coś ukłuło starą pannę z bachorem???

Gość oferma jestes zalosny
potrafisz tylko jeczec i narzekac, rzygac sie chce jak sie ciebie czyta wysmiewasz tylko wszystko, wszedzie usilujesz wsadzic swoja zalosna propagande :O wysmiewasz sie tez z pasji kobiet, a ty jaka masz, co? siedzenie caly dzien na kafe? :O zenada miesiaca, chocby czyjac pasja bylo zbieranie biletow autobusowych nic ci do tego co kogo pasjonuje, przymajmniej ktos ma jakies hobby a nie siedzi caly dzien na KOBIECYM forum i narzeka' do mi mala- ty podajesz przyklady kobiet spelnionych zawodowo, majacych zycie oprocz dzieci a nie o ym pisala autorka jednak, tylko o kobietach ktorym na dziecku konczy sie caly swiat

Gość Do offermy
/////offerma następna odsłona "czułego wojtka". skąd się tacy debile biorą?/// z niemytej pizdy twojej matki która skurwiła się z twoim kolegą z klasy.Bo twoja matka jest szmatą i jebie jej spermą z ryja. Doatrłao cweluszku?

Gość do mi mala
to dla ciebie dziecko jest wazniejsze dla kogos hierarchia wartosci moze byc inna i w tym sek ze w PL to niedpuszczalne ze kobieta moze miec inna hierarchie, gdzie o nieba! dziecko nie jest jej najwazniejszym celem? cos z nia nie tak, to widac zreszta doskonale na tym forum,

Gość ewel277779
skoro dziewczynki od malego bawia sie w dom, mamusie co chwila mowia jakiego to by chcialy ziecia, babcie ciagle pytaja o wnuki, no wiec jak tu k... sie przeciwstawic:)

oh, ale my nie mowimy o alkocholu i pieniadzach lecz o np. karierze zawodowej, spelnieniu sie, zyciu towarzyskim, o dbaniu o siebie. Przeciez naprawde zal sciska serce jak widze taka mloda dziewczyne z 2 malych dzieci i jeszcze w ciazy. Powinna byc mloda, energiczna, bawic sie zyciem bo to zycie mamy tylko jedno. To nie jest ciemnogrod jak kiedys, ze jak kobieta urodzi to dopiero staje sie prawdziwa kobieta. Kto na taka spojrzy, a maz wiadomo nie bedzie go juz pociagala to znajdzie se kochanke. Szkoda gadac. ;[ offerma bardzo dobrze mowisz. nie chce isc w slady mamy. Ona poswiecila sie tylko dla mnie i mojego rodzenstwa. Kiedys byla piekna ,zadbana, A pozniej sie zapuscila..... smutne ale prawdziwe a faceci zamiast pomagac to wola sie sami cieszyc zyciem. No coz taka rasa.. nie zwalajmy wszystkiego na kobiety, bo faceci tez sa czemus winni . Powinni mimo ze kobieta urodzi dziecko wspierac ja, pomagac i dbac o nia. No ale czego sie spodziewamy po naszych Polskich ''mezczyznach''.

Gość znow mi mala
probujesz narzucac innym wlasne myslenie?😴

Gość do mi mala
oczywiscie, bo twoja droga zyciowa jest jedyna i prawidlowa!! STRASZNIE OGRANICZONA JESTES!!

Gość mi mala śmieszna sie robisz
z tą swoją perfekcyjnością

Gość ikda
mi mała: "Każde dziecko chce mieć matkę silną, mającą pasję i pozycję społeczną, a nie czekającą w domu z zupką." hahahahahahahahahahahhahaha A co cię tak rozbawiło?. kiedy bylismy w podstawówce licytowaliśmy się w tym które z naszych rodziców wykonują lepszą pracę. W najgorszej sytuacji byli ci których matki były wieloletnimi gospodyniami domowymi bez prespektyw. Myślisz że dzieci są ślepe i nie wiedzą ile kto jest wart w społeczeństwie ?. Myślsiz że dzieci sa głupie i zbędziesz je kilkoma bzdurnymi słówkami typu: "mamusia nie pracuje bo musi zajmować się domem". Powiem więcej dzieci chca mieć dodatkowo zgrabne, piękne i zadbane matki. Takie jakie widzą w pismach dla kobiet. matka roztyła siedząca w domu jest pośmiewiskiem, i jej dziecko wśród rówieśników też. Chyba że mówimy o środowisku rodziców dzieci z ZSZ. Jeszcze ci do śmiechu?.

no wlasnie. Nick tez sobie sama wybralam ! Nie oceniaj kogos po okladce. Żal takich ludzi jak ty. Maz przed slubem moze byc fajny , a pozniej sie okazac do du... Tu nie chodzi o to jak mysle lecz czy mysle dobrze. Uwarzam , ze mam racje , no ale to jest dyskusja i masz prawo sie ze mna nie zgadzac, a jesli chodzi o bledy to sie spiesze i nie chce mi sie robic znakow interpunkcyjnych. A z reszta po co ja sie tlmacze pff. Powodzenia ze wspanialym mezem.

Gość tu wyzywają sie po rowno
i te bezdzietne i te podobno szczęsliwe dzieciate:P

wiesz zelku co kraj to obyczaj. Mezczyzni za granica hmm.. tam jest inna kultura , ale w sumie nie moge jednoznacznie stwierdzic czy sa lepsi, bo ich nie znam. Ale z reguly mezczyzni zwalaja wszystkie obowiazki na kobiety. I nie mowie tu o swoim przypadku, bo nie mam czasu na faceta lecz z tego co widze.

Gość juka83333
a wszystko to g... prawda. zycie nie ma zadnego sensu, co z tego ze sie rozmnozymy, ze bedziemy pracowac itp. przeciez po smierci g..nas to bedzie obchodzic.

Gość a co powiedziec o stanie
emocjonalnym matek, ktore miedzy sobą(!!!) na topikach w dziale ciażowym sie kłoca, wyzywają bo ta rodzi przez cc, ta za krotko karmi piersią, ta znów przegrzewa dziecko, inna znow przekarmia itp?

najlepiej zakonczyc ta dyskusjeKazdy mysli to co chce, ale ja sie z takich mamusiek smieje i to prosto w twarz . skoro chca marnowac zycie na jakiegos bachora , ktory im sie i tak nigdy nie odwdzieczy to sorry , ale dla mnie nie warto ...

nie no to jest masakra.. az sie nie dobrze robi. Sorry , ale co to kogo obchodzi ??? czy ona rodzi tak czy tak. Czy karmi tak czy tak... Ja gdybym miala dziecko to nie bylby dla mnie wszystkim. Napewno nie . Owszem byloby wazne , ale nie na 1 miejscu. na 1 miejscu jestesmy zawsze my , kobiety. To w koncu dzieki nam przyszlo na swiat dziecko, ale wcaiz mamuski o tym zapominaja. Zamiast sie fajnie ubrac i zyc chociaz troche dla siebie poswiecaja sie ehh.. dzieciom, a i tak kiedys nastapi koniec swiata, kiedys umrzemy wiec co to nam daje ? jesli dziecko ma byc tylko urozmaiceniem zycia to ja dziekuje, ale nie skorzystam.

Gość dla innych moze to normalne
nie jest ale skoro ta osoba dobrze sie czuje z tą "nienormalnością" to po co na siłę probowac ją uszczesliwiac? Nie ma jednej słusznej drogi zyciowej dla wszystkich!