Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosycccccccccccccccccccc

400 funtow na tydzien dla 4 osob- moja porazka

Polecane posty

Gość mam dosycccccccccccccccccccc

Juz nie wyrabiam, cigle kasy brakuje ,brak nadgodzin , itd do splaty 2 karty kredytowe i pozyczka na urzadzenie golego mieszkania w sumie 7 tysiecy dlugu i kryzys, ma ktos tak u jak sobie radzicie .

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
4 osobowa czyli ty zona i dwojka dzieci??

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
niech twoja zona zajrzy na topik co ja robie i zle i moze uda wam sie zmniejszyc koszty mozna tanio i smacznie gotowac

Gość My tak mamy...na 5 osob
I jeszcze teraz chb nam wstrzymali....a pract nie ma.....

Gość zyjaca w uk dlugo
Bo zyjecie ponad stan bierzecie kredyty a wiadomo w UK juz miod sie dawno skonczyl a teraz nie macie na zycie,trzeba myslec...

Gość kluuskaaaa
Witaj, ja rowniez mieszkam w UK na szczescie nie mam takiej sytuacji, ale jesli chcialabys pogadac to pisz. Nam jest latwiej bo jestesmy tylko we dwojke i moj narzeczony pracuje jako nauczyciel wiec nie mamy raczej problemow z kaska mimo, ze ja studiuje i nie mam zadnych dochodow. Chociaz pamietam jak na poczatku naszego pobytu tutaj ledwo wiazalismy koniec z koncem i mielismy do tego pozyczke do splacenie w Polsce....ale z czasem sie ulozy. trzymam kciuki!!

Gość zyjaca w uk dluzejjjj
zyjaca w uk dlugo Bo zyjecie ponad stan bierzecie kredyty a wiadomo w UK juz miod sie dawno skonczyl a teraz nie macie na zycie,trzeba myslec... To znaczy ze ty ,,zyjaca dlugo w Uk.. zyjesz bez pralki i telewizora. bez lozka, bez biurka dla dziecko ---- bo to twoim zdaniem zycie ponad stan???? Kryzys trwa 2 lata ,ceny poszly w gore a oszczednosci maleja. Tez zyje w tym kraju 6 lat i mysle moja droga ze lepiej bedzie jak sie juz nie wypowiesz!!!

Gość no bez jaj
nikt nie bierze 7 tysiecy kredytu na kupienie pralki , lozka i biurka... bo bez telewizora juz mozna zyc jak sie na niego nie ma... Popieram "zyjaca w uk dlugo"...

Gość Po 6 latach ty nie
masz telewizora? lodówki? pralki? to co robiłaś do tej pory?

Gość zaaajjjja
najlepiej oceaic wiadomo ja czlowiek w potrzebie to karty kredyowe bierze bo za grania od kogo pozyczy? Poszukaj doatkowj pray alo oszzednie jedzcie powdzenia

Gość dvfrgv
No,tutaj sie wypłakujecie ,ze kasy Wam brakuje,a na nasszej klasie fotami i usmieszkami nadrabiacie. Mam znajomych ktorych sytuacje znam ,a na NK zgrywaja nie wiadomo kogo,aby Ci co ich nie znaja zazdroscili im,ze w Polsce nie mieszkaja

Gość co znaczy że miód
się skończył?? zarobki spadły?? życie zdrożało??

Gość napiszcie coś więcej
bo mam zamiar wyjechać i sam nie wiem. zarobki jakie uzyskam z dziewczyną to 400f tygodniowo. Nie mamy dzieci.

Gość polaczkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
A co wy tak atakujecie ,???? sam jad z was wychodzi - chyba to prawda ze za granica polakom odpierdala

Gość dokładnie ile kosztuje
wynajęcie mieszkania?

Gość to ja wam powiem=
zycie zdrozalo. kiedys 3 lata temu placilismy za mieszkanie(wynajmowane) 700f +120 tax na jedzenie szlo 50 na tydzien co 2 miesiace latalismy do Polski kupilismy sobie i tv i laptopy komorki...wysylalismy do Polski kase ok 250 f teraz mamy councilowski dom i juz tak nie kupujemy bo urzadzilismy mieszkanie... do Polski juz tak nie latamy, samochodem mniej jezdzimy A NIE STARCZA NA ZWYKLE CODZIENNE ZYCIE!

Gość kluuskaaa
My na szczescie nie odczulismy kryzusu. I mysle, ze wciaz jest tu o niebo lepsza sytuacja niz w Polsce. Moj facet zarabial grosze w Polsce jako nauczyciel a tu...w ciagu roku zostal szefem departamentu humanistycznego...tu poprostu ma sie szanse na cos wiecej..tylko trzeba na to ciezko pracowac i uczyc sie jezyka!bo to czesto jest najwiekszy problem w znalezieniu lepszej pracy.

Gość to ja wam powiem=
teraz placimy 400f za domek 3 bed. * miesiecznie

Gość praca dla mnie nawet jest
bo jestem technikiem dentystycznym ale za 10 f na godz.....:( a moj angielski jest taki sobie.

Gość ansiaaa
Jezeli komus w Polsce działo sie źle,to nawet skromne zycie za granica uzna za cud. Ja w3 Polsce ma OK.i nie chciałabym wyjzezdzac,bo miałabym na epwno gorzej.

Gość nie majaca dlugow
mieszkamy w uk od 5 lat i nigdy w zyciu nie wzielismy kredytu na nic - jak cos potrzebowalismy to kupilismy dopiero jak zaoszczedzilismy a ze sprzety typu pralki i lodowki sa tu tansze niz w polsce a zarobki kilka razy wyzsze to nie bylo z tym problemu. Teraz co miesiac udaje mam sie odlozyc pieniadze na konto oszczednosciowe po to zeby pozniej pod koniec roku dali nam jakis procent za nic. Gotuje w domu wiec wychodzi taniej niz gotowe jedzenie z marketu czy chodzenie po restauracjach. Czasem trzeba troszke pomyslec i wszystko okazuje sie prostrze

Gość nie majaca dlugow
a jesli chodzi o ceny wynajmu to zalezy w jakim miescie i czy w centrum czy gdzies na obrzezach, my mieszkamy w stolicy szkocji wiec ceny tutaj sa raczej wyzsze niz w innych miastach. Ale mamy mieszkanie spoldzielcze wiec za 2 sypialanie blizko centrum w nowym bloczku placimy 340 funtow gdzie moja koleanka niedaleko nas za 1 sypialnie w starej kamiennicy placi 450 za sam czynsz.

Gość ewfqe24
BLISKO , a nie blizko ta nie mająca długów.

Gość nie majaca dlugow
chyba nie sadzisz ze taki blad bym zrobila - pisze szybko i czasem nie trfie w odpowiednia literke a ze sa blisko siebie to tak wyszlo. i nie martw sie o moja pisownie - zapewniam Cie ze nie mam z nia wiekszych klopotow. W tym temacie chyba chodzi o cos innego jak poprawienie bledow ortograficznych...

Gość ewfqe24
nie majaca dlugow ;-) tere fere,kazdy tłumaczy się szybkim klikaniem i nie patrzeniem w klawiaturę ;-) Akurat na to słowo musiało trafic ;-)

Gość ja właśnie do szkocji jadę
te 350f to miesięcznie??

Gość hehe szczyt
nie majaca dlugow i no i wszystko jest PROSTRZE

Gość jak tam jest z pracą
?? miałbym pracować w prztwórni ryb

Gość ffffffffwaerar
przeciez wy wszyscy pracujacy za fizycznych tyle macie , o co sie tak plujecie ;))f

Gość Plujecie To WY
Z Polski na nas. to przykre.