Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania jestem po prostu ania

Czy dziecko przed porodem przestaje się ruszać ?

Polecane posty

Gość a Ty skąd wiesz
że tego nie pisze połozna? ja jestem skłonna w to uwierzyć bo to są takie suki...

Gość położna_położna
do zobaczenia dziewczęta na porodówce , wtedy inaczej zaśpiewacie, a ja, głupia wredna położna już o was zadbam....Już nie mogę się doczekać jutrzejszego dyżuru... Która z was do mnie trafi?

Gość hihihihihihihihihi
A won dziadu...

Gość hahahihihahahihi
10:57 [zgłoś do usunięcia] położna_położna Ja tam lubie robic laske lekarzom na dyzurze. I nienawidze gdy jakas malpa przyjezdza do porodu, bo zwyczajnie mi przeszkadza w robocie Ha ha!!!!!!!!!!!!!!!! No i pokazala swoje prawdziwe oblicze, co za suka...

Gość położna_położna
dwa posty położna_położna o tej samej godzinie... ciekawe jak?

Gość BUUUUUUUUUAAAAAHAHAHAHA
A normalnie da sie o jednej godzinie:D

Normalnie

A ło!

Gość położna_położna
tej długości w 1 minutę ? no to dawaj, pokaż co potrafisz, napisz dwa takie posty to zamilknę ...

Gość położna_położna
bez oszustwa oczywiście:)

Gość rat med i położnik żanet Letko
dziecko niczym larwa zamienia się przed porodem w staium prenatalno poczwarkowe i nieruchomieje by wyjść ze środka jako imago :)

Gość rybka na drzewie
ania tak, to jest możliwe więc się nie denerwuj, ale obserwuj. Oczywiście jeśli się niepokoisz, to biegiem na ostry dyżur i tam ci zrobią ktg. Ja tak mialam i poleciałam do szpitala, okazalo się ,że synuś sobie mocno zasnął i nie ruszał się kilka godzin. Lekarz mi powiedział, ze dziecko przed zmianą pozycji tak cicho siedzi, więcej śpi, wypoczywa, potem sie obraca, (przeważnie) i następuje w niedługim czasie poród. Myślę, że u Ciebie jest normalnie, wszystko ok. Dziecko się jeszcze obróci i urodzisz bez problemów, czego Ci życzę. Ale miałam tez koleżankę, gdzie dziecko jej się nie ruszało i źle się to skończyło, więc obserwuj się dobrze, a w razie czego do szpitala.

o rany, ale mi naśmiecili w temacie... mój gin mówi, że dziecko może jeszcze się odwrócić, chociaż szanse są małe, ale nigdy nic nie wiadomo... i powiedział to samo co "położna położna", niestety...położenie pośladkowe nie jest bezpośrednim wskazaniem do cc powiedział, że on nic na to nie poradzi i że to lekarz w szpitalu zadecyduje czy będzie cc, dlatego jestem przerażona jestem drobnej budowy, żadna herod baba :( to moja pierwsza ciąża czuję jak dziecko się rusza, zaniepokoiło mnie tylko to, że wcześniej było nawet 15 ruchów na godzinę, a teraz tylko 5, ale skoro gin mówi, że tak ma być, to chyba się zna

Gość joł ziom

Gość eszcze raz

Gość mialo byc jeszcze raz
zjadlam "j"... Spokojnie sie da dwa posty napisac, nawet 3 ;) jak sie ktos uprze :D

a zdarzyło się komuś, że dziecko obróciło się w ostatniej chwili przed porodem ?

Gość położna_położna
ania zaraz znów mnie tu zjedzą z kopytami, tak jak wczoraj- będę wstrętna , nielitościwa i chcąca cię umordować,bo powiem ci prawdę- bardzo rzadko w terminie porodu zdarza się żeby płód sie obrócił. Miał na to czas jak miał w macicy więcej miejsca, a teraz nie ma jak się poruszyć to i trudno mu się całkiem w drugą stronę obrócić. Piszesz,że jesteś drobna więc jest nadzieja ,że masz wąską miednicę, a to w połączeniu z położeniem miednicowym już jest wskazaniem do cięcia cesarskiego.

dziękuję za pocieszenie :) mój gin to dziwny jakiś, z jednej strony straszy mnie porodem pośladkowym, a z drugiej twierdzi, że "jeszcze może się obrócić", ale ja sama czuję, że dziecko już nie ma absolutnie miejsca, a mój brzuch przybiera coraz dziwniejsze kształty mam nadzieję, że w szpitalu trafię na lekarzy, którzy nie będą chcieli ryzykować, najwyżej pojadę do innego szpitala, mam 3 do wyboru w końcu musi się to dziecko jakoś wydostać ze mnie, mam już dość tej ciąży, wszystko mnie boli, ale oznak porodu nadal nie ma byle do piątku :(