Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyjezdajaca mama

Wylot juz tuz tuz

Polecane posty

Gość Wyjezdajaca mama

Witam! Wylatuje z 6 -latkiem juz za dwa dni do UK... On ma dowod tymczasowy na 5 lat..Ale nazwisko po tacie,czy musze brac dodatkowo jakis akt urodzenia i pokazaywac na lotnisku?czy raczej nie beda sie czepiac,dodam ze zgode na wyjazd mam itd..Dziekuje za odpowiedzi.

Gość kl iujioopip
jezeli mam byc szczera . to dziecko musi miec paszport lub ty wpisane dziecko do paszportu. Upewnij sie czy aby na pewno na tym dokumencie przekroczysz granice.

Wystarczy dowód ja leciałam z półtora rocznym dzieckiem na jego dowód osobisty.

Wiesz co ale może dla pewności zabrała bym europejski akt urodzenia dostaje się go za darmo od ręki w urzędzie. Bo ja i dziecko mamy to samo nazwisko więc nie maiłam tego typu problemu. Może któraś z dziewczyn była w takiej sytuacji.

Gość Wyjezdajaca mama
wyrobilam razem z ojcem dowod dla dziecka w urzedzie i mowili ze na to granice w uni przekroczy ja rowniez mam dowod nie mam paszportu ...A akt posiadam zwykly i europejski...

Gość Wyjezdajaca mama
Dodzwonilam sie mam wziasc akt urodzenia ,w razie co do wgladu strazy granicznej na lotnisku nie wymagaja ..I dowod wystarczy malej...:)

Ja też nie mam paszportu ani dla siebie, ani dla dziecka więc latamy tylko na dowód, nigdy nie było problemu. Właściwie to tak sobie myślę, że jakoś latają ciotki, babcie z dziećmi maja zgody rodziców i tyle. Ten akt urodzenia zabrała bym tyko dla swojego spokoju. Życzę przyjemnego lotu :-)

Gość Wyjezdajaca mama
Dziekuje bardzo ...no akt musze zabrac bo nazwiska inne :)

Gość hygtfrdeswazsxdcfrv
Ja tez mam inne nazwisko niz syn. Latalam z nim wiele razy i nigdy sie nie czepiali ani nie kazali pokazywac aktu urodzenia.