Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusia19

prosze o pomoc w niemieckim

Polecane posty

Gość dusia19

czy moglby mi ktos pomoc napisac wyproacowanie krotkie i szwajcari w jezyku niemieckim ??? dziekuje

Gość cxvxcvxvc
No chybaś zgłupiała - ze ktos bedzie siedział i wymyślał, a ty leniu nawet nie napiszesz po polsku

Właśnie skasowałam 25 zeta za godzinę korków z niemca. Na tym świecie nie ma nic za darmo.

Gość cxvxcvxvc
Tu bys nawet znalazła osoby, które by ci dla własnego cwiczenia napisały bezinteresownie, ale musi być od ciebie jakis wkład. Napisz choć po polsku albo napisz po niemiecku i daj do sprawdzenia. Ale za takie lenistwo to tylko zsałużyłaś na kopa w dupe, a nie na pomoc

Gość dusia19
Tradycyjnym szwajcarskim specjałem jest fondue, które robione jest z roztopionego sera. Istnieją cztery języki urzędowe: niemiecki, francuski, włoski oraz romansz (retoromański)Najbardziej znani pisarze szwajcarscy to Max Frisch i Friedrich Dürrenmatt. Bardzo ważną postacią był także filozof i psycholog Carl Gustav Jung. W Szwajcarii żył i tworzył, chociaż częściowo także we Francji, w Niemczech i we Włoszech, niemiecki filozof i filolog klasyczny Fryderyk Nietzsche, przez kilka lat był profesorem Uniwersytetu w Bazylei i jednocześnie nauczycielem w miejscowym gimnazjum klasycznym.Szwajcaria posiada bardzo nieliczne złoża surowców mineralnych. Wydobywa się głównie surowce do produkcji materiałów budowniczych (wapienie, margle) i sól kamienna prosze o przetlumaczenie dziekuje jesli komus sie bd chcialo to przetlumaczyc ja jestem noga do kwadratu z niemieckiego a praca ze slownikiem nic nie daje zadnych rezultatow dziekuje

Gość vxgdfgsdfgsdf
Tradycyjnym szwajcarskim specjałem jest fondue, które robione jest z roztopionego sera. Istnieją cztery języki urzędowe: niemiecki, francuski, włoski oraz romansz (retoromański)Najbardziej znani pisarze szwajcarscy to Max Frisch i Friedrich Dürrenmatt. Bardzo ważną postacią był także filozof i psycholog Carl Gustav Jung. W Szwajcarii żył i tworzył, chociaż częściowo także we Francji, w Niemczech i we Włoszech, niemiecki filozof i filolog klasyczny Fryderyk Nietzsche, przez kilka lat był profesorem Uniwersytetu w Bazylei i jednocześnie nauczycielem w miejscowym gimnazjum klasycznym.Szwajcaria posiada bardzo nieliczne złoża surowców mineralnych. Wydobywa się głównie surowce do produkcji materiałów budowniczych (wapienie, margle) i sól kamienna Tradiotionelle schweizer Speise ist Fondue, das aus geschmolzenem Kaese gemacht wird. Es gibt 4 Amtsprachen - deutscj, franzoesich, italienisch und retoromanisch. Die beruemtesten schweizer Schriftsteller sind max frisch und ... Eine sehr wichtige Person war auch Philosoph und Psychologe Carl Gustav Jung. In der Schweiz, obwohl auch teilweise in Frankreich, Deutschland in Italien, lebte und schopfte der deutsche Philosopf und Klassischer Philologe Fryderyk Nietzsche. Die Schweiz hat nur sehr wenige Minerallstoffvorkommen, hauptsaechlich Rohmaterial zur Produktion von Baumaterialien und Steinsalz

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej