Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesssa

Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron !!

Polecane posty

Gość jesssa

Witam !! Mam pytanie, pracowałam w firmie ponad dwa lata i w trakcie kryzysu sytuacja w firmie z miesiąca na miesiąc się pogarszała. Chodziły głosy, że zaczną ludzi zwalniać i faktycznie tak zaczęło się dziać. Ponad tydzień temu z zaskoczenia zostałam poproszona przez szefa, gdzie pokazano mi rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, gdzie zupełnie byłam zaskoczona tym faktem i powiedziano , że z przyczyn ekonomicznych firma jest zmuszona rozwiązać ze mnę Umowę. Przyznam, że to pierwsze rozwiązanie w moim życiu zawodowym i do końca nie byłam zorientowana w tym temacie. Podpisałam to rozwiązanie i czekam właśnie na świadectwo pracy gdyż umowa wygasa 15 listopada bieżącego roku. Później dowiedziałam się od znajomej, że jak mi Firma nie wpisała powodu zwolnienia na rozwiązanie tu Urząd pracy nie będzie mógł mi wypłacić zasiłku, dopiero po 90 dniach od zarejestrowania. Proszę pomóżcie, co mam robić , czy mogę odmówić podpisania świadectwa pracy jak nie będzie tam powodu zwolnienia??? Czy mogę się jakoś odwołać, żeby sporządzili mi rozwiązanie umowy z uwzględnieniem prawdziwego powodu??? Bardzo proszę o pomoc!!! Z góry dziękuje.

jesli masz za porozumieniem stron, to tak czy siak, obojetnie jaki jest powód - na zasilek czekasz 3 m-ce:/

Gość ererrzzzzza
powinno byc wypowiedzenei ze strony pracodawcy wtedy zasilek od razu wiec walcz by zmienili to bo ty nie chcialas sie zwolnic

Gość svscvvcv
chyba po ptokach chyba że zmienią na wypowiedzenie ze strony pracodawcy inaczej 3 miechy