Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiulek***

Pytanko...??? Tansze przedszkola dla samotnych mam??

Polecane posty

Gość Kasiulek***

Hej mam takie pytanko,jestem samotnie wychowujacą mamą blizniakow i od wrzesnia 2010r chciała bym oddac je do przedszkoda. Słyszałam ze dla rodzicow samotnie wychowujących dzieci przedszkola panstwowe sa tansze. Czy ktos wie cos na ten temat???????? bardzo prosze o odpowiedz:)

Gość Prawie Centrum Polski
Na pewno oddając dwoje dzieci masz znizkę,co do samotnych mam to nie.Chyba,że dostajesz pomoc od np mopsu,wtedy masz dofinansowanie do posiłków.Nie chce się tu mądrować bo mnie to nie dotyczy,ale moja przyjaciółka jest na bieżąco.

Gość nic nie jest taniej

Gość kasiulek***
z tego co wiem to samotni rodzice moga strac sie o dofinansowanie , wiem ze prawdopodobnie wypelnia sie jakis wniosek czy pisze sie podanie i wtedy ono zostaje rozpatrzony pozytywnie lub nie. Mam kolerzanke ktora ma malutkie jeszcze dziecko i poszla zapisac go do zlobka ,a tez jest samotnym rodzicem ,pytala sie ile kosztuje zlobek jesli jest samotna mama powiedzieli ze nic tyle ze jest 450 na liscie oczekujacych . Wiec mysle ze jesli zlobki sa darmowe to przedszkola pewnie tansze

Przedszkola nie interesuje czy jesteś samotna czy nie.....idz do mopsu i dowiedz się co potrzebujesz do złożenia wniosku o pomoc.

Gość Paula 24
moja koleżanka płaci połowe opłaty stałej ze wzgl na to że jest samotną matką.

Gość Paula 24
Przedszkola nie interesuje czy jesteś samotna czy nie mylisz sie, u nas na zebraniu mówili że samotne matki albo osoby biedniejsze moga sie starac o obnizenie kosztów i to sie w przedszkolu załatwia. Przynosisz odpowiednie papiery i oni to rozwazają. Zwykle samotne matki płacą połowe.

Gość kasiula***
No ja tez slyszalam ze mozna starac sie taniej ,a czy ktos sie orjetuje ile kosztuje publiczne przedszkole w warszawie dokladnie na ursynowie??????????

Gość kasiulek***
Prawie Centrum Polski ....> dla twojej wiadomosci ja nie jestem jakas uboga i nie korzystam z zadnego mopsu (wogule co to jest ) poprostu jestem samotnnie wychowujacym rodzicem i wiem ze moge z takich przywilejow sobie z korzystac a nikt niemusi wiedziec ze mam swojego zyciowego partnera z ktorym zyje i tez mi pomaga warzne ze w papierkach mam ze samotna a kto do domu bedzie mi zagladal :)

Gość no włąsnie i to mnie wkurwia
że taka lala sobie dziecko zorbi ślubu nie weźmie i nie dość że ma pierwszeństwo jej dziekco do przyjęcia do przedszkola to jesczez płaci mniej. A ja chciałam by c dobra wiec ślub wzięłam i teraz moge sobie pomarzyć o państwowym bo mi dziecko odpowiedniej ilości punktów nie dostanie. Uważam, ze to niesprawiedliwe bo wszystkie dzieci powinny mieć równy start bez różnicy czy ich rodzice są w formalnym związku czy też nieformalnym. Samotnych matek jest na palcach jednej reki policzyć. Zazwyczaj każda kogoś ma i siedzi z nim na kocią łąpę i mają z tego tytułu bonusy. TO NIESPRAWIEDLIWE!

Gość Kasiulek***
to trzeba bylo sie nie hajtac ;) Mi jakos papierek do szczescia nie potrzebny i bezniego jestem szczesliwa a slyszalam i wsumie tak jest ze na poczatku fajnie fajnie potem slub bo przeciesz taka kolej zeczy i zaraz potem rozwod.... A co jest najwieksza przyczyna rozwodu??? SLUB:)

Gość DO KASIULEK
trzeba bylo ale usłyszałam, ze dziecko powinno mieć pełną rodzinę, która da dobry przykład. Efekt taki, ze ci którzy najwięcej wtedy na nas naciskali to teraz siedzą jak trusie i udają ze nie istnieją. Ale tak nie powinno być! Ktoś wymyślił bardzo głupi i krzywdzący przepis bo mam koleżanki, które naprawdę stać na porządne prywatne przedszkole, ale z racji tego, ze ślubu nie mają to ich dzieci chodzą do państwowego. Moje dziecko ogląda inne przedszkolaki przez okno bo mnie na prywatne nie stać.

Gość kasiulek***
Ci co maja slub bardzo czesto niedaja dobrego przykladu swoim dzieciom i chodzi mi tu ogolnie o ludzi o ich zachowania w stosunku do dzieci,niechodzi o papierek tylk oo czlowieka ja bez slubu w cale niedaje zlego przykladu to zalezec bedzie od moich dzieci czy chca miec slub czy nie wazne ze je dobrze z wlasnym sumieniem wychowujemy a co do samotnych matek no wlansie dobrze ze maja takie ulgi bo jesli naprawde kogos nie stac to co ma zrobic a ten kto ma pieniadze to zawsze moze oddac do prywatnego

Gość tak alee
powinny te ulgi mieć samotne matki czyli kobiety samotnie wychowujące dzieci czyli nie będące w związkach czy to formalnych czy nie formalnych a nie naciagary, które wiedza jak się ustawić żeby zyskać!

Po pierwsze pisałam o mopsie myslac,że Cie nie stać .................a nie dlatego że jesteś biedaczka i na pewno z tego korzystasz.Po drugie ulgi należą się tym,którzy udokumentują,że samotnie wychowują dzieci.A to,że nie masz slubu jest mało istotne.Jeżeli dziecko ma nazwisko ojca,jeżeli nie masz dokumentu stwierdzającego,że dostajesz alimenty i kilka podobnych to możesz pomarzyć o dofinansowaniu lub uldze.I dobrze!!! BO TO JEST NIE SPRAWIEDLIWE. To samotne (i tu czytaj dokładnie) powinny dostac pomoc a nie takie jak ty.Które to maja ale nie chą wydać

Gość bukaa
Pomoc w opłacaniu przedszkola uzależniona jest od dochodu rodziców a nie tego czy sie jest samotną. A swoją drogą faktycznie dajesz świetny przykład dziecku ucząc je od samego początku nieuczciwości. :o

Gość ewkaa27
ja jestem samotną mamą trzylatka i nie mam takiego co mi pomaga z wyboru.Nie mam tez żadnych ulg w przedszkolu z tytułu samotnego wychowania.Prawda taka kobietki że warto ruszyc tyłek i isc do pracy a nie narzekac i szukac wygód.poza tym sa też alim czy to od ojca czy z funduszu które należy wydac na dziecko więc przedszkola opłacic można bo nie sa to wysokie koszta no chyba ze ktos ma wymagania i daje do prywatnego.Nie mialam tez ulg co do przyjecia dziecka nikt z dyrekcji nie wiedziała ze sama wychowuje dziecko.Więc bzdurą jest ze my jako samotne mamy pierszeństwo a raczej utrudniaja nam na kazdym kroku wszysko tak zyje sie w PL.

Gość kasiulek***
No wlansie nie maja nazwiska ojca i jest w papierach udokumentowane to ze jestem samotnym rodzicem wiec jak najbardziej mi sie nalerzy to dofinansowanie. A po 2 to my nie mamy niewiadomo ile pieniedzy zeby wydac dwa razy tyle na przedszkole bo w koncu dwoje dzieci oddajemy do placowki ,tyle ze jesli moge z takiej ulgi ze tak powiem z korzystac to bedzie nam poprostu lrzej finansowo i bardzo dobrze was rozumiem ze ludzie mający kase wykorzystuja to tyle ze ja nie mam niewiadomo ile $ i poprostu zmusza mnie stuacja a wiadomo lekko nie jest wiec poprostu chce z teko z korzystac tyle...

Gość ewkaa27
moj synek ma nazwisko ojca nie moje w Twoim przypadku Kasiulek sie nie dziwie ze chcesz sie starac popieram jaknajbardziej.A staracsie mozesz o dofinansowanie do posiłków zwykle MOPR opłaca wszystko więc pozostaje Ci tylko opłata stała

Gość w jakiej racji
co najmniej 90% samotnych tak naprawdę żyje z ojcem dziecka tylko bez ślubu i bezwstydnie korzysta z róznych uprawnień samotnych matek,nie bronie facetów,ale moze warto czasami pomyśleć z kim się idzie do łóżka:-o

Gość kasiulek***
Dla twojej wiadomoci to ja wiem z kim chodze do lozka, i jak chcesz wiedziec to jestem wlasnie z facetem ktory jest ojcem moich dzici, i pomyslelismy wlansie ze tak bedzie najlepiej bo nie dosc ze dostaje pieniadze za darmo to jeszcze bede miala ulgi pozatym dlaczego miala bym nie kozystac z takich ulg wogule zastanowcie sie a to jest dobrze jak nas panstwo okrada i jakie jałmurzne daja rodzicą samotnym albo nawet same rodzinne co to sa za pieniadze ,poprostu smieszne jak taka matka moze przezyc z dzieckiem za 170 zl ms i powiem wam ze jak mamy takie szanse to powinnismy jak najbardzie to wykorzystywac

Gość kasiulek przykre jest
to co robisz. Jesteś nieuczciwa i dzięki tobie i tobie podobnym samotne matki są postrzegane w zły sposób. Jak ci facet zrobił dwoje dzieci to niech teraz na nie płaci a nie wyciągaj ręki po coś co ci się NIE NALEŻY! Te dofinansowania są dla samotnych mam, którym ciężko bo same wychowują swoje dzieci, a nie dla oszustek! Mam nadzieje że jacyś rządzący zajmą się tym problemem i takie jak ty poniosą odpowiednią karę.

Gość kasiulek***
tak tak a wy wszyscy taaaaaaaaaacy swieci ha ha ha to teraz czekajcie sobie w kilometrowych kolejkach a ja mam pierwszenstwo i kto ma problem :p

Gość uważaj kasia
żeby twoje dzieci kiedyś z płaczem z tego przedszkola nie wróciły bo im dzieci powiedzą że tatuś ich się wstydzi bo nawet im nazwiska swojego nie chciał dać.

Gość kasiulek***
hahaha tak tak pogadaj sobie mnie to nie zwrusza co mowisz

Gość nie mam z kim gadać

Nie "zwrusza"....gratuluje również umiejętności pisania ! No ale w sumie co Twoje dzieci mogą od Ciebie się nauczyć?Policzmy............oszustwa,kradzieży(bo to jest kradzież),i jak widać na pewno nie inteligencji . Tylko pogratulować.Oby "pomocna" sąsiadka doniosła na Ciebie.

Gość ale nie trzeba sąsiadki
dzieciaki się w przedszkolu wygadaj. Nie w tym roku to w przyszłym, ze mamusia mieszka z tatusiem i mamusia będzie buliła karę za oszustwa.

Gość zwrusza to akurat
encyklopedyczna literowka... Jak sie ktos nie ma do czego doczepic to sie czepi wlasnie przestawionych literek. Ale daje swiadectwo o sobie samym tylko :)

Gość literowka
nie zmienia faktu ze autorka powinna mimo wszystko zainwestowac w slownik ortograficzny, bo czystoscia jezyka polskiego nie grzeszy.