Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANGINAANGINA

ANGINA!

Polecane posty

Gość ANGINAANGINA

Tydzień temu zaczęło mnie boleć gardło no to sobie myślę wezmę coś do ssania i tak się starałam leczyć przez ok. 5 dni ale mi się zaczęło pogarszać, dzisiaj stwierdziłam, że to może być angina chociaż oprócz okropnego od 3 dni bólu gardła nie mam więcej objawów, czy to możliwe, czy angina może występować tylko z bólem gardła? Oczywiście jutro idę do lekarza ale się martwię czy te 8 dni mi nie pogorszyło zdrowia na dobre :(:(:( Bardzo się boję.

Nie ma się czego bać, spokojnie, to nie gangrena. Jeśli angina, to pewnie dostaniesz antybiotyk, być może to jakaś wirusówka, lekarz przepisze Ci jakieś leki p/wirusowe. Dziś proponuję płukanie gardła wodą z solą. Mnie to zawsze pomaga.

Gość ANGINAANGINA
Mnie strasznie bolało gardło w sobotę, teraz już mniej. Właśnie wczoraj cały dzień płukałam wodą z solą bo już nic nie mogłam wymyśleć, obym przesadzała ;)

Plukanie gardla i tabletki do ssania to najlepszy sposob na bol gardla jesli sie czeka na wizyte u lekarza,bo na wlasna reke lepiej nic nie brac.on pewnie zleci antybiotyk,jesli to angina, i za tydzien bedzie po bolu. :)

Gość Gość

My się inhalatorem wiele razy uratowaliśmy od grubszych antybiotyków. Mamy u siebie ten model Novama Familino PRO i fajnie działa. Łagodzi objawy alergii i poważniejszych zapaleń górnych dróg oddechowych. W naszej rodzinie to po prostu klasyka gatunku.