Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zieelonaa

tabletki

Polecane posty

Gość zieelonaa

Cześć, mam pytanie.. Dzisiaj powinnam zacząć brac drugi listek z pierwszej paczki tabletek. Ale mianowicie chodzi tu o pierwszy listek zdażyło mi się zapomniec o tabletkach pare dni, ale brałam je nadal. Czy jednak mogę brać 2 listek od dzisiaj, czy to już nie ma sensu?:\ dzięki z góry;)

Gość kgyuufytyf
zależy co łykasz?? i kiedy ostatnia miesiączka była??

Gość zieelonaa
microgynon I wczoraj mi się skończył właśnie okres. a dzisiaj jest 8 dzien przerwy.

Gość nic nie rozumiem szczerze
nie masz ulotki?

Gość zieelonaa
mam ulotkę! Ale może któraś z osób miała podobny przypadek. bez stresu.

Gość skoro dziś 8 dzień przerwy
to bierz pierwszą z kolejnego blistra.

Gość zieelonaa
I będę zabezpieczona mimo tego, że były małe problemy z tamtym listkiem? Chłopak radził bym teraz czekała kolejny miesiąc i zaczęła od nowa, czyli czekać na okres.. dla mnie to trochę bez sensu.

Gość z twojej ulotki
1 tabl. powl. dziennie, o stałej porze dnia, przez 21 dni. Następnie 7 dni przerwy przed rozpoczęciem następnego opakowania. W okresie przerwy powinno wystąpić krwawienie odpowiadające miesiączce. Niezależnie od tego, czy się zakończyło, czy jeszcze trwa, po 7 dniach należy zażyć pierwszą tabl. z następnego opakowania. Po raz pierwszy rozpoczyna się przyjmowanie preparatu w pierwszym dniu cyklu miesięcznego - zapewnia to ochronę przed niepożądaną ciążą już w pierwszym cyklu stosowania środka. Zażywając pierwszą tabl. w 5 dniu miesiączki, należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji lub wstrzemięźliwość przez cały pierwszy cykl. Cykl ten może być płodny (możliwość owulacji wskutek niedostatecznej, zbyt późnej - od 5 dnia - kontroli wydzielania hormonów płciowych). W razie opuszczenia jednej tabl. należy ją przyjąć jak najszybciej. Zapobieganie owulacji można uważać za przerwane, jeśli między przyjęciem dwóch tabl. upłynęło więcej niż 36 h. Przy stosowaniu preparatu w celach leczniczych przyjmuje się inne, indywidualne schematy dawkowania.

Gość zieelonaa
czytałam już to setki razy. Pytanie do was! Na moim miejscu byście wzięły te tabletkę dzisiaj?

Gość camile
ja mam podobny problem... rozpoczelam kolejny listek w 9tym zamiast w 7mym dniu przerwy,czyli 2 dni pozniej niz powinnam. Teraz normalnie powinnam za 4-5 dni dostac okres i mam strasznie tkliwe sutki i powiekszone brodawki,no i boje sie,ze moglo stac sie cos niedobrego... kochalam sie w 7mym czy 8 dniu przerwy,ale z prezerwatywa i drugi raz dwa dni temu-juz bez gumki,ale bez wytrysku w srodku. Czy bylam zabezpieczona przez ten miesiac? To raczej nie jest prawdopodobne,ze jestem w ciazy,prawda?

Gość camile
sory, zle napisalam..wzielam w 10tym dniu popoludniu...