Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholejra jaśnista

niekompetencja ortodonty żal

Polecane posty

Gość cholejra jaśnista

dzisiaj ide na wizyte siadam na fotelu , pani ortodontka miala mi tylko zmienić druta , no wiec siadam se na tym fotelu ( planowane zdjęcie aparatu sierpień 2010 ) a ona patrzy mi w zęby i mówi do mnie: " no to jak ściągamy"? zęby jeszcze krzywe jakies przerwy miedzy nimi poprawa znaczna ale jeszcze to nie to co mnie zadowoli, a ja na nią wielkie oczy a ona na to : " a CO MAM JESZCZE ZROBIĆ" no kurwa nie wytrzymie se myśle, to ona sie mnie pyta co ma zrobić ?? a skąd ja mam to wiedzieć? to ona jest lekarzem. spotkaliście sie z czym takim kiedyś?

Gość miała Ci zmienić druta
a co to do jasnej cholery za czynność, brzmi mało ortodontycznie

Gość cholejra jaśnista
taka czynność ściągająco obciągająca że tak z dupy powiem

Gość cholejra jaśnista
podnoszę tenże temat na wysokości

Gość cholejra jaśnista
nie myślcie ze sobie robie jaja , prosze was o szczerą odp

Gość cholejra jaśnista
wznoszę go w niebiosa ze zdwojoną siłą mych umięśnionych ramion

Gość cholejra jaśnista
no weźta sie ludziska napiszta no cos pliska

Gość gfhhnbnhgnhgnhnv
sciagnelas ten aparat idz do innego ort,

Gość xdfvgsdgsfger
Też byłam u jednej ortodontki amatorki, pchała mi łapy do buzi bez rękawiczek, zapominała o umówionych spotkaniach :o Miałam aparat ruchomy i stwierdziła, że moje ósemki spokojnie się zmieszczą. I ok, było dobrze, była poprawa na początku, później rozwalił mi się aparat, i nic nie zrobiła! Stwierdziła, że tak może być! Co z tego, że ja czułam jak cała szczęka mi się krzywi. Zrezygnowałam z jej usług, ale teraz robi się jeszcze gorzej, bo te ósemki, które ona stwierdziła, że się "spokojnie zmieszczą" wyrastają mi i to w taki sposób, że cała reszta zębów zaczyna na siebie nachodzić, a ja nie mam już kasy na stały aparat! 😠

Gość Bisciorek
Hej:) ja tez mam aparat, przednia szczenke mam troche za bardzo wysunieta, zgryz tez nie najlepszy, i mialam nosic jeszcze ok. pol roku, ale tez sciagam bo juz nic nie mozna z tym zrobic. jedynie operacja szczenki:) moze w twoim przypadku tak wlansie jest. wioerz mi gdyby mozna bylo jeszcze cos zrobic pewnie by to robila jeszcze przez dobre kilka miesiecy, bo im wiecej wizyt tym wiecej kasy dla niej, a jak sciagniesz to o jedna klientke mniej. chociaz faktycznie troche szybko Ci chce sciagnac. A w koncu sciagnelas?? i jak wygladaja juz twoje zeby? i ile nosiisz??

Gość Bisciorek
xdfvgsdgsfger Sugeruje wyrwanie 8-mek.(zazwyczaj konieczne jest wyciecie chirurgiczne)

Gość cholejra jaśnista
zęby wyglądają lepeij ale są jeszcze krzywe troche, zakładała mi aparat w sierpniu 2009 rzeczywiscie widze ze te zeby mają juz strasznie mało miejca, wyrwałam juz 2 czwórki , jeśli trzeba bedzie wyrwe piątki . nie pozwoliłam jej go zdjąć, a jak na początku samym na pierwszym spotkaniu to mówiła że efekt jest gwaraqntowany :O i jeszcze na zdjeciu rtg mam zalążki ósemek a dopiero niedawno wyszły mi siódemki i tez sie ledwo mieszczą fakt ze mam bardzo malutką szczęke i w ogóle twarz :( co robic?

Gość cholejra jaśnista
co do pchania łap bez rękawiczek - to od ponad roku założyła je dzisiaj pierwszy raz :O tak to jest w małych mieścinach , konkurencja zerowa , podobnie z jakością

Mi wychodza dwie 8 mam aparat i moj ort.powiedzial,ze dobrze,ze teraz bo jak bym zdjecla i zeby by mi wyszly mogly by popsuc efekt i na nowo aparat bym musiala zakladac wiec czekaj oby te zeby madrosci wyszly w czasie leczenie a nie po zmien ortodate

Gość cholejra jaśnista
a istnieje mozliwosc ze te 8 nie wyjdą ? ogólnie te ósemki to sama na zdjeciu wyczaiłam bo ona o nich nie wspomniala nic:O

Gość Biściorek
Nie ściagaj! To za wczesnie, zeby po sciagnieciu zaraz wroca do swoejgo dawnego ukladu. Wedlug mnie nie wyrywaj 5, moja znajoma wyrwala wlanie 4 zeby, i po sciagnieciu ma teraz taka szpare:/ po prostu za duzo zebow zostalo usunietych. Sama nie wiem co Ci doradzic, ja bym nie wyrwala kolejnych zebow, i na pewno zaczekala chociaz do konca roku z sciagnieciem aparatu. hmmm... chyba, ze jezeli na prawde nie ma miejsca to wyrwij te 5 i wtedy zeby na pewno beda prosciutkie, tylko zeby Ci sie takie szpary nie zrobily:/

Gość Bisciorek
Tak, nie koniecznie wyjda, a jak wyjda to odrazu idz do ortodonty i skonslutuj z nim czy trzeba je wyrwac, bo jezeli maja popsuc caly efekt leczenia to lepiej je wyrwac. Ja tez lecze sie w malej miesicnie. Moja Ortodontka nie dosc, ze czasami nie zaklada rekawiczek, to co gorsza nie ubiera nowych, tylko ma te po poprzednim pacjencie...bleeee. ale glupio jest mi sie coklowiek odzywac, tym bardzije ze nie dotyka niczego w moej buzi tylko narzedziami

Gość cholejra jaśnista
ja absolutnie nie zamierzam ściągać aparatu , do sierpnia bede nosic a jesli jeszcze nie bede zadowolona to jeszcze dłużej , nie po to dałam tyle kasy żeby nadal miec krzywe zeby , piękny uśmiech to moje marzenie od kąd pamietam , jesli zaczna wychodzić 8 to usunę chirurgicznie, jak na moje oko to jest jeszcze troche miejsca zeby te zęby były proste bo mam jeszcze taką szpare gdzie mogę język wwsadzić, tylko żeby te pieprzone 8 później nie popsuły bisciorek - jak długo nosisz? jakie efekty?

Gość jamm
ja nosze ponad 9 miesiecy i efekt jest rewelacyjny. wczesniej niz po ok roku nie sciagaj.

Gość cholejra jaśnista
a jakies komplikacje były? nie mam zamiaru ściągać

Gość cholejra jaśnista
kurde napisałam w sierpniu 2009 a to bylo w 2008