Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meczesiestrasznie

dreczy mnie cos ...

Polecane posty

Gość meczesiestrasznie

Wczoraj poklocilam sie z rodzicami. Ojciec nazwal mnie smierdzacym leniem, nieudacznikiem bo nie potrafie znalezc pracy i odmowilam bratu pomocy w sklepie za darmo (juz 2 miesiac stoje charytatywnie za lada);/ Studiuje zaocznie, na studia rodzice daja mi 150 zl, wszystkie moje pozostale wydatki pokrywam sama (wyzywienie, ciuchy, kosmetyki). Nie wytrzymalam i powiedzialam mu ze jest alkoholikiem ... śmiertelnie sie obrazil ;/ Troche mnie to teraz meczy, bo jednak takich rzeczy nie powinno sie mowic rodzicom (alkoholikiem jest - ma wszelkie objawy kliniczne, wiec prawde powiedzialam).

Gość niepotrzebnie
się zadręczasz. Znam to z autopsji. U mnie też tak było jak jeszcze studiowałam. Zawsze byłam "leniem" i nieudacznikiem. Nawet jak pracowałam to i tak byłam "darmozjadem". W końcu przestałam się tym przejmować. Ojciec też pił i niszczył mnie psychicznie od dziecka. Któregoś dnia odkrył, że ja też potrafię go bardz zranić. Niestety-chore relacje wykańczają. Rób swoje. Postaraj się znaleźć jakąś pracę, bo tak charytatywnie to nie za bardzo...:( Współczuję Ci. Ja już na szczęście mam to za sobą.

Gość kunekunda
uwazam ze nie powinnas miec wyrzutów sumienia.a nawet powinnas sie cieszyc z tego co zrobiłas, moze jak on to usłyszał od córki to wkoncu to do niego dotrze.pewnie nikt inny mu tego nie poeidział, wszyscy w domu huhali i dmuchali na niego i to był temat tabu. a teraz wie. a bratu powiedz zeby cie zatrudnił na etat

Rodzić który swym zachowaniem daje do zrozumienia że ma to w d*** (wiem jakim ojcem pijak potrafi być, czy raczej nie być :/) nie zasługuje na wieczne korzenie się i pełzanie u jego stóp! Masz już swoje lata i masz prawo odpowiadać na atak, tak jak czujesz, nawet do tak wyidealizowanego w naszym społeczeństwie symbolu jak rodzic. Rodziców tez trzeba wychowywać bo zwłaszcza takie trudne przypadki jak wielbiciele trunków potrzebują czasem dosadnego "w cztery oczy".

Gość meczesiestrasznie
Jejciu myślałam ze mnie zjedziecie tutaj równo ... a tu widzę zrozumienie :) Dziękuję :) Oczywiście pracy szukam, no ale wiadomo jak to jest przed kocem roku ciężko coś znaleźć. Pozdrawiam :)