Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iibb

czy wy też uważacie, że to gwałt

Polecane posty

Nie popieram tych badań, bo co one mają niby wprowadzić? :( Jak np. mam raka szyjki macicy to chyba moja sprawa? Po co ktoś ma o tym wiedzieć? Nie rozumiem zwolenniczek tego przymusu :( Jak chcecie to się badajcie i dbajcie o SWOJE zdrowie, ale nie wymuszajcie tego na innych...

Gość do anai chan
to podpisz oswiadczenie ze nie bedziesz korzystac z darmowej pomocy lekarskiej jak przez wlasną głupotę zachorujesz tylko ze się będziesz leczyc prywatnie za włąsną kasę a nie za kasę podatnikow ktora jest wywalana w błoto na takie idiotki zamiast na pomoc ludziom którzy nic nie mogli poradzic na to ze zachorowali

Gość bęc bam bom
Ty tępa idiotko!!! przymusowe badania są po żeby uratować komuś życie, a nie żeby zrobić komuś krzywdę. Polki są tak zacofane że same nie wykonują badań, a potem mają żal że są chore i umierają. Więc trzeba je zmusić do tych badań.

Gość a co z facetami
sama jesteś idiotką jeśli nie rozumiesz ograniczona babo, że zmuszanie kobiet do9 takich badań jest nie zgodne z konstytucją, któa wyraźnie móiw o tym ze tego typu działania są gwałtem! potrafisz to pojąć swoich małym móżdzkiem?

to niech mają żal i zdychają jak są głupie. Jeszcze trochę to będą nam wszczepiać czipy, żebyśmy się wysrać nie zapomnieli, bo to szkodzi zdrowiu

Gość a co z facetami
mają kobiety za ułomne stworzenia:O

"niezłe bez zgody człowieka??? to nie będzie bez zgody- masz wybór- chcesz pracować- badasz się, nie badasz się= nie pracujesz, w efekcie nie pracując nie płaci za Ciebie pracodawca żadnych składek i jak zachorujesz płacisz sama, a raczej zdychasz, bo Cię na to nie stać." No nie zupełnie.... Jest wiele wyjątków, zresztą nawet bezrobotny ma prawo do ubezpieczenia i darmowego leczenia. Nikogo nie można przymuszać do chodzenia do lekarza, nawet w dobrej wierze. Uważam, że w szpitalu kobieta powinna mieć też wybór - i możliwość odmówienia, żeby badał ją mężczyzna.

Gość daeww
Do do anai chan A gdzie leczą darmowo, dobre !!! zabierają sporą część z mojej pensji z za te pieniądze będą gwałcić kobiety. Ale żyjemy w głupim kraju

Gość a co z facetami
pupa dokładnie! ja np. chodze do gina kobiety i nie wyobrażam sobie żeby badał mnie mężczyzna- to dla mnie zbyt krępujące. i teraz co? wyślą mnie do jakiegoś faceta i zmuszą do ściągnięcia gaci? no sorry. jest takie powiedzenie: dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane

Gość iibb
kwestia pilna, więc podnoszę

Gość a co z facetami
drogie papierowe nozyczki, nawet gdyby było tak jak mówisz to nie zmienia to faktu, ze jakoś facetów nikt na przymusowe badania nie wysyła, czyżby pani Kopacz nie martwiła się o stan zdrowia panów? dla mnie to seksizm i żenada.

Gość dfytryhrtyurt
Dla mnie to jakaś masakra, i mam się potem tłumaczyć mojemu pracodawcy, że jestem dziewicą? Dobre sobie :o

Gość ffffffffffffffffffffffffffff
To jest dno, dno dna!! Trzeba coś z tym zrobić, bo ja nie dam sobie zajrzeć w dupę, aby dostać pracę! 😠

nie rozumiem, dlaczego ktos mialby sie tlumaczyc ze jest dziewica? tak samo jak nie rozumiem, co wam przeszkadza w tym badaniu, przeciez i tak badania kontrolne sa co iles tam lat, na te tez nie chodzicie? ja tam jestem za "przymusowym" badaniem

Gość drtertertertyreyrtyrt
Chodzi o to, że chcę się badać, wtedy kiedy JA chcę, a nie wtedy, kiedy ktoś mi każe!!!! 😠 Każdy przymus jest zły. Czemu wy niektóre nie pojmujecie, że to jest naruszenie praw! Dlaczego facet nie musi iść na obowiązkowe badania prostaty?! Dlaczego?!!!!!

skoro badasz sie regularnie to nie idziesz na przymusowe badanie faceci ogolnie nie badaja prostaty, wiec my tez mamy nie chodzic do gina?

Gość drtertertertyreyrtyrt
No właśnie, faceci nie badają prostaty, a powinni, bo umieralność na raka prostaty jest większa niż na raka szyjki macicy! Co to w ogóle za denny argument, z twojej strony....

Gość iibb
W województwie lubuskim skontrolowano 20 mammografów. Tylko 1 nie budził zastrzeżeń, pozostałe 19 miało mniejsze lub większe usterki. Usterki w urządzeniach emitujących promienie rtg, to zagrożenie dla zdrowia pacjentek i obsługi. DZIĘKUJĘ ZA ZAMUSZANIE KOBIET DO NARAŻANIA ZDROWIA !

Gość a co z facetami
też czytałam w przekroju art. o szkodliwości mammografów. ciekawe dlaczego nikt kobiet o tym nie informuje?gnoje.

Gość grrrrr
ja to was w sumie nie rozumiem o co chodzi. Masz regularnie robioną cytologię - wręczasz papier i jest git. Generalnie badania medycyny pracy są obowiązkowe - to co znosimy wszystko bo będę się badać wtedy kiedy ja chcę. I to panowie powinni się czuć dyskryminowani że im odpowiednich badań nie chcą robić - czyli są mniej ważni i nikt o nich nie dba.

Gość jatojaikoniec
Nie chodzi wcale do dobro kobiet. CHODZI TYLKO I WYŁĄCZNIE O POLITYKĘ KOSZTEM KOBIET. Z tego będą następne przekręty... dlatego jestem przeciw. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,7246216,NIK__Nieskuteczna_walka_z_rakiem_w_Polsce__Winny_resort.html

Gość ja jestem przeciwna
bo to nie ma znaczenia dla pracodawcy zadnego. Poza tym dowiem sie i co? Na tym sie konczy pomoc naszego panstwa ;) A poza tym badania mammograficzne nie sa zdrowe... Jest to bardzo przykre badanie i moze uaktywnic rozne zmiany. A kazdy wynik takiego badania i opis lekarski konczy sie: nalezy zrobic usg, zeby dokladnie stwierdzic to i tanmto... Wiec ja wole od razu usg sobie zrobic niz badanie mammograficzne

Gość kikiii
Ellinka-wybacz bezpośredniość, ale przez takie zacofane kobiety w tym kraju prawa kobiet zawsze będą chwiejne. nie można wprowadzać prawa kosztem jednej płci, badania cytologiczne nie mają nic wspolnego ze stanowiskiem pracy, wiec po co one?po to, jak ktos tu landie ujal gre polityczną. samoświadomość i naiwność polaków jest dobijajaca

Gość a czy ktos moze wie
czy jak zrobie sobnie USG piersi i zaniose lekarzowi to mi odpusci ta mammografie wtedy?

Gość iibb
Czy odpuści mammografię? To zależy ile masz lat. Mammografi prawie nigdy nie robi się poniżej 35 roku życia.

Gość a czy ktos moze wie
uffffff :) to mi odpusci w takim razie :)

Gość jatojaikoniec
W ogóle czy zgadzacie się z tym, że kobiety są głupiutkie i inni muszą decydować za nie? Jeśli się nie zgadzacie, to moim zdaniem powinniście podpisać tę petycję, co nie przeszkadza, że potem napisać następną o lepszą jakość i szerszy dostęp do badań :)

Gość ertetgrryrtyrtytru
Z tych wpisów tutaj wnioskuję, że niestety kobiety jednak są głupie, skoro chcą być przymuszane i przymuszać inne kobiety do rozkładania nóg za pracę :o

to chyba te babki powinny iść do lekarza i sprawdzić czy mają wszystko ok z głową. Lepiej nie badać się przez X lat.. żałosne Wprowadzają takie coś bo chcą mieć pewność, że później nie pójdzie im ktoś na zwolnienie na X miesięcy bo był chory i dla nich to dobrze i dla kobiet. To, że nie ma środków na onkologię to znaczy, że lepiej w ogóle się nie badać? Weźcie sobie głowę zbadajcie..Mam w rodzinie kobietę która miała raka złośliwego jajnika i jakoś żyje do tej pory.. Czy wyście oszalały. no sorry jedna trafi na takiego a nie innego lekarz a druga nie ale tak samo jest w normalnym życiu.. macie chyba jakieś problemy z waszą kobiecością skoro nie potraficie zaakceptować, że dla nich to tylko część ciała. i głupi to wy jesteście jak nie rozumiecie, że pozwoli to uchronić wiele kobiet.. jatojaikoniec sama jestem kobietą ale i może zgadzam się z tym co napisałaś, że może i są głupie. Ja nie mam żadnych obaw przed wykonywaniem cytologi itp. ale jak słyszę niektóre kobiety które nie chcą jej robić a bo może coś wyjdzie tam..to mnie krew zalewa jak można być tak głupim.. szerszy dostęp do badań? przecież praktycznie u każdego ginekologa można zrobić cytologię..a koszt to 20-30 zł..

Gość dfgdtgretyeryeyyet
Tu chodzi o dyskryminację, dlaczego mężczyznom nie każą badać prostaty?! Dlaczego? Odpowie ktoś w miarę sensownie, dlaczego kobiety mają takie badania obowiązkowe, a mężczyźni nie, mimo że umieralność na raka prostaty jest większa niż na raka szyjki macicy? Będę wdzięczna :)