Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agushia0911

czy to ciąża?

Polecane posty

Witam..Mam 19lat i mam pewien problem a mianowicie , mam dziwne bóle w podbrzuszu takie jak przy miesiączce jednak nie mam jej.. spóźnia mi się już 16 dni..bolą mnie strasznie piersi od jakiegoś czasu a konkretnie sutki,są twarde i wrażliwe na dotyk,wczoraj gdy je oglądałam zauważyłam,że na końcach były lekko białe :( na dodatek czuje zmęczenie i lekkie mdłości..tłumaczyłam sobie ,że brak okresu ,mógł wywołać stres jednak w ostatnim czasie nie miałam aż takich problemów z tym , a kiedyś nawet gdy się denerwowałam to nie miałam takich opóźnień.. :( co to może być ? proszę o poradę.Pozdrawiam.

Gość kikiii
może byc.robilas test?

Gość kikiii
powiem Ci że ja też tak czekałam kiedyś i się nie doczekałam, we wczesnej ciąży jednak poroniałam, wiec nawet sie nie zdazylam przestarszyc i zastanowic co dalej, zrob lepiej bedziesz wiedzial na czym stoisz. ja tez bardzo sie balam i tez zwlakelam ale to nic nie da, wiem z doswiadczenia

nie masz na co czekać bo na bank jesteś w ciąży

nie wszystkie ale tak! te białe coś na sutkach to sie nazywa "siarka" i tez to miałam

Gość malagga
ale siara nie pojawia sie na poczatku, tylko w okolo 7 miesiacu.

nie prawda! ja byłam w drugim miesiącu ciązy jak miałam właśnie tą siare

bo to nie cieknie tylko taka biała maź jest na brodawce

Gość malagga
to chyba cos ci sie pokielbasilo. Siara to wydzielina z piersi i nie pojawia sie wczesniej niz w 6-7 miesiacu. Poczytaj najpierw a potem sie wymadrzaj

Gość miałam identyczne obijawy
Kropka w kropkę. Budziłam się dodatkowo w nocy, bo chciało mi się pić. Zrób test

malaga czyżbyś była za mnie w ciąży ze tak mówisz?

Gość malagga
nie ale chyba jakas niedouczona jestes. Proponuje lekture

malaga nie zapominaj że kobieta ciąże przechodzi raczej indywidualnie a nie książkowo

a ja proponuję żebyś nie wdawała się w dyskusje skoro nie masz bladego pojecia o tym co mówisz

Gość malagga
akurat pojecie o tym mam ale co moze wiedziec taka ges jak ty

agushia0911 radz się malagi ona ma tu wiedzę teoretyczna i wie wszystko

dziewczyny uspokójcie się .. nie po to zakładałam ten temat ,żeby wynikały jakieś spory.. chciałam się tylko poradzić .. a co do białego zabarwienia na sutkach,to to ani nie cieknie , ani nie jest to mazią .. jest to po prostu tak jakby mi sie skóra zabarwiła lekko na biało i tyle..jedna z wcześniejszych wypowiedzi przypomniała mi ,że właśnie po nocach nie mogę spać , a co do picia to nie mam z tym ,ąz takiego problemu ,żeby mi się chciało.. ale np odechciało mi się palić .. coraz mniej mnie ciagnie do tego ..

nie ma co porównywać do książek bo to jest tylko teoria!jedne mają to w drugim miesiącu inne w dziewiątym!po co masz sie domyślać zrób ten test i bedziesz miała z głowy!na moje oko to jesteś w ciąży!przechodziłam to wiem

Gość miałam identyczne objawy
ja jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a dorzuciło mnie od papierosów z miejsca. Miałam mdłości, myślałam, że to właśnie od papierosów ;) niecały tydzień później nie tolerowałam nawet zapachu papierosów :)

a jest coś jeszcze co wcześniej uwielbiałaś a teraz nie możesz patrzeć?a lbo masz jakieś "zachciewajki"

hmm ostatnio.. kilka dni temu zrobilam sobie kanapke z keczupem ktory uwielbiam..zabralam sie do jedzenia i nagle mnie tak zemdlilo ze myslalam ze sie nie powstrzymam .. ;/ ale np przed wczoraj juz zjadlam ten keczup , ale w mniejszej ilosci i az tak ciezkie do zniesienia to nie bylo .. no a troszke apetytu nabralam i ciagnie mnie do lodów strasznie i tak jak duzo mięsa nie lubilam jadac to teraz ciagle mam ochote na jakiegos schabowego np czy cos takiego ..

Sprawa pierwsza: Czy kochalas sie bez zabezpieczenia? Sprawa druga: przychylam sie do opinii, że siara pojawia się dopiero w III trymestrze, aczkolwiek są pewnie wyjątki... Sprawa trzecia: zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie chcesz zrobic testu:o ...mnie akurat nie mdliło w ogole do 3 miesiaca :D wiec to nie musi byc objaw;)

Gość miałam identycznie
Jadłam bardzo dużo jabłek. Mimo, że wcześniej tego nie robiłam :) no i dużo bardziej smakują mi intensywne, wyraziste smaki. Używam znacznie więcej ostrych przypraw. A tak Nic się nie zmieniło. Mój ginekolog mówi, że należy jeść wszystko na co ma się ochotę, ale aby nie przytyć zbyt wiele należy jeść spokojnie :) od 4 miesiąca nabyłam nowe przyzwyczajenie. Kiedy kładziemy się do łóżka z moim mężem zjadam około 20 dkg suszonych śliwek z miodem. Pychoootka! I trawienie jest znacznie lepsze ;)

Też sądzę, że jesteś w ciąży :) Miałam identyczne objawy, zwłaszcza z tym paleniem ;)