alaB 0 Napisano Listopad 11, 2009 no i ja byłam tym wyjątkim! niemiałam praktycznie zadnych objawów,nie mdliło mnie, nieodrzucało mnie od zapachów a nawet w pierwszym miesiacu miałam okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 11, 2009 tak kochaliśmy sie z moim narzeczonym bez zabezpieczenia ,a co do testu nie zrobie go , bo szczerze mówiąc narazie nie mam środków na zakup czegoś takiego .. po prostu wynikła pewna sytuacja i musze poczekać kilka dni ,aby mieć za co kupić test .. ale sama jakos nie jestem przekonana do tego ,że jestem w ciąży .. podczas ciąży na początku występują takie bóle jak przy okresie ? bo dosłownie boli mnie tak jak bym miała miesiączke , ale żadnego krwawienia nie ma .. a to juz jakby nie patrzec 16 dzien od obliczanej mojej daty .. a zazwyczaj mam regularnie .. jeden jedyny raz mi sie zdarzylo opoznienie o niecale 2 tygodnie , ale wtedy zylam w wielkim stresie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miałam identycznie Napisano Listopad 11, 2009 spa_cja! Termin porodu na 15.11? I Ty spokojnie siedzisz przy komputerze? Podziwiam. Ja mam na 28.11 i jak sobie pomyślę, to aż mi się z nerwów niedobrze robi ;) Cholernie się boję! Ale i też nie mogę się doczekać. Zaznaczam, że to moje pierwsze dziecko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spa_cja 0 Napisano Listopad 11, 2009 Moje tez pierwsze i siedze i czekam;) W takim razie, Autorko, najprawdopodobniej jestes w ciazy :) Gratuluję :) Ja tez przez pierwsze tygodnie nie dopuszczalam do siebie mysli, ze nam sie za pierwszym razem udało;) Zrzucałam to na przesilenie wiosenne, a teraz to przesilenie kręci się w brzuszku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 11, 2009 no ja wlasnie tez nabralam apetytu na jabłka.. a Wam dziewczyny gratuluję :) oczekiwanie na nadejście takiego bobaska musi być niesamowite :) i to jak już brakuje do tego kilka dni :) ja jednak chyba nie jestem w odpowiednim wieku do tego i troszke sie obawiam macierzyństwa chociaż wcale nie mowie ,że nie chciałabym , ale jednak jest to wielki obowiązek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alaB 0 Napisano Listopad 11, 2009 ,, miałam ...,,nie masz czego sie bać!to nie zapomniane chwile zobaczysz i życze powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miałam identycznie Napisano Listopad 11, 2009 'AluB' nic tylko pozazdrościć. Ja do piątego miesiąca nie mogłam 'wąchać'. Strasznie się męczyłam. A po piątym miesiącu- jak ręką odjął! Kobietki! Nic tylko rodzić dzieci ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 11, 2009 ja sie chyba bardziej boję mojego ojca..niż tego ,że ja sobie nie poradzę , bo ja wiem ,że jakoś bym dała rade , ale jak myśle o tym co mój ojciec by na to powiedział , to zaczynam sie stresowac.. moja mama widac spokojnie podchodzi do tego , ale ja od 13 roku zycia mieszkam z ojcem i troche się obawiam jego reakcji.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alaB 0 Napisano Listopad 11, 2009 ja też mam synka kacperka tylko ma 4 lata!mowią ze kacperki to łobuzy to PRAWDA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 11, 2009 a ta zółta wydzielina to co to oznacza? to przy ciąży takie objawy są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 11, 2009 bardzo prosze o odpowiedz.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kikiii Napisano Listopad 12, 2009 osobiscie tez uwaznam ze jestes, chociaz w ciazy nie wystepuja zadne wydzieliny, jest sucho, przynajmniej u mnie tak bylo, ja jak zaszlam jeszce nic nie wiedzac, bralam zaszczyki w antybiotyku dlatego pronilam bardzo wczesnie, chyba bardziej poczulam ulge niz smutek..wstret do paierosow i bol glowy to pamietam z objawow, z piersiami nic mi sie nie dzialo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnaa_Kawaa19 Napisano Listopad 12, 2009 Test to wydatek rzedu 10zł więc nie wiele. Miałam też takie bóle podbrzusza i tą żółtą wydzielinę poszłam z tym do lekarza a okazało się, że mam krwotoczne ciałko żółte. Więc jeśli tylko będziesz miała pieniądze to zrób ten test. Wiele Ci wyjaśni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 12, 2009 a to krwotoczne ciałko żółte to coś groźnego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnaa_Kawaa19 Napisano Listopad 13, 2009 Raczej nie chyba, że krew wyleje się i trafi do jamy brzusznej wtedy trzeba wykonac zabieg ale na razie nie ma się co martwić stres w tym wypadku jest najgorszym wrogiem. Ja to miałam i zyje ;) Wybierz się do ginekologa On Ci więcej powie niż my tu wszystkie razem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 18, 2009 witam :) muszę Wam oznajmić dziewczyny,ze okazalo się ,że jestem w ciąży :) z piatku na sobote rano zrobilam test wyszedl pozytywny a dzis mialam wizyte u ginekologa i mowil ze to 7 tydzien :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bleufille 0 Napisano Listopad 19, 2009 agushia0911 ojej gratuluję! I odwagi życzę:) Poradzisz sobie... A mam do Ciebie pytanie, pisałaś, że się nie zabezpieczaliście, stosunek przerywany? Jeśli tak to mogłabyś powiedzieć, czy Twój partner spuścił się w Tobie czy na zewnątrz? Też mam 19 lat i czekam na okres, a mieliśmy kilka niebezpiecznych sytuacji... Powiedziałaś już o ciąży rodzicą? Pozdrawiam serdecznie:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agushia0911 0 Napisano Listopad 19, 2009 witaj bleufille. hmm owszem niezabezpieczaliśmy się , ale też nie stosowaliśmy stosunku przerywanego , bylismy oboje świadomi tego co robimy ,bo planowaliśmy juz od dawna życie razem także aż tak bardzo sięo to nie martwiliśmy . co do moich rodziców oboje wiedzą z mamą było łatwo , tata trochę przeżył to ,ale juz sie uspokoil ,za to u mojego chlopaka to mama przeżyła bardziej niż ojciec . ale wszyscy juz wiedza i teraz staramy sie powoli to jakos ukladac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bleufille 0 Napisano Listopad 19, 2009 Ach:) No to fajnie, wszystko na początku wydaje się strasznie, jednak mądry człowiek zawsze da sobie radę. U mnie mama zapewne zareagowała by strasznie, chodź sama sobie wpadła w wieku 19 lat ze mną. No ale inne czasy. Ja sama nie wiem, czy mam się czym denerwować czy nie. Jak na razie @ brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach