Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agushia0911

czy to ciąża?

Polecane posty

no i ja byłam tym wyjątkim! niemiałam praktycznie zadnych objawów,nie mdliło mnie, nieodrzucało mnie od zapachów a nawet w pierwszym miesiacu miałam okres

tak kochaliśmy sie z moim narzeczonym bez zabezpieczenia ,a co do testu nie zrobie go , bo szczerze mówiąc narazie nie mam środków na zakup czegoś takiego .. po prostu wynikła pewna sytuacja i musze poczekać kilka dni ,aby mieć za co kupić test .. ale sama jakos nie jestem przekonana do tego ,że jestem w ciąży .. podczas ciąży na początku występują takie bóle jak przy okresie ? bo dosłownie boli mnie tak jak bym miała miesiączke , ale żadnego krwawienia nie ma .. a to juz jakby nie patrzec 16 dzien od obliczanej mojej daty .. a zazwyczaj mam regularnie .. jeden jedyny raz mi sie zdarzylo opoznienie o niecale 2 tygodnie , ale wtedy zylam w wielkim stresie..

Gość miałam identycznie
spa_cja! Termin porodu na 15.11? I Ty spokojnie siedzisz przy komputerze? Podziwiam. Ja mam na 28.11 i jak sobie pomyślę, to aż mi się z nerwów niedobrze robi ;) Cholernie się boję! Ale i też nie mogę się doczekać. Zaznaczam, że to moje pierwsze dziecko :)

Moje tez pierwsze i siedze i czekam;) W takim razie, Autorko, najprawdopodobniej jestes w ciazy :) Gratuluję :) Ja tez przez pierwsze tygodnie nie dopuszczalam do siebie mysli, ze nam sie za pierwszym razem udało;) Zrzucałam to na przesilenie wiosenne, a teraz to przesilenie kręci się w brzuszku :)

no ja wlasnie tez nabralam apetytu na jabłka.. a Wam dziewczyny gratuluję :) oczekiwanie na nadejście takiego bobaska musi być niesamowite :) i to jak już brakuje do tego kilka dni :) ja jednak chyba nie jestem w odpowiednim wieku do tego i troszke sie obawiam macierzyństwa chociaż wcale nie mowie ,że nie chciałabym , ale jednak jest to wielki obowiązek.

,, miałam ...,,nie masz czego sie bać!to nie zapomniane chwile zobaczysz i życze powodzenia

Gość miałam identycznie
'AluB' nic tylko pozazdrościć. Ja do piątego miesiąca nie mogłam 'wąchać'. Strasznie się męczyłam. A po piątym miesiącu- jak ręką odjął! Kobietki! Nic tylko rodzić dzieci ;)

ja sie chyba bardziej boję mojego ojca..niż tego ,że ja sobie nie poradzę , bo ja wiem ,że jakoś bym dała rade , ale jak myśle o tym co mój ojciec by na to powiedział , to zaczynam sie stresowac.. moja mama widac spokojnie podchodzi do tego , ale ja od 13 roku zycia mieszkam z ojcem i troche się obawiam jego reakcji.. :(

ja też mam synka kacperka tylko ma 4 lata!mowią ze kacperki to łobuzy to PRAWDA

Gość kikiii
osobiscie tez uwaznam ze jestes, chociaz w ciazy nie wystepuja zadne wydzieliny, jest sucho, przynajmniej u mnie tak bylo, ja jak zaszlam jeszce nic nie wiedzac, bralam zaszczyki w antybiotyku dlatego pronilam bardzo wczesnie, chyba bardziej poczulam ulge niz smutek..wstret do paierosow i bol glowy to pamietam z objawow, z piersiami nic mi sie nie dzialo

Gość Czarnaa_Kawaa19
Test to wydatek rzedu 10zł więc nie wiele. Miałam też takie bóle podbrzusza i tą żółtą wydzielinę poszłam z tym do lekarza a okazało się, że mam krwotoczne ciałko żółte. Więc jeśli tylko będziesz miała pieniądze to zrób ten test. Wiele Ci wyjaśni ;)

Gość Czarnaa_Kawaa19
Raczej nie chyba, że krew wyleje się i trafi do jamy brzusznej wtedy trzeba wykonac zabieg ale na razie nie ma się co martwić stres w tym wypadku jest najgorszym wrogiem. Ja to miałam i zyje ;) Wybierz się do ginekologa On Ci więcej powie niż my tu wszystkie razem

witam :) muszę Wam oznajmić dziewczyny,ze okazalo się ,że jestem w ciąży :) z piatku na sobote rano zrobilam test wyszedl pozytywny a dzis mialam wizyte u ginekologa i mowil ze to 7 tydzien :)

agushia0911 ojej gratuluję! I odwagi życzę:) Poradzisz sobie... A mam do Ciebie pytanie, pisałaś, że się nie zabezpieczaliście, stosunek przerywany? Jeśli tak to mogłabyś powiedzieć, czy Twój partner spuścił się w Tobie czy na zewnątrz? Też mam 19 lat i czekam na okres, a mieliśmy kilka niebezpiecznych sytuacji... Powiedziałaś już o ciąży rodzicą? Pozdrawiam serdecznie:*

witaj bleufille. hmm owszem niezabezpieczaliśmy się , ale też nie stosowaliśmy stosunku przerywanego , bylismy oboje świadomi tego co robimy ,bo planowaliśmy juz od dawna życie razem także aż tak bardzo sięo to nie martwiliśmy . co do moich rodziców oboje wiedzą z mamą było łatwo , tata trochę przeżył to ,ale juz sie uspokoil ,za to u mojego chlopaka to mama przeżyła bardziej niż ojciec . ale wszyscy juz wiedza i teraz staramy sie powoli to jakos ukladac.

Ach:) No to fajnie, wszystko na początku wydaje się strasznie, jednak mądry człowiek zawsze da sobie radę. U mnie mama zapewne zareagowała by strasznie, chodź sama sobie wpadła w wieku 19 lat ze mną. No ale inne czasy. Ja sama nie wiem, czy mam się czym denerwować czy nie. Jak na razie @ brak