Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirabelkaStudentka

Potrzeba pomoc kreatywnych ludzi

Polecane posty

Gość MirabelkaStudentka

Otóż jestem studentką III rok resocjalizacji i chciałabym napisać pracę licencjacką o tematyce postawy młodych ludzi wobec małżeństwa i tu zaczyna się problem jak to ująć ??? w pracy chciałabym napisać o : - modzie życia na "kocią łapę" - zawieranie małżeństw z przymusu , z rosądku - zawieranie małżeństw bo ciąża lub coś jeszcze innego.. proszę o pomoc jak fajnie to ująć w temacie- czekam na wasze inwencje twórcze :) Potrzebne jakieś zdanie złożone :)

Gość hghhgkgkhk
Praca o związkach konkubinackich

Gość grenadinne
hah, moj licencjat byl dokladnie o tym samym. fajny temat :)

Gość MirabelkaStudentka
a poniewaz w pracy jest tez cześć doświadczalno-praktyczna zapraszam miłych mężczyzn do pomocy. Obiecuję sporo przyjemności w "pisaniu" mojej pracy

Gość MirabelkaStudentka
a teraz wpadłam na pomysł może napisać o postawych młodych mężczyzn i młodych kobiet do małżeństwa - że faceci nie bardzą chcą a kobiety nalegają ?? hmmm

Gość MirabelkaStudentka
Do grenadine - i jak brzmiał twój temat dokładnie??? bo tego mi brakuje... co ujełaś/ eś w częsci teoretycznej ??? Podszywą dziękujemy

Gość MirabelkaStudentka
bardzo proszę o pomoc :) w piątek muszę oddać temat i spis treści częsci teoretycznej- jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę

Gość grenadinne
temat moze brzmiec np. "percepcja społeczna małżeństwa i rodziny". mój brzmiał trochę inaczej, nie pamiętam dokładnie jak. w czesci teoretycznej mozesz wyjasnic pojecie percepcji spolecznej, poza tym m.in. samo pojecie rodziny w dosc szerokim ujeciu, osobno pojecie malzenstwa i zwiazkow (czyli rowniez zwiazki homoseksualne, kohabitacja, konkubinat, etc...)

Gość HYZIA GYZIA
Hej ,mysle ze moglabys tez wspomniec o wplywie finansowym. Wiesz- wesele slub to duzy wydatek ,czesto ludzie nie biora slubu bo to sie wiaze z weselem i duzym nakladem finansowym. Zmienia sie tez podejscie do przysiegi malzenskiej- dzis wielu ludzi uwaza ze bycie z 1 osoba do konca zcie jest niewykonalne.

Gość MirabelkaStudentka
dziękuję bardzo :) a może taki śmieszny np "Miałbyć ślub, żoną miałam być" Podejście młodych mężczyzn do małżeństwa... ???

Gość grenadinne
generalnie te pomysly, ktore ci tu ludzie podaja sa ok. ja tez je zawarlam, ale dopiero w czesci badawczej. najlepiej przejrzyj sobie ksiazki z zakresu socjologii rodziny - autorzy - Tyszka, Adamski - to byla moja baza. przejrzyj chocby spis tresci, cos ci sie rozjasni.

Gość grenadinne
mirabelka - praca licencjacka, to praca naukowa, a nie felieton ani opowiadanko do lokalnej gazetki, tak wiec radzilabym trzymac sie jednak w miare naukowej, dosc suchej terminologii ;)

Gość MirabelkaStudentka
siedze na necie cały dzień a dopiero tutaj przychodzą mi jakieś pomysły do głowy :)

Gość ło matko bosko i córko
mam nadzieję, że albo nie napiszesz i nie zdasz, albo zmądrzejesz :O co to za studentka co pisze: podszywĄ dziękujemy, no załamka, kurwa, ja pierdole, wstyd hańba i poruta :o:o:o:o

Gość MIrabelkaStudentka
a no masz racje :) poniosło mnie...tylko nie wiem czy moj promotor mi to zaakceptuje bo ja jednak resocjalizację studiuję a to bardziej socjologia no chyba, że przeplote to z małżeństwem i dziewictwem wsród młodych ludzi

Gość HYZIA GYZIA
A moze" wyszlam za maz, zaraz wracam" :))) Jesli w temacie ujelabys tylko mezczyzn to zawezilabys sobie temat a wiec i zakres opracowan . Moim zdaniem kobiete tez warto wlaczyc w temat. Wiecej do pisania:)

Gość MirabelkaStudenka
ups ale wstyd :p no coż zmądrzeje...ale na oczy już nie widzę

Gość grenadinne
no, niby resocjalizacja, ale sama tematyka chyba malo 'resocjalizacyjna', wiec temat ktory ci podalam chyba bylby ok, ale zrobisz jak uwazasz :)

Gość MirabelkaStudenka
Podobają mi się te pomysły ale nie wiem czy to przejdzie...w tym wyszłam za mąż zaraz wracam "można powiedzieć o współczesnych czasach gdzie małolaty wychodzą za mąż bo taka jest moda i myślą, że nic się nie zmieniło o ich lekkim podejściu do życia

Gość MIrabelkaStudentka
upup kto te wszystkie aspekty złoży w całość???

Gość grenadinne
to juz Twoja robota ;) powodzenia!