Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWELINAAAAA

DENTYSTA NA NFZ Prosze o dopowiedź

Polecane posty

Gość EWELINAAAAA

Czy jak pójdę na nfz do dentysty na plombowanie dostane znieczulenie???? Czy jednajk trzeba za nie zaplacic?????? Z gory dzieki za odp

Gość EWELINAAAAA
Prosze bo wazne

Gość lileczka10
znieczulenia nie dostaniesz na NFZ musisz za nie zapłacic chyba 30 zł bynajmniej u nas tak jest.

Gość pomoc stomatologiczna
nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. Jestem pomocą stomatologiczną w gabinetach mających umowę z NFZ. Znieczulenie PRZYSŁUGUJE w ramach ubezpieczenia NIE PŁACI się za znieczulenie (lignokainę), chba ze jest to inne znieczulenie np. citocartin czy mepivastesin, za te znieczulenia mogą żądać pieniędzy. Za lignolkainę NIGDY.

aha, a ten kto żąda pieniędzy za lignokainę(znieczulenie) łamie prawo, możecie wtedy zgłosić takiego lekarza do nfz.

Gość lileczka3
a skad ja mam wiedziec jakie rodzaje sa znieczuleń ?????? ja zawsze płace za znieczulenie!

a masz język i mózg? zawsze można się zapytać co to za rodzaj znieczulenia. jeśli zawsze płacisz za znieczulenie lignokainą to znaczy że twój lekarz który ma umowę z NFZ łamie prawo.

Gość lileczka18
hehe

Gość KiniaV9926
Używaliście leku co się nazywa Citocartin? No bo szukałam danych dotyczących tego produktu i nie wiem co myśleć. Może moglibyście coś powiedzieć mi o tym leku? Opłaca się go używać, znacie jakieś zamienniki? Tutaj zanalazłam trochę danych o Citocartin: http://www.listalekow.pl/citocartin/ - myślicie, że to sprawdzone informacje? Nie chciałabym się rozczarować i wydać bezsensownie kaskę, dlatego liczę na Wasze sugestie. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.