Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gwiazdka1508

ciąża czy też nie??paradoks

Polecane posty

dziwna ta lekarka,zmień lekarza:) ja pierwszemu lekarzowi powiedziałam o testach o trzech pozytywnych testach i on też tylko tak pokiwał głową....gdzie jak potem poszłam do lekarki już prywatnie to mi powiedziała że musi być ciąża zwłaszcza przy 3testach, że testy pokazują w 99% wynik i to nie możliwe że się pomyliły :)

ja mialam tak samo, lekarz w poniedziałek nie stwierdziła ciąży i to jeszcze debil powiedział że jak tak bardzo chce mieć dziecko to sobie ją mam ale urojoną chyba jeszcze stwierdził nadżerke i chciał ją wypalać wyszłam od niego z płaczem, w srode poszłam do innego lekarza, któremu o wszystkim powiedzialam a ten po pierwsze nie stwierdziła nadżerki, po drugie już podczas badania powiedział ze ćiąża jest możliwa bo zmiany są potwierdził po usg 7tydzień ciąży bijące serduszko:)

jesli jest to 6tc to dla świętego spokoju pójdź do lekarza tak za 2 lub 3 tyg, wtedy powinien być widoczny pęcherzyk:)

ja jzu sobie tłumacze ze moze te słabe kreski nei daja pewnosci nei wiem sama co mam myslec. niby w tym szpitalu mieli mi zbadac tez krew na hormon hcg ale nawet nei poinformowali mnei o wynikach wiec czekam do poneidziałku az dadza mi wypis. a czy to normalne ze te kreski sa takie słabe przypuszczalnei w 5/6 tyg??

Gość hhhanusss
kiedy ja poszlam do gina i powiedzialam mu ze dwa testy pozytywne i ze wg miesiaczki to bylby 7 tydzien a on nic nie widzial to stwierdzil ze skoro mam nieregularne cykle to ciaza na pewno jest mlodsza i ze mam zrobic bhcg i po dwoch dniach znowu i przyjsc za 2/3 tygodnie. zrobilam bete i ładnie sie podwoiła czyli juz wiedzialam ze ciaza jest tylko mlodsza. na nastepnym usg juz było widac ladnie co i jak. mysle wiec ze wciazy jestes na 1000% tylko mlodszej i niewidocznej na starym usg

Gość może niestety
a moze poprostu miała poronienie samistne, stąd okres i pozytywne testy. Poziom HCG nie spada tak szybko i testy go wychwycają. To by wszystko tłumaczyło.

jeśli jest to 5,6tyg od data miesiączki to mogąbyć słabe, im bardziej zaawansowana ciąża tym kreski mocniejsze, jeśli liczysz 5,6 tyg od zapłodnienia to druga kreska powinna być już widoczna aczkolwiek nie musi być taka mocna jak pierwsza, ale na pewno wskazuje ciążę :)

Gość hhhanusss
moze byc tez tak ze bylas w ciazy ale pecherzyk sie nie rozwinal.....wtedy testy wyszly poztywne ale slabe a na usg nie było widac nic. tak czy inaczej zrob bete albo idz do ginekologa za 2-3 tyg.

Gość hhhanusss
może niestety>>>>> tez tak wlasnie przypuszczam ze moglo byc

po za tym przypomnę ci że ja miałam plamienie, i gdyby nie to że robiłam testy to pomyślałabym że to okres,tylko dłuższy....:) a to plamienie było spowodowane tym że pęcherzyk się zagnieżdzał w ściankach macicy i dlatego plamiłam

nei pamietam tej nazwy ale cos co jest przy scianach macicy i nazywa sie na e ma podobno 5 mm a to jest podobno mało. biore tez na to wszystko poprawke bo badana byłam w szpitalu na panstwowym pewnei bardzo starym sprzecie

Gość moim zdaniem poronienie
podobno 50% ciąż kończy się wczesnym poronieniem samoistnym..... lekarka mogła tego nie widzieć, ból brzucha i krwawienie wskazują moim zdaniem niestety na tą opcje.....

często ciąża pokazuje się później najlepiej zmień lekarza ale nie chcę cię martwić ja miałam identycznie i była to ciąża pozamaciczna ale nawet w szpitalu sie nie rozpoznali ciąża rozlała się na jajniku i niestety musiałam mieć go usuniętego razem z nie prawidłową ciążą

Gość endometriummm
chodzi zapewne o endometrium :) a jezeli było małe to ciąży nie ma.....

o własnie tak to sie nazywało a powiedzcie mi co to ta beta i jak sie ja robi?? dziwi mnei ze test wczoraj znowu wyszedł mi pozytywny nawet ejsli poroniłam

beta hcg to hormon ciążowy. jeśli w ciagu 2 dni przyrośnie o ok 100% to ciąża rozwija si prawidłowo - jeśli nie to przykro mi:( robisz to normalnie w laboratorium - to badanie krwi, a za dwa dni nastepne

Gość myślę ze to niestety
jak poroniłaś, test bedzie ci jeszcze jakis czas wychodził pozytywny, bo hormon powoli opada.

nie chcę Cię martwić ale jeśli się poroni to testy potrafią wychodzic jeszcze pozytywnie zanim wszystko organizm "wydali" ale będź dobrej myśli :)

Gość hhhanusss
autorko kiedy ja byłam u gina bo myslalam ze jestem w 7 tyg to on co prawda nic nie widzial ale endo mialam juz powiekszone (to był 4 tc) wiec moze faktycznmie u ciebie ciaza sie nie rozwineła....zrob tą bete lepiej w pon i srode

Tu pisze co to jest beta przeczytaj :): nie ma zarodka to widać pęcherzyk jajowy....który świadczy o tym że będzi rozwijać się ciąża,ja tak miałam w 4tc później jak poszłam do lekarza to był już zarodek, mi lekarz od razu powiedział że komórki jajowej nie widać w jajniku więc ciąża na 90% nie wiem do jakich wy chodzicie lekarzy? :( chyba że maja kiepski aparat USG

jzu nei krwawie w zasadzie krwawiłam tak jak podczas okresu czyli tylko 5 dni:) jest to dla meni o tyle dziwne ze mam te mdlosci i to co pisałam wczesniej. w ogole dzieki dziewczyny za zainteresowanie i pomoc

Gość autorkoo.
i nie jest to pozamaciczna ciąża raczej. Ale moim zdaniem poroniłaś, bo wszystko na to wskazuje. Ostry ból brzucha, krawienie, małe endometrium. Przykro mi, dziwne ze w szpitalu ci tego nie powiedzieli, tylko musisz na forum się dowiedzieć. Od obcych ludzi..

trzymam za Ciebie kciuki :) będzie wszystko dobrze :D pozdrawiam buźka :*

Gość autorkoo.
myśle ze nawet do tygodnia.

czyli w neidziele powinnam jzu miec negatywny test jesli poroniłam. wydaje mi sie ze w szpitalu nei zrobili mi tego badania krwi bo z tego co mowicie powinno ono byc zrobione dwa razy a ja nei miałam mam nadal nadzieje