Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fertiiiiii

FERTI-MED Bielsko Biała - Klinika Leczenia Niepłodności. OPINIE !!!

Polecane posty

Gość fertiiiiii

Dziewczyny piszcie swoje opinie na temat tej kliniki. Ja się zastanawiam, czy nie skorzystać właśniej z tej kliniki i chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć. Własciwie to zalerzy mi na opiniach osób które tam były.

Gość fertiiiiii
podnoszę....

Gość nie byłam ale tez się zastanaw
iam i przeglądałam ich stronę - powiem ci, że ceny mają zabójcze. Też jestem ciekawa opinii więc podłączę się do tematu jeśli można.

Gość fertiiiii
Też ceny mnie troche powaliły - pierwsza wizyta 150 zł, z której defakto zapewne nic ciekawego się nie dowiem, tylko jakie badania zrobić.... Ale sprawdzałam tez w Provicie w Katowicach i niestety są podobne :-( Gdzieś czytaąłm o nich (chyba na forum Gazeta czy coś w tym stylu) to był dwie opinie : jedna pozytywna, druga negatywna , takze czekam może ktoś Tu cos napisze więcej o tej klinice.

Wiesz co mają tam w cenniku test PCT który mnie rozwalił, robiłam go w BB w szpitalu u mojej pani ginekolog i kosztowało mnie to 120 zl, a Ferti życzy sobie 700 zł... no różnica jest kolosalna. Ale ok - jeśli są skuteczni to niech będzie.

Gość fertiiiii
No to faktycznie różnica jest spora - nie da się ukryć. A co to jest ten test PCT tak wogóle ?? Ja jeszcze nie robiłam żadnyhc jakiś konkretnych badań - ale postanowiłam odrazu udeżać do konkretnej kliniki a nie tracić kaski na zwykłych ginów.

Test po stosunku płciowym - ocenia się wpływ śluzu szyjkowego na aktywność plemników (istnieje coś takiego jak 'wrogi śluz' - poczytaj sobie). Ja generalnie większość badań mam za sobą... i żadnych nieprawidłowości nie odkryto i nie wiem co dalej z tym fantem zrobić, dlatego rozmyślam nad tą kliniką...

Gość fertiiiiii
Chyba ta klinika jest bardzo, bardzo mało popularna bo nikt nic nie pisze :-( Czy tu nie ma kobitek z bielska i okolic co tam się leczyły ?????????, no bez jaj.......

Gość fertiiiiii
podnoszę.....

Gość klientka123
nie polecam- jak dla mnie traktowanie SZABLONOWO i jak na moje odczucie naciąganie na koszty (omijanie inseminacji na rzecz in vitro) bez próby -efekt- zaszłam w ciąże naturalną oczywiście nie podjełam się dalszego leczenia TAM i efekt taki jak pisałam wyżej :)

Gość Zenas
nie polecam-traktowanie SZABLONOWO,naciąganie na koszty oczywiście przede wszystkim proponowane jest od razu invitro. Pani doktor nieuprzejma, nie ma czasu na wyjaśnienia, wyzyta często trwa 10 min. a USG rozmowa odbywa się pkaktycznie na stojąco w drzwiach.

Gość Gość123
Ja też zdecydowanie tej kliniki nie polecam lepiej od razu wybrać się do Katowic. Tutaj tylko zmarnujecie czas i pieiądze.

Gość marzenie _8_3
Witam dziewczyny nie wiem czy jeszcze ma znaczenie ta opinia ale pragnę powiedzieć, że moje pierwsze wrażenie było całkiem dobre. Wprawdzie czekaliśmy godzinkę w poczekalni na wizytę ale to mnie nie zdziwiło gdyż w Prowicie czekaliśmy 3godz. Pani doktor poświęciła nam dużo czasu, wyczerpującą odpowiedziała na pytania i przeanalizowała nasz przypadek.Zlecając badania.Obecnie czekamy na wyniki.Wstępnie w naszym przypadku uznana jest niepłodność męska (złe nasienie) :-(

Gość Ulinka72
Witajcie ja jestem po 1 icsi w ferti w BB, ale niestety nieudanym :( ale nie mama zamiaru zmieniać kliniki, będę próbowac drugi raz i mam nadzieję, że już ostatni, teraz wiem jak to wygląda tzn cała procedura i jestem mądrzejsza, a zmiana kliniki przyniosłaby mi tylko znowu coś nowego więc wolę nie ryzykować, a poza tym w dużej mierze zależy więcej od naszego organizmu, a nie tylko od kliniki

Witajcie :) Wiem, że nie tego szukacie, ale może właśnie to może Wam pomóc. Pod namową mojego męża pojechaliśmy 2 miesiące temu do Miłomłyna do Hotelu medycznego gdzie odbywały się terapie metodą Zdenko Domancica. Jest to wyjątkowo skuteczna technika bioenergoterapii. Wiem jak to brzmi - myślałam dokładnie tak samo. Ale mąż bardzo nalegał abyśmy tam pojechali. Podchodziłam do tego bardzo sceptycznie, nie mniej jednak moje wątpliwości rozwiane zostały już na 2 dzień terapii jak zobaczyłam co się dzieje z chorymi ludźmi. Nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi- terapeuci tłumaczą, że jest to wszystko bardzo proste ale jak można powiedzieć na coś co leczy ludzi z SM czy Parkinsona jako PROSTE !! ?? Na własne oczy widziałam co się działo z tymi ludźmi to było niewiarygodne... Rozmawiałam nawet z lekarzami którzy pracują w tamtym hotelu co sądzą na ten temat, Twierdzili, że sami są sceptyczni wobec tego ale nie mogą zaprzeczyć, ze badania jakie robią części pacjetom są o wiele lepsze po terapiach. Nie wiem co sądzić na ten temat, wiem jedno, dziś jestem w ciąży a staraliśmy się już prawie rok. Daje wam namiary na tą terapie same uznacie co z tym zrobić. www.klinikazdrowie.pl ale z tego co się dowiedziałam to jeden z terapeutów który leczy też w Miłomłynie na terapiach grupowych przyjmuje indywidualnie w Czechowicach. Miałam okazje raz z nim rozmawiać w trakcie terapii - bardzo przyjemny młody Pan :) Jeśli macie pytania jak to tam wyglądało to piszcie postaram się opowiedzieć. Powodzenia :)

witaj wyleczona to bardzo interesujące co piszesz. Kiedy człowiek jest chory to każdy sygnał możliwości wyleczenia jest chęcią podjęcia próby. Szkoda, że tak daleko się odbywają te terapie. Może w tych Czechowicach można by było spróbować?Masz może jakieś namiary na tego terapeute? może nie powinnam pytać ale jeśli to nie problem napisz proszę oriętnacyjny koszt terapii?

witaj wyleczona to bardzo interesujące co piszesz. Kiedy człowiek jest chory to każdy sygnał możliwości wyleczenia jest chęcią podjęcia próby. Szkoda, że tak daleko się odbywają te terapie. Może w tych Czechowicach można by było spróbować?Masz może jakieś namiary na tego terapeute? może nie powinnam pytać ale jeśli to nie problem napisz proszę oriętnacyjny koszt terapii?

Witaj "Marzenie" :) Poszukałam dla Ciebie tego Pana i natrafiłam na jego stronę internetową, po zdjęciu poznałam, że to On. Zatem wszystkie informacje znajdziesz na tej stronie. www.cmn-biomed.pl Jest to młody człowiek więc nie odpowiada profilowi starszego Pana z siwą brodą ale jest na prawdę bardzo miły i ma świetne efekty :) Co do ceny za terapie, z tego co wiem to są wolne datki tak przynajmniej było w Miłomłynie, najlepiej zadzwonić i się zapytać. Życzę Ci z całego serca powodzenia.

Gość do ferti-med
uważam tą klinikę za zcas stracony męzowi powiedziano ze wyniki są beznadziejne ja (mimo niekompletnych badań) uznana byłam za cięzki przypadek , wizyta trwala jakieś 5 minut i babka nieuprzejma już tam więcej nie wróciłam a po 4 m-cach dowiedziałm się o ciąży poetej w naturalny sposób więc sami widzicie jak tam "leczą" acha na "dzień dobry" od rau in-vitro proponowano ale jak tak czytam to wszystkim to tam proponuja OD RAZU

Gość olennkka
dlatego lepiej jest zaufac klinikom typu InviMed ktore maja ugruntowana pozycje na rynku

Gość ulek98
Jestem po inseminacji w Ferti-Med. Nie mogę powiedzieć złego słowa mimo,że pierwsze podejście nieudane. Badania które robiłam wcześniej skonsultowałam z Panią Doktor,nie musiałam niczego powtarzać.Teraz podpisali umowę z funduszem i kolejne zabiegi będę robić na kasę.

Gość stokrotkapolna2011
ulek98 - jakie zabiegi będą wykonywać na NFZ bo na stronie jeszcze nic nie komunikują? ;)

Witam Jestem po drugim udanym podejściu w Ferti Med. Nie powiem złego słowa na tą klinikę i dalej uważam - jak już wcześniej pisałam - że wiele zależy od nas a nie tylko od personelu kliniki. Życzę wytrwałości starającym się Dziewczynom i powodzenia :)

Gość powiem jedną rzecz
ciesze się ze dla niektórych to miejsce jest jednak kojarzone pozytywnie zachodzicie w ciaze a to najwazniejsze moze to sugestia i "zuroczenie" tym miejscem coś w rodzaju placebo? ja powiem jedno z własnego doświadczenia jeśli człwoiekowi proponują OD RAZU in-vitro i mówią że już nawet na inseminację jest za późno a po 4 m-ach zachodzi się w naturalną ciąże to jak nazwać ten przypadek? moze dla niektórych też zajście w ciąże to "kwestia czasu" a nie interwencji tej kliniki ale to ciężko stwierdzić jednoznacznie....wiadomo po czasie wszystko wychodzi

Gość powiem jedną rzecz
ja sie osobiście barzdo zraziłam do tego miejsca wyszłam z tamtąd popłakana po usłyszeniu co mnie czeka a właściwie ile czasu mi zostało żeby zostać mamą życzę wszystkim starajacym sie szybkiego zaciążenia!!!!

Gość ikopl
dziewczyny znacie jakiegoś dobrego lekarza od niepłodności z Bielska lub okolic?? błagam...

Gość !!!
Po wizycie w tym miejscu wiem jedno, szkoda czasu i pieniędzy.

Gość Kajszko
Jestem po pierwszej iui .Odbyła się w Bielsku w Ferti-Medzie na NFZ.Zapłaciliśmy jedynie za usg 70 zl.Wizyta przebiegła bardzo sympatycznie ,teraz tylko czekamy na efekt !Czy jest tu ktoś komu się iui udała w Ferti-medzie?

Kajszko mam pytanie jak udało Ci się zrobić iui na NFZ ? jak efekty? Proszę o info bo planuje zmienić na klinikę z ktw właśnie na bielsko. Proszę o jakieś nowe info o ferti medzie w BB