Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest to mozliwe

badania okresowe w pracy

Polecane posty

Gość jest to mozliwe

Czy jak w przyszlym roku wejda obowiazkowe dodatkowe badania dla kobiet i jak pojde na nie (bo akurat chyba w przyszlym roku mi wypadaja pechowo :O ) to bede mogla nie zgodzic sie na mammografie, np napisze oswiadczenie ze to na wlasne ryzyko czy cus?

Gość No właśnie hm....
ej weź sie zbadaj , to nie boli :D co ci szkodzi kobieto!

Gość jest to mozliwe
wlasnie, ze po pierwsze: to boli. A po drugie czytalam, ze takie badanie moze uaktywnic rozne zmiany w piersiach... A poza tym na takim badani, w opisie lekarskim i tak zawsze jest napisane, ze to niepewne i ze trzeba USG zrobic :O

Gość jest to mozliwe
czy jak zrobie wczesniej usg i pokaze u lekarza, ze tam wszystko ok to mi wbije ta cholerna pieczatke?

Gość jest to mozliwe
i sorry, ze na Uczuciowym, zamotana jestem dzisiaj ;)

Gość No właśnie hm....
eeee tam zaraz boli, byłam , cycki mam wielkie , noooo przez moment jest tam jakiś mały bólik , ale w porównaniu ewentualny z rakiem piersi ten ból to szczegół! zrób dla własnego dobra. proszę cię:)

Gość jest to mozliwe
a jak powiem, ze podejrzewam ciaze? Albo kurka specjalnie zajde, a co Tylko przeciez nie bede tak co 5 lat zachodzic 😭 :P

Gość jest to mozliwe
ale ten mocny ucisk piersi moze powodowac ze sie pewne zmiany wlasnie uaktywnia. Poza tym skoro wynik tego badania i tak niczego nie mowi to czy nie lepiej kontrolnie USG robic, a mamografie tylko jako potwierdzenie USG? Ja tez robilam kiedys :( Przez m,iesiac mialam obolale piersi, cos z nich wyciekalo, nawet bez uciskania bolesne byly. Wolalabym tego uniknac drugi raz. A w opisie mialam, ze nic nie wiadomo, ze zaleca sie zrobienie USG. Zupelnie nie potrzebna meka :O czy jak zrobie wczesniej USG to mi zaliczy to na konto tego badania?

Gość Wszędzie nakazy
Nie wiem jakim prawem mogą tak ustanowić, to moja sprawa co z moimi piersiami itp. Już do wszystkiego chcieliby się wtrącać i wszystkim. To może jeszcze mężczyznom niech sprawdzają krocze. Obłęd.

Gość jest to mozliwe
no wlasnie :( Ale stresa mam, bo to ponoc bardzo prawdopodobne... A jak wprowadza, to tak szybko sie nie wyfofaja, a mi stuknie 5 lat w przyszlym roku i pewnie mnie wysla znow 😭