Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dekoracyjna zielen

PYTANIE DO LUDZI Z APARATAMI NA ZEBACH

Polecane posty

Gość dekoracyjna zielen

Nosze aparat od 3 mcy z tym ze ja go zalozylam za granica. I jak czytalam kilka wypowiedzi tu na kafe to pisali ludzie ze maja jakies kolorowe gumki- co to jest? ja tego nie mam, mam metalowe obraczki a w nich druty... Drugie pytanie- co ile lekarz zmienia wam ten drucik?...

Gość dekoracyjna zielen
co jest- wszyscy macie tu prosciutkie zeby...? nikogo z aparatem..?

Gość apple juice new
lekarz zmienia nam wlasnie gumki przytrzymujace drucik.. mi co miesiac

Gość dekoracyjna zielen
zmienia wam gumki a nie drucik...?

Gość dekoracyjna zielen
moze tutaj maja jakis inny system bo widze bardzo duzo ludzi ma aparaty na zebach ale nigdy nie widzialam zadnych gumek...

Gość bleeeh
zapewne masz aparat bezligaturowy, tak jak ja;) Chodzi o to, że zamiast gumek masz takie metalowe "kieszonki" i nie trzeba nic wymmieniac;) natomiast drut wymienia się średnio co miesiąc, dwa.

Gość dekoracyjna zielen
jak juz to tu- dzieki za link, juz go widzialam ale nie rozumiem czemu gadacie o jakis gumkach ja tego nie mam!... mam same metalowe pierscionki i mi lekarz wymienia drut- na coraz mocniejszy...

Gość dekoracyjna zielen
bleeh- a ktory jest lepszy? ten z gumkami czy bezligaturowy?..mi nawet nie zaproponowali z gumkami..nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje

Gość a czy to boli

Gość bleeeh
wiesz, teraz bardzo zachwalają te aparaty, że leczenie staje się szybsze itd. A ja... bardzo chcę w to wierzyć:D Na pewno zauważyłas też ze aparat bezligaturowy jest droższy od tego z gumkami, więc może coś w tym jest;) Najczesciej stosuje się go przy stłoczeniach zębów. http://www.ortodonta.freehost.pl/damon.html tu jest cos na ten temat

Gość dekoracyjna zielen
bleh- wiesz, trudno mi sie zorientowac bo jestem od paru lat zagranica i tutaj nawet nie proponowali mi zadnych gumek tylko od razu ten metalowy. Ile on kosztuje w pl w porownaniu do tego gumkowego?.. bo ja tutaj zaplacilam niestety ok 15tys zl

Gość dekoracyjna zielen
tak, ja mam demona(:

Gość bleeeh
15tys? Ale z całym leczeniem? w sensie wizyty, druty? ja płaciłam 2 tys za jeden łuk plus 100zł za zmiane drutu. cos dużo Ci to wyszło...

Gość mieciowa
mnie góra i dół + wizyty przez rok kosztowało 3600. późniejsze wizyty 30 zł jedna.

Gość dekoracyjna zielen
bleh- tak,15 tys ale zaznaczam ze jestem zagranica i zarabiam 10 tys miesiecznie. Do tego moge placic ratami, czyli rozlozyla mi to na 18 m-cy- czas calego leczenia, w tym: wizyty, kontrole, wymiana drutow az po zdieciu aparatu zalozenie drucikow wewnetrznych. Ja mam 2 luki- na gorze i na dole

Gość bleeeh
wiesz ja nie mowie ze to niemozliwe. moze sie tak cenia za granica nie mowie ze nie:) sama retencja kosztuje 700zł