Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniurka1

akt wlasnosci mieszkania

Polecane posty

Witam potrzebuje akt wlasnosci mieszkania (po rodzicach ) w ktorym jestem wlasciciele ale nie mam jeszcze tego aktu . co zrobic aby jak najszybciej go uzyskac?

doastalimy z bracmi po rodzicach mieszkanie i w sadzie oni sie zrzekli na mnie to mieszkanie a teraz jest mi potrzebny akt wlosnosci i go nie mam bo chyba tego nie zalatwilam gdzie mam z tym sie teraz zglosic ?? zeby taki akt uzyskac??

doastalimy z bracmi po rodzicach mieszkanie i w sadzie oni sie zrzekli na mnie to mieszkanie a teraz jest mi potrzebny akt wlosnosci i go nie mam bo chyba tego nie zalatwilam gdzie mam z tym sie teraz zglosic ?? zeby taki akt uzyskac??

No to prawomocne postanowienie o stwierdzeniu nabycia spadku jest Twoim "aktem własności" na podstawie którego można dkonać zmian w księdze wieczystej. Rozliczasz się z fiskusem (będzie ulga) i możesz robić co chcesz z mieszkaniem :) W czym problem?

Gość chchchch
a czy jest prowadzona ksiega wieczysta dla tego mieszkania ?

Przypuszczalnie masz akt poświadczenia dziedziczenia (ustawowego lub testamentowego) ale skoro nie wiesz nawet co masz, to strach Ci cokolwiek doradzić żeby "niedźwiedziej przysługi" nie wyświadczyć 🖐️

Witam ponownie . przepraszam ale ja pisalam w imieniu mamy i to co ona mi dyktowala przez telefon to ja pisalm a dyktowala dosyc haotycznie . wiec ma tylko to od notariusza . i teraz chyba trzena zakladac sprawe w sadzie tak ??

Gość ofilija

Przy takim akcie nie sposób nie skorzystać z profesjonalnej pomocy, jaką oferują notariusze. Pomoc jaką otrzymałam w kancelarii Cejrowska oceniam bardzo wysoko.

Gość arleta

To prawda, są kwestie, w których nie poradzimy sobie bez profesjonalnej pomocy. Skorzystałam z usług notariusz Cejrowskiej i bardzo sobie cenię jej doświadczenie. Sprawna pomoc.