Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aaanulka

Ile mogę być na L4 ?

Polecane posty

Hej! jestem po ciężkim skręceniu stawu skokowego. Od 20.08 przebywam na L4. Okazało się, że mam zerwane więzadła, na razie nie operacyjne i lekarze radzą zmianę pracy (dodam, że sprzątam 11ptr. akademiki) na siedzącą. Na razie dostaję kolejne L4, ale chciałabym wiedzieć jak długo mogę przebywać na takim L4. Staram się w międzyczasie o zmianę trybu pracy. Obecnie mam L4 od 20.08 - 19.11.2009 jak długo jeszcze mogę to ciągnąć? Dodam tutaj, że nawet jak wrócę do tej pracy to mnie zwolnią - już mi to sugerowali przed wypadkiem.. Jestem zatrudniona na umowę o pracę do 2012r. od stycznia 2008r. Pomocy!!!

Gość hrthtrngf
możesz byc na l4 182 dni potem musisz sie starać o świadczenie rehabilitacyjne w Zusie .Jeśli wypadek był w pracy to zwolnienie jest płatne 100%

Gość ONA ODPOWIADA
Jakby Cię mieli zwolnic dawno by to zrobili.W tej chwili można rozwiązać umowę z pracownikiem który przebywa na L4.Głowa do gory,zmienią Ci stanowisko i wszystko będzie ok. Pozdrawiam

Gość że coooooooooooo
????????????????????? "W tej chwili można rozwiązać umowę z pracownikiem który przebywa na L4" jak to????????????? pierwsze słyszę....

Gość tak to tak to koniec z lesera

Gość tatatatata
tak, moga zwolnic ale dopiero po tych 182 dniach jest taki paragraf w kodeksie pracy..

Gość pracodawca może jeszcze
po 182 dniach utrzymac umowę przez 90 dni (ale to dobra wola jest) jesli rokujesz, że w tym czasie wrócisz do pracy....jesli nie to renta.....