Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Kartoka1994...

Stracilam miesiączke..!!!!!

Polecane posty

Gość ...Kartoka1994...

Super, mam 16 lat. Pierwszy raz mialam "ciote" jak trafiłam do szpitaal, po dwóch tygodnaich mnie dopadło, bylam wściekla, jak wyszląm schudlam, ale znowu mnei dopadło, teraz jeszcze troszke schudłam i po 4 miesiacacj nie ma śladu, stara sie dopytuje, wkurza sie, ze znwou schudłam i chce iść do lekarza, wymyśla powody by sie tam udać, a i tak wiem, ze zejdzie do tego jdenego tematu. ;( - mojego odżywiania... co robic?!!

Gość ghjkl
tak pierdolisz ,że nawet niewiadomo o co ci chodzi gówniaro

Gość taka trochę
A dużo schudłaś? Bo obawiam się, że niepokój twojej mamy nie jest bezpodstawny. Miesiączka zanika w anoreksji - wiem to na pewno, niestety.

Gość ...Kartoka1994...
Boze schudląm i nei mam okresu. jak go przywołać, oszukać organizm. ?? tylko nie moge przytyć!!!

Gość a szpitalu bylaś z powodu
anoreksji? Masz 16 lat i dopiero 4 mce temu dostałaś miesiączki? trochę późno.

Gość ...Kartoka1994...
Nie, nie dużo.. moze z 6 kg do 40 . Pomózcie, musze w tym tygodniu dostać. Bo nei wytrzymam,! ;(

Gość ...Kartoka1994...
nie mialam tego stwierdzonego. byłam z innego powodu. choc sie przy tym pieleggniarki upieraly to w wypisie nei mialam jedyny efekt uboczny - okres. :( i po co go dostalam? tka bym go nie stracila!! ;(((

Gość Kasia 542
Ja osobiście nie miałam takiej sytuacji, ale mam koleżankę w klasie która np rok nie ma w ogóle okresu, a później pół roku ma cały czas.. Dziwne mi się to wydaje..nie chciałam pytać o szczegóły, ale jakoś mnie to zastanowiło.. A mamy po 17-naście lat

Gość to lepiej idź do lekarza
bo możesz mieć zaburzenia hormonalne, to nie są żarty. Teraz ci się wydaje, że najważniejsze to być szczupłą, ale kiedyś możesz mieć poważne problemy. Do ginekologa marsz i badania zrobić!

W tkance tluszczowej wytwarzane są hormony odpowiedziałne za menstruację. Jeśli masz za mało tkanki- miesiączki nie będzie. Mama ma rację.

Niestety, organizm broni się przed wychudzeniem właśnie wyłączaniem m.in miesiączki. Współczuję, bo najprawdopodobniej żeby wróciła będziesz musiała jeść hormony i przytyć. A jeżeli za bardzo się doprawiłaś to być może z miesiączką i w przyszłości dziećmi możesz się pożegnać. Tak samo jak z ładną cerą czy włosami...